Retkeilyä

Meille on useana kesänä käynyt täsmälleen samalla tavalla. Koko kesänä ei oikein käydä missään ja sitten kun alkaa tuntumaan, että kohtahan kesä jo vetelee viimeisiään niin tulee hätä! Joten viime viikon vaihde olikin sitten yhtä menoa ja meininkiä:) Aamulla lähdettiin ja illaksi kotiin periaatteella kierrettiin Linnanmäki, Särkänniemi, asuntomessut Hyvinkäällä, muumimaailma Naantalissa ja vimeisenä Mammalle mieluinen kohde, Mustilan arboretum.
Arboretum oli kuin satumetsä<3 Täynnä mitä ihmeellisimpiä puita ja pensaita, valtavia rhodoja, jotka olivat erittäin vaikuttava näky ilman kukkiakin! Keväällä täytynee kuitenkin uusia retki niiden kukinnan aikaan ja myös osa poluista jäi tällä kertaa kiertämättä, niin paljon siellä risteili merkittyjenkin polkujen lisäksi mielenkiintoisen näköisiä reittejä, ettei millään jaksettu niitä kaikkia koluta yhdellä kertaa.

Näihin erilaisiin pähkinöihin ihastuin kovasti. Harmikseni niitä en kuitenkaan löytänyt yhtään taimiston puolelta.

Tämä kasvi, keltamajavankaali oli todella erikoisen näköinen isoine lehtineen ja hauskoine siemen pötiköineen. Kukat ovat keltaiset kallan kukkia muistuttavat.

Erilaisia vaahteroita oli lukuisia ja ne olivat aivan ihania<3 Monien kasvutapa oli ihanan sateenvarjomaisen, kerroksellinen.

Rhodot olivat valtavia! Taimistolta mukaan lähti `Axel Tigerstedt`, joka ainakin kuvissa näyttää vallan hurmaavalta. Aluksi vaaleanpunainen kukka muuttuu lopulta puhtaan valkoiseksi<3 Toivottavasti tuo viihtyisi meillä ja saisimme joskus nähdä kukinnon.

Tässä pensaassa oli aivan mahtavat siemenkodat, harmi kun en tätäkään nähnyt taimistolla:(

Tuon alppiruusun lisäksi mukaan taimistolta lähtivät kuvan koreanvaahtera, lännenpagodikanukka, tuoksuesikko (Primula beesiana) ja japaninmagnolia `Mustila`. Olen näistä kasveista ihan täpinöissäni ja aloinkin heti laajentamaan varjotarhan puolta kanukalle ja siivoamaan “kesäkeittiön” vierustaa magnolialle! Kaadoin jopa varjostavan vaahteran magnolian tulevan istutuspaikan läheisyydestä. Muutenkin innostuin raivaamaan kuivuneita kirsikan rankoja tuolta alueelta ja siitä se ajatus sitten lähti… Meinaan raivata vanhan katajan, kirsikoiden ja syreenien siimekseen, magnolian taakse, pienen hämärän sopen! Katsotaan mitä siitä tulee…;)

Asuntomessuilla bongailin tietysti pihoja ja kovinkaan montaa mieleistä ei kyllä tullut vastaan:( Kahdessa kohteessa oli kuitenkin laitettu pienet kasvimaat ja tuon komean kasvihuoneen kävin myöskin katsastamassa. Vaan mitäs tykkäätte tuosta säntillisestä istutusalueesta alakuvassa??!

Tähän holvikellariin ihastuin, tosin tilaa saisi olla hiukan enemmän. Nuo luonnonkivet olivat hienosti ladottuja ja portaatkin olivat luonnonkivestä, tykkäsin kovasti<3

Tämä sauna oli aika rock;D Muutenkin talo oli sisustukseltaan erittäin… hm miten nyt sanoisin… erikoisen hurja;)
Tämä viimeinen kuva sopiikin hyvin näihin keleihin, ihgua että saatiin vielä kokea tällaiset mahtavat helteet, näitä on upeaa muistella talven kylminä päivinä! Mukavaa viikonloppua!

8 Comments

  • Mäkin kävin ekan kerran Mustilassa vähän aikaa sitten, upea paikka, jota ei kerralla nähdä kokonaan, pitäisi päästä käymään eri aikoina, ja varsinkin alppiruusujen kukinta-aikaan myös. Mäkin ostin sieltä muutamia aarteita kotipihaan, huomasitko muuten, että myytävistä taimista on lista Mustilan sivuilla ? Voi jo etukäteen katsella onko jotain ihan must-juttua tarjolla 🙂

  • tullaisen holvikellarin ottaisin pihalleni mielelläni, säntillinen istutus ei ole mun juttuja eikä myöskään noin moderni liekkisauna. Mustilassa haluaisn todella käydä. mukavaa viikonloppua, se kuluukin sinulla varmasti puutarhassa istutuspuuhissa;)

  • Ai en ole huomannut tuota taimilistaa!! Olen kyllä lueskellut kovasti kasveista yleensäkin noilta sivuilta, hyvin on kuvattu mm. kasvupaikka vaatimukset. Uudelleen minäkin tuonne halajan joskus päästä:)

  • Kellari oli ihana, kun taas tuo sauna, hihi lähinnä huvittava;D
    Taistelen juuri itseni kanssa ikkunanpesun ja puutarhastelun välillä, pakko olisi nuo ikkunatkin saada pestyä loppuun, saisi rauhan siltäkin hommalta taas vuodeksi;)

  • Mustila on ihastuttava paikka! Olemme sieltä ostaneet vuosien saatossa jos jonkinlaista puuta tänne meillekin. Noista mainitsemistasi meillä kasvaa japaninsiipipähkinä, joka on jo valtava ja parin vuoden takainen korean vaahtera. Huntuvaahtera on jäänyt kaivelemaan. Ehkä sekin pitäisi vielä hakea.
    Asuntomessuilla en ole käynyt. Katselin kuvat Sarin puutarhablogista ja katsomisen perusteella tein päätöksen, että sinne ei kannata mennä.

  • Mielenkiintoista! Kyllä nyt täytyy tulla teille käymään ja katsomaan tuota japaninsiipipähkinää!! Onko koreanvaahtera talvehtinut hyvin? kasvanut? Minä ihastuin myös huntuvaahteraan, vaan en nähnyt sitä taimistolla. Muutenkin siellä oli aika hintsusti niitä taimia, keväällä varmasti paremmin!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.