Nuppula 2013

Vietin eilen varmasti tähän astisen “kasvihörhöilyurani” mielenkiintoisimman päivän! En ole vielä paljoakaan päässyt matkustelemaan mihinkään, ainakaan kovin kauas kasvien perässä ja harmitellut kun pääasiallinen kasvien hankintani on keskittynyt lähinnä paikallisen Multasormen varaan. Mutta eilen oli kaikki toisin!! Olin kyllä kuullut tästä Nuppulan vaihtaripäivästä ja minulla olisi ollut tilaisuus vierailla siellä jo viime vuonna, mutta silloin tuli joku mutka matkaan, enkä päässytkään paikalle. Eilen sitten suntasin matkani kaikkien kolmen muksun kanssa kohti Nuppulaa ja heti saapuessamme aistin sen välittömän tunnelman ja mukavan ilmapiirin, joka siellä vallitsi ihmisten välillä. Tunsin itseni melkoisen noviisiksi siellä gurujen ja kasvitietäjien joukossa ja kuuntelin miten he keskustelivat kasveista niiden latinankielisillä nimillä. Olin välillä kirjaimellisesti täysin pihalla:DD Rohkaisin kuitenkin mieleni ja reippaasti kyselin suomennoksia kasveille, jotka näyttivät itselleni vierailta, ja niitä oli paljon:) Olin jo aiemmin viikolla rohkaistunut mukaan Klorofylli.com:ssa olevaan vaihtari keskusteluun ja olin ihmeissäni kun joku halusi vaihtareiksi ihan tavallisia kasvejani, jopa kaksi heppakastanjaa saivat uudet kodit:) Vaihtareiden lisäksi mukaani tarttui melkoinen määrä kasveja. Hinnat olivat huokeita ja myyjiä oli melkoinen määrä. Mukana oli jopa sama saniaismyyjä, jonka saniaisia kuolasin jo Uudessakaupungissa kukkamessuilla. Tällä kertaa ostin häneltä tuon kuvan etualalla olevan saniaisen (Dryopteris affinis angusta-cristata). Googlettamalla löysin sille jo paikankin tontiltamme, sen pitäisi viihtyä melko syvässä varjossa ja kosteassa. Aika näyttää miten tuo viihtyy! Kasvien istuttamisessa on muuten erittäin hyvänä apuna kännykän nettiyhteys. Aina ennen kuin istutan yritän löytää netistä vahvistusta, kasville sopivan paikan suhteen:D

Nuppulan piha oli sanoin kuvaamattoman ihmeellinen! Vierailin siellä ensimmäisen kerran jo tänä keväänä ja tuon vierailun jälkeen istutusalueet olivat entisestään oikein räjähtäneet kasvuun ja joka puolella oli mitä ihmeellisempiä ja kauniimpia kasveja ja istutuksia. Nuo kuvani eivät oikein anna oikeutta pihan kauneudelle, kyllä se olisi omin silmin nähtävä ja silloinkin ihan kaikessa rauhassa tutkien ja katsellen.

Tässä vielä kuvia ostosksistani, osan jo sain eilen maahan, mutta osa odottelee viileämpiä kelejä ja vahvistaa juuriaan purkissa. Kuvassa saniaisen kanssa on yksi mielenkiintoisimmista hankinnoista, kiinanpioni (Hong Yan Fei Shuang), joita myyjä tuottaa itse lentorahtina Kiinasta!

Corydalis Craighton Blue

Tämä siis ei ole Corydalis vaan Pseudofumaria alba

Myös nämä Corydalikset (kohta minäkin alan puhumaan pelkästään latinankielisillä:DDD) olivat mieluisia löytöjä, monen monen muun lisäksi:DD Tuolla valkoisella ei ollut nimilappua, joten jos joku tietää nimen niin olisin kiitollinen tiedosta. Laittelen kasveista sitten lisää kuvia kun saan ne istutettua.
Toivottavasti saataisiin nyt vielä vähän kosteampi jakso tämän helteen jälkeen, toukokuun alussa kylvetty nurmikkokin on lähtenyt tosi nihkeästi kasvamaan, kun on niin turkasen kuivaa:( Nyt ei oikein uskaltaisi kasveja edes istutella kun pienikin unohdus kastelussa saattaa koitua kasviparan kohtaloksi:(
 Mutta nyt maalaus hommiin kun vielä ainakin paistaa näin ihanasti aurinko! Mukavaa alkavaa viikkoa ja vielä suuret kiitokset Nuppulan väelle unohtumattomasta kasvihörhöily päivästä:D

P.S Kiitos myös Sinulle H kun saimme Nuppulan nelituntisen jälkeen levähtää luonasi ja etsiä niitä salaisia paikkoja upeasta talostasi;)

8 Comments

 • Kiva kun viihdyit!

  Pseudofumaria alba on nimeltään tuo Corydaliksen näköinen kasvi. Se on sitten reipas siementäjä, kannattaa ottaa istuttaessa huomioon. Siis joko sellaiseen paikkaan missä on tilaa, tai sitten sellaiseen, missä esim. suurin osa siemenistä karisee nurmikolle. Helppoja kitkettäviähän nuo ovat, mutta niitä on niin paljon…

  t. Nuppu 🙂

 • Oli kyllä todella mukavaa, kaikki ihmiset oli niin kivoja ja ihan kuin olisi oltu jo vanhoja tuttuja:)
  No mutta kiitos tiedosta, hm taidankin heti huomenna siirtää kyseisen kasvin sitten vähän toisenlaiseen paikkaan:D

 • Vau, kiva kun tuollaisia myyntitapahtumia järjestetään! Mielenkiinnolla odottelen kuviasi tuosta pionista:)

 • mahtavaa kun tuollaisia Nuppuloita on olemassa:)) kerrassaan mielenkintoisia kasvituttavuuksia olet löytänyt. mukavaa puuhastelu viikkoa Sinulle, nyt näyttäisi viilenevän, joten hyvä ajankohta istutuksille.

 • Siihen saattaa vierähtää useampikin kasvukausi, jos nyt sitten pysyy hengissä sinne asti?! Mutta jos kukka joskus ilmestyy, laitan takuulla siitä kuvan!

 • Tässä juuri koneelle tulinkin katsastamaan säätiedotuksia:DDD Voisikohan sitä jatkaa maalaamista vai alkaako sitä vettä tulemaan?? Sen kun tietäis! Ainakin kelit ovat nyt aikalailla viilentyneet!

 • No niin käväsinkin juuri lukemassa Mörököllin viimeisimmän päivityksen puutarhasta! Kun vaan tosiaan kerkiäisi lueskella kaikkia ihania blogeja ja foorumeita?! Ehkä sitten talvella kun on puutarhakaipauskin pahimmillaan!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.