Perunalähetys saapui

Jipii hyötykasviyhdistykseltä tilaamani perunat saapuivat tänään! Ehdin jo vähän kyselläkin niiden perään kun alkaisi olla jo korkea aika saada potut levitettyä valoisaan paikkaan kehittämään itujaa! Pikainen vilkaisu pussien läpi osoitti, että joissakin lajeissa ituja olikin jo muodostunut, toivottavasti vihertyvät ja tanakoituvat kun pääsevät valoon! Vain yhtä tilaamaani lajiketta ei tullut, varhaisperuna Epicurea:(
Erityisesti odotan jännityksellä millainen pottu mahtaa olla tuo Mayan Twilight, myöhäinen Andeilta peräisin oleva, vain vähän jalostettu Maya-peruna! Tämän potun pitäisi olla punaisen raidallinen myös malloltaan ja nopea kypsymään. Myös `Asparges-La Ratte`- `Parsaperuna` on kiinnostava! Ranskalaisen keittiön klassikko, jonka maku on pähkinäinen:D  Koska varhaisperuna Epicure ei tullut on varhaisin potuistani sitten Kestrel, joka on yksi brittien suosikeista, lilaroiskeinen ja omaa hyvän vastustuskyvyn perunasairauksia vastaan. Näiden minulle uusien lajikkeiden lisäksi tilasin jo viime vuonna hyväksi todettua  myöhäistä King Edwardia! Kunkku oli niin kaunis ja maukas kuin pottu vaan voi olla<3 Nähtäväksi jää millainen pottuvuosi tässä on edessä, mielenkiinnolla odotan?!

Lämpenevät kelit ovat saaneet viimeinkin rusokirsikan silmut turpoamaan! Olen tarkkaillut tätä huolissani pitkin kevättä. Luulin jo että tämä olisi paleltunut latvastaan kun ylimmät oksat näyttivät hieman erivärisille kuin runkonsa, mutta ilmeisesti huoleni oli turha ja puu on erittäin elävässä kunnossa!

Vappuna käytiin lasten kanssa ensimmäisen kerran taimistolla orvokkeja hakemassa! Kylläpä oli ihana nuuhkia kasvihuoneiden tuoksua ja katsella sitä väriloistoa kun jo lähes kaikki kesäkukat olivat kukassaan. Amppeleita roikkui katon täydeltä ja uloskin oli jo tuotu lukuisia puita ja pensaita. Houkuttelevia hortensioita ihastelin pitkään, vaan vielä jätin ostamatta kun olivat niin pitkällä jo lehdessä. Kunnon yöpakkaset niin paleltuisivat taatusti. Vasta hieman silmujaan pullistaneen kameliajasmikkeen kuitenkin korjasin mukaani! Saa kyllä vielä olla kasvihuoneessa jonkin aikaa ja eivät ole vielä istutus paikatkaan valmiina.

Tämän aamupäivän touhuja oli viime syksynä levitetyn mullan haravointi tasaiseksi. Pian päästään kylvämään nurmikonsiemen! Tuonne pellon reunaan kiviaidan eteen hahmottelin kaareva muotoista istutusaluetta, argh taas uusi alue siis!! No aion vain peittää sen kankaalla ja tuoda kuorta päälle, istutukset saavat odottaa rahakkaampia aikoja:D Ei kuitenkaan kannata siihen nyt nurmea kylvää, ettei sitten tarvitse repiä sitä pois istutusten alta. Paikka on siitäkin houkutteleva, koska siinä  on nyt hyvää multaa ainakin metrin verran, pakkohan siihen on jotakin muutakin istuttaa kuin nurmikkoa:DD
Mukavaa viikonloppua ja ollaan immeiset ihan pihalla!!

16 Comments

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.