Postipaketti Pukilta:)

Viimeinkin odotettu postilähetys saapui! Olin jo täysin siinä uskossa, että jo joululomalla Pukin puutarhalta tilaamani pelargonian pistokkaat eivät tulisikaan, olisin ollut viime vuonna liian tuhmana;) Lähetyksestä tosin puuttui jokunen tilaamistani pistokkaista, kuinkahan aikaisin sitä pitäisikään tilaus seuraavan kerran laittaa, että saisi kaikki haluamansa?? No ehkä laitoinkin liian aikaisin ja jäin siksi unohduksiin?! Joka tapauksessa vyöhykepelargoni (Mårbacka-ryhmä) Tant Hanna, ruusunnuppupelargoni Appleblossom Rosebud ja neilikkapelargoni Mme Thibault saapuivat perille oikein hyvässä kunnossa ja odottelevat nyt tuossa päydällä uusiin ruukkuihin pääsyä!

Samalla räpsäisin muutaman kuvan sisäkukistani. Pikkuposliinikukka jonka alun sain jokunen vuosi sitten tädiltäni, on nyt intoutunut ensimmäistä kertaa todella runsaaseen kukintaan! Sen kukat ovat niin kauniit ja hyvän tuoksuiset<3 Niitä täytyy vaan käydä ihailemassa pää kenossa alhaalta päin:D

Kohtalonköynnös toipuu hiljalleen keväisestä, lähes kaikkien lehtien pudottamisestaan. Leikkasin sitä aika paljon ja muutamia kukkia siihen on tullut, mutta taitaa raukka viettää kesänsä uusia lehtiä väsäten. Öh pudottaakseen ne taas vuoden vaihteessa…

Vaaleanpunainen joulutähti vai onko se nyt sitten syystähti Princettia, on innostunut puskemaan lehteä! Onko jollakin muuten kokemusta joulutähtien uudelleen kukituksesta? Olisipa hauska saada tähän uudestaan vaaleanpunaista!!

Lopuksi vielä kuva greipistämme joka on “sulostuttanut” elämäämme jo yli 15 vuotta! Se on pitkään ollut aika kitulias ja elukoiden vaivaama, mutta tänä talvena aloitin hänellä tehohoidon ja kastelin erityisen runsaasti. Öttiäiset ovat ainakin vielä pysyneet poissa ja suhteemme alkaa pikku  hiljaa taas lämpenemään:DD

Tänään vietämme ihanaa sadepäivää, kylläpä se tulikin jo tarpeeseen ja iloitsen siitä täysillä! Huomenna muuten on Hyötykasviyhdistyksen Annalan taimitori, sinne vaan kaikki jotka ovat maisemissa. Itse ajattelin suunnata lasten kanssa Lohjan museolle,  Lohjan puutarhaseuran perennojen vaihtoon!

12 Comments

 • Täälläkin maa oli jo todella kuivaa, olin monta päivää jo ottamaisillani letkun esille, vaan en ihan kerinnyt:) No nyt se sitten tänään tuli, odotettu joululahjani:DD

 • Kiitos! Se on siitäkin ihana kun availee kukkiaan niin pitkän aikaa eivätkä kaikki ole yhtäaikaa kukassa! Avautumaton kukka näyttää jännästi kiinni muuratulta, mutta jotenkin se vain sitten lopulta aukeaa:)

 • oletkin ollut todella kiltti, kun joulupaketteja tulee vielä toukokuussakin! äidilläni oli myös valtava koko ison ikkunan peittämä posliinikukka, tuoksu oli huumaava sen kukkiessa.

 • Ihania kukkia! Minkä kokoisia olivat sinun pistokkaat? Laitathan kuvia? Itse sain monen mutkan kautta tilaamani pistokkaat ja ovat jo ehtineet kasvaa ihan kivasti.

 • Hih tiedä siitä kiltteydestä, tuo oli vaan niin hauska otsikko jutulle kun paketti kerran tuli Jouko Pukilta, Pukin puutarhalta ja vielä niin innokkaana sen jo jouluna tilasin:D

 • Oikein mukavan kokoisia ovat, omenankukassa on jo yksi pieni kukkakin! Vähän vaan harmittaa kun kaikki eivät tulleet, vaikka niin hyvissä ajoin tilasin:( Ja postikulut kuitenkin kympin! Kyllä laitan kuvia, jos saan nuo nyt menestymään:)

 • Komea posliinikukka. Siinä on huumaava tuoksu. Yhdessä kesätyöpaikassani oli sellainen pienessä, kuumassa konttorihuoneessa. Sain sen tuoksusta migreenin ja yhtenä aamuna leikkelin sen ihania kukkia pois – salaa. Oli pakko. Pahaa teki silpoa kaunotarta…

 • Mahtavan kaunis kukinta tuossa porsliinikukassa.
  Sadetta on odoteltu kiihkeasti meidänkin tontilla. Kiva ettei tarvitse kastella.
  Vai on tänä iltana taimien vaihto museolla. Ajattelin istutella pihalla tänä iltana, kun olin eilen museolla nukketalojen avajaisissa.

 • Osaan kuvitella miten tuoksu pienessä tilassa voimistuu! Olen havainnut että illalla myöskin voimistuisi tuon tuoksuttelu!

 • Kiitos! Mekin ollaan joku päivä menossa katsomaan nukkekodit! Sain eilen mahtavia kasveja museolta, jopa luvan kanssa talventähden siementaimia hiekkakäytävän puolelta:)

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.