Ensimmäiset sinivuokot

Nyt he ovat täällä! Kauan kaivatut ja odotetut kevään tuojat löytyivät eilen lähimetsästä ja voi sitä riemua kun huomasin heidät! Olin ennen sateita jo monena päivänä käynyt samaisesta rinteestä vuokkoja etsiskelemässä, mutta hieman varjoisammasta kohdasta. Nyt kun en ollut muutamaan päivään käynyt katsomassa niin johan taas pääsivät yllättämään. Olin tänä keväänä ajatellut löytäväni heidät ihan pienen pieninä nuppusina, vaan mikäli olisi aurinko paistanut niin tuo isoin olisi varmastikin jo avannut terälehtensä<3 Kyllä luonto on sitten ihmeellinen. Juuri kun oli vielä niin älyttömästi lunta ja kylmää niin ei mennyt kuin hetki ja sateet toivat kevään tullessaan!
Näin eilen myös ensimmäiset joutsenet lentämässä (Äänen kuulin jo viime viikolla), matalalla suunnitellen ilmeisesti laskeutumista läheiselle lammelle. Olivatpa kauniita katsella! Kuulin myös sepelkyyhkyn kosio kukertelua:D

Eilen päästin myös nämä pienet esikoiset, orvokkini kesälaitumille! Nostin kyllä vielä yöksi sisälle kun yöksi luvattiin muutamia asteita pakkasta. En uskaltanut ottaa riskiä vaikka pitäisihän orvokkien vähän pakkasen puraisuja kestääkin, ainakin sitten kun ovat tottuneet ulkoilmaan. Kun näiden alta vapautui vähän pöytätilaa, niin kylvin heti tilalle kasvihuonekurkkuja (Bella F1), maustebasilikaa ja kiinalaista ruohosipulia;)

Kohta ajattelin lähteä lasten kanssa pihalle ja pukea itsellenikin kuravaatteet:) Ukon rakennusaikainen sadeasu on passeli, kun aikoo kuvata rähmällään metsässä ensimmäisiä sinivuokkoja:D Mukavaa alkavaa viikkoa immeisille!

8 Comments

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.