Hanami juhlintaa ja blogistien kokoontumisajot

Kevät on kovaa vauhtia kääntymässä kesän puolelle! Ulkona tuoksuu jo tuomi ja hennon vihreät värit ovat muuttumassa syvemmän vihreiksi. Helluntaina oli ilmassa hanami-juhlan tuntua kun rusokirsikka oli avannut ensimmäiset kukkansa. Eihän niitä montaa ollut, mutta iloitsin niistä jokaisesta:)

Valkovuokkojen aika on pian väistyä näyttämöltä, mutta tämä kerrottu A. nemorosa `Vestal` jaksaa vielä koreilla iloksemme! Laitoin näitä syksyllä kolme ja tämä yksi jaksoi vain tehdä kukan.

Balkaninvuokkoa tuli viimein näkyviin myös toisesta kohdasta, lienenkö laittanut niitä toisessa kohdassa sitten syvemmälle kun näin paljon myöhemmin puskivat tiensä valoon. Olin jo ihan varma, että myyrät olisivat tehneet niistä selvää. Tällä hetkellä näyttää, että myyrien tuhot jäivätkin yhteen tulppaani pussilliseen, vaikka lumien sulettua näyttikin todella pahalta:(

N. poeticus `Flore Pleno` valkonarsissi

Narsissit ja helmililjat ovat nyt parhaimmillaan! Narskuja täytyykin laittaa enemmän ympäri pihaa, puiden ja pensaiden alle paikkoihin joista ei heti tarvitse ajaa ruohoa. Kaikki istuttamani helmililjat ovat keväisistä istutuksista ja taas kiikutin kasvihuoneen nurkalle istutusta odottamaan kaikki tämän kevään sipuliruukut. Ne kannattaa ehdottamasti säästää ja istuttaa ulos jatkamaan elämää!

Kirjopikarililjat kukkivat tänä vuonna tosi vaatimattomasti:( No saattaapi onneksi johtua viime keväisestä yltiöpäisestä kukinnasta tai sitten eivät pitäneet kompostistani?! Lehtiä kyllä näkyy entiseen tapaan, jospa vain pitävät nyt jonkinlaisen välivuoden:D

tuntematon helmililja nupullaan

Kasvihuoneen ympäristö on herännyt eloon, niin sisä- kuin ulkopuoleltakin;) Tomaatit kukkivat ja joka puolella näkyy purkkeja ja purnukoita, kaikenlaisia istutuksia! Lieneekö vähän liioittelua istuttaa nuo ananasliljat noin isoihin astioihin, mutta ehkä istutan vielä jotakin roikkuvaa tuohon reunoihin:) Löysin muuten Kotipuutarha lehdestä ihan toisen nimen tuolle liljalle. Siinä kerrottiin sen olevan töyhtövanaa (Eucomis bicolor), jota näkee suomessa vain huonekasvina! Täytynee yrittää talvettaa jos selviää sinne asti. Toinen mukuloista oli jo hyvän matkaa mätänemässä pinnaltaan kun kaivoin sen lähemmäs pintaa ja aloin kastelemaan alhaalta päin! Nyt näyttäisi pääsevän kasvuun. Tuoksumiekkaliljatkin ovat päässeet mullan pinnalle, luulin jo niidenkin mätänevän, mutta onneksi ainakin osa näyttäisi nousevan pintaan!

Pienet hevoskastanjan alut availevat lehtiään turvassa kanaverkon sisällä:) Viime kesänä pupu katkaisi  yhdestä latvan ja ajattelin että saavat nyt olla tuolla turvassa kunnes vähän varttuvat. Toisaalta pianhan minulla olisi reilusti varataimia kun noin kolmekymmentä itänyttä kastanjaa aukovat ensilehtiään tuolla kompostin luona visusti purkeissaan:DD Eikö kellään tosiaan olisi hevoskastanjan tarvetta??!

Tässäpä vielä kaikille muistutus ensi viikonlopun Uudenkaupungin kukkamessuista! Siellä on sunnuntaina ohjelmateltalla klo 11.30 (käsiohjelmassa ilmeisesti virheellisesti 10.30??) blogistien kokoontumisajot! Olisi toivottavaa, että laitettaisiin sana kiertämään, jotta saataisiin paikalle mahdollisimman paljon väkeä blogistaniasta! Ollaan tulossa  sinne sunnuntaiksi ja yritetään keritä jo tuohon aikaan paikalle. Matka lasten kanssa on välillä mutkia täynnä, joten nähtäväksi jää miten keritään:)
Mukavaa viikkoa, toivottavasti saataisiin pian vähän virvoittavia sateita!

13 Comments

 • Minulla ei valitettavasti noussut yksikään Vestal, ellen sitten innokkaana ole nyppinyt niitä rikkaruohoina pois…

  Kasvihuonetta juuri suunnitellessani vanhoista ikkunoista kiinnostaa erityisesti sinun kuvissa vilahtanut huone, onko siitä blogissasi tarkempaa kuvausta/ kokemuksia?

  Sitten mitä hevoskastanjoihin tulee, minulla olisi kyllä parikin paikkaa vailla puuta, mutta taitanevat hermostua postittelusta ja vyöhykkeestä päätellen ei olla naapureita 🙂

  Toivottavasti tulee hienot messut Uudessakaupungissa, itse en taida keretä 🙁

 • Ihana rusokirsikka. Kukkivat hedelmäpuut on jotain sanonkuvailemattoman kaunista. Tosi ihanannäköinen kasvihuone sinulla.

 • Näyttää niin ihanalta! Minäkin odottelen tuoksumiekkaliljoja ja pelkään, että olen saanut sipulit mädäntymään. Täytyy odotella vielä tovi.

 • Kyllä nuo vuokon lehdet ovat niin hentoiset, että helposti voivat kitkiessä joutua hukkaan! Kasvihuoneesta on oma juttu vanhemmissa päivityksissä, ainakin runko näkyy kuvissa. Kannattaa maalata kattorakenteiden laudat jo maassa:) Voi tosiaan olla että ovat postiin vielä liian hentoisia ja kunnon isoiksi puiksi taitavat kasvaa vaan täällä etelässä ja täälläkin saavat nuorina helposti paleltumia.

 • Kiitos Saga! Tuo kasvihuone ja sen ympäristö ovat minulle oikea henkireikä, siellä puuhastellessa rentoudun ja unohdan pienet murheet!

 • Kyllä minäkin olin jo ihan varma että olisivat mädänneet, joten kärsivällisyyttä:) Kastelen niitä nyt alakautta!

 • Voi kyllä minä vaan iloisena piilottelisin sipuleja vaikka koko syksyn kun vaan olisi varaa niitä hankkia:( Täytyisi malttaa odottaa alennuksia!

 • Hih tehän tässä toisten blogien lukemisessa on, että aina löytää jotakin mitä haluaisi ja listat sen kun pitenee vaan:DD Sama juttu kun käy puutarha vierailuilla niin pää on niiden jälkeen täynnä ihania kasveja ja ideoita, joita haluaisi heti kotiin päästyään alkaa toteuttamaan!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.