Uusi istutusalue

 Aivan yllättäen laitoin eilen alulle ihka uuden istutusalueen! Tämä kamalan näköinen multakasan jämä on ollut tuossa kallion alla jo monta vuotta ja viime syksynä siihen tuotiin kuormallinen oikein mustaa multaa, joka sitten siirrettiin melkein kokonaan toisaalle. No tietysti jämät jäivät siihen jälleen lojumaan, odottamaan… No mutta eilen sitten mietittiin mitä sille tehdään ja en yhtään vastustellut kun minulle väläytettiin uuden alueen mahdollista perustamista tuohon kohtaan. Aluksi mietittiin jäisikö kohta joskus tulevan autokatoksen tielle, mutta ainakin nyt siihen päätelmään jäätiin, että alue saisi olla sijoillaan ainakin toistaiseksi ja luultavasti lopullisestikin! Lapioin ja harasin kasan tasaiseksi ja jätin sen tarkoituksella aika kumpareelle kun luonnostaan tuossa kohdassa ei ole multaa nimeksikään vaan lapio karahtaa kovaan moreeniin. Lisäksi tuohon kolataan talvella lumia, joten alueen etureina sai jäädä jonkin matkaa tiestä. Mitään korkeaa siihen ei voi vielä istuttaa, koska alueen yli kulkee talvisin kulmakunnan mahtavin laskumäki hyppyreineen, ja nyt tämä kumpare vaan helpottaa hyppyrin muodostumista:D

Sain kumpareen eilen tasattua ja kerättyä kottikärryllisen rikkoja pois. Uusimmasta mullastakin kasvoi jo viime kesänä kaikenlaista rikkaa ja niiden kaikkien pois kerääminen olisi mahdoton tehtävä. Joten päädyinpäs taas kokeilemaan samaa kikkaa kuin “kivikasan” istutusalueella viime vuonna. Oman sanomalehti varaston turvin pääsin eilen alkuun, mutta tänä aamuna kävin sitten dyykkaamassa lisää:D Vähän piti miettiä missä olisikaan enää sellaisia roskiksia joista saisin lehdet noukittua, mutta löysin lopulta itseasiassa kaksikin hyvää paikkaa. Aika reilusti tuohon märkiä sanomalehtiä laitoin ja reilusti limittäin, ettei saumoista pääsisi heti luikertelemaan rikat pintaan. Lieneekö sitten tämäkään konsti kovin kauan rikkoja pidättelee, mutta jotakin on yritettävä. Aamupäivällä sain uutiset multiin ja iltapäivällä kärrättyä kuorikkeen lehtien päälle. Kuorike kasa olikin vielä sisältä ihan jäässä, mutta sen verran siitä irtosi, että sain painoa lehtien päälle jottei tuuli niitä vie mennessään. Sitähän mietin kovasti jo viime vuotisen alueen kanssa, että kuinka paljon tuota kuoriketta uskaltaa laittaa?! Siis ei kait puut ja pensaat siitä huonoa tykkää, mutta mitäs sanovatkaan perennat?? Jätin kyllä perennojen ympäristön paljaaksi, mutta nähtäväksi jää miten sitten lopulta viihtyvät. Katsotaan nyt sitten mitä tuohon lopulta istutankaan, jotakin matalaa vihreää alareunaan ehkä, ehdotuksia?! Ja tietysti kaikkia omia kylvettyjä voisi tuohon laittaa kun muuallekaan ei oikein mahdu.

kahvipaussilla olikin sitten ihan mukavasti lueskeltavaa:) Silmiini osui lehtiä asetellessa tosi mielenkiintoinen juttu Maaseudun tulevaisuudesta. Artikkeli kertoi kirjailija, puutarhuri Hanna Tuurin elämästä Irlannissa miehensä Ciaran Burken kanssa. Eräs lempi puutarhakirjoistani Virheän saaren puutarhoissa on juuri Hannan kirjoittama! Kyllä tuo Maaseudun tulevaisuus on sitten hyvä lehti, joskus kyllä vielä haluaisin tilata sen, vai jatkaisinko vierailuja lehtiroskiksella;DD

Ensimmäiset valkovuokot olivat tänään auenneet <3

Mukavaa loppuviikkoa ja muistakaahan välillä suoristaa selkänne;)

4 Comments

  • Ihanaa, uusi istutusalue! Se on hienoa, miten nyt riittää intoa ja virtaa ja kun kukkapenkit eivät vielä vaadi kaikkea liikenevää aikaa, niin sitä ehtiikin. Ja kun illatkin ovat niin mahtavan valoisia ja päivä siis pitkä! Sain tänään pengerrettyä yhden kohdan pihassa, jota varten olin hankkinut kivet jo ainakin kaksi vuotta sitten. Heti siistiytyi!

  • Kyllä mua vähän tosissaan hirvittää kun nyt ei pitänyt vielä uusia perustaa vaan katsoa rauhassa miten kerkiää ja jaksaa entiset hoitaa!? Mutta onhan se vaikka vaan noinkin jo edes siistimmän näköinen, kattaa ja istuttaa vaikka osan sitten myöhemmin! Kivillä rakentelu on sitten niin ihanaa<3 Minullakin on tuon uuden penkin lähellä monta ihkua murikkaa, jotka aion hinata kasvien väleihin vähitellen.

  • Siellä on oltu ahkeria kun on jo nyt saatu uusi istutusalue aikaan 🙂 Jään innolla odottamaan, mitä istutuksia siihen keksit.

  • No helppohan niitä on uusia perustaa, mutta sitten tosiaan kovempi homma on pitää ne kunnossa vuodesta toiseen. Nyt täytyy kyllä keskittyä olemassa olevien hoitoon, eikä enää yhtään uutta vähään aikaan. Pensaat ja puut on sitten ihan eri juttu, ainakin hortensioita ja koristeomppuja tekisi mieli lisää ja alppiruusujakin jossakin vaiheessa:D Parantumaton viherpeukalo;D

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.