Ja aamu valkeni… valkoisena

Vaikka ulkona ei kevät kovin nyt olekaan päässyt edistymään, niin sisällä onneksi on jo täysi tohina päällä:) Viime keväänä vuoden 2008 siemenistä kasvaneet keijunmekot ovat talvehtineet mukavasti viileässä yläkerrassa ja olivat nyt pääsiäisen aikaan kehittäneet ensimmäisiä hentoja kukkia! Kovin nuo ovat vielä hentoisia ja aika roskaisen näköisiä ovat koko amppelit, mutta eiköhän ne siitä vahvistu jos vaan jaksavat vielä vähän(???) aikaa odotella ulos pääsyä! Vai mitenkäs se nyt oli Saila, voisikohan näitäkin imuroida kuten pelargoneja?! Pääsisi kerralla eroon kuivista lehdistä ja roskista. Itse asiassa lähestyin keijuja jo imuri kädessä, vaan en sitten kuitenkaan uskaltanut ryhtyä heitä imuroimaan, imuroin vain auringon herättämät kärpäset ikkunoista:D

Mårbacka on kasvanut tällaiseksi ihan “kamalaksi” roikaleeksi! Leikkasin siitä pistokkaita tuohon juurelle vähän tuuheuttamaan kasvia, vaan en sitten hennonut kokonaan typistää sitä vaikka olisi varmaan pitänyt?! Nyt tuin nuo pitkät oksat tuollaiseen isoon keppiin kun niihin oli ilmestynyt jo isoja kukkiakin.

Tässäpä nuppua Denisestä jonka luulenkin nyt olevat joku muu?? Siis Riikka jos luet tätä niin eikö Denise olekin tummemman punainen? Voisiko tämä sittenkin olla se Appleblossom rosebud, jota ihasteltiin siellä Annalan orangeriassa?

Kuka hän on?

Tässä pussillisesta itäneet kolme jaloängelmää, joita erityisesti vaalin;) Tuossa vasemmassa ylä reunassa on tuo täpläkellojen pussista itänyt tunnistamaton yksilö, joka ei kyllä petuniakaan ole kun olen verrannut häntä kerrottuihin vaaleanpunaisiin petunioihin, joita kasvaa vielä koulimatta tuossa vasemmalla kuvan ulkopuolella. Koulimisesta puheen ollen, tila tuossa pöydällä alkaa olla aika tarkkaan käytetty ja vielä on monta rasiaa koulimatta, joten siinäpä taasen pieni pulmanen?!  Nyt kun näyttää vielä tämä kevät oikein kunnolla viivästyvän, eikä voi siihenkään luottaa että kasvit saisi  toukokuussa kasvariin niin olen päättänyt armotta jättää osan koulimatta ja yrittää saada heistä vielä elinkelpoisia taimia erilleen sitten kun saan kaikki vietyä pihalle! Jokaisesta on kyllä muutama taimi eroteltava ihan varuiksi, ettei mene kylvämiset ihan hukkaan. Tomaatit ovat hyvässä kasvussa ja varret ovat pysyneet maltillisen pituisina, vaikka pääsiäisen aikaan tuo kasvivalo jo sammutettiinkin. Aurinkoa on kuitenkin onneksi saatu ja näyttäähän tuo pallo nytkin kurkkivan tuolta taivaalta, jostakin lumisade pilvien välistä:D Mukavaa viikon jatkoa!

8 Comments

 • Hienosti ovat pelargoniasi ja keijunmekko talvehtineet. Minäkin sain neljä pielikkiä talvetettua ja kaksi niistä jo kukkii. Terhakat jaloängelmän alut.

 • Hyvänen aika, sinulla kukkii jo Keijunmekko :O
  No hienosti olet saanut talvehtimaan, enpäarvannut että voisi yrittää talvettaa, mutta ehkä se siellä etelässä onnistuu paremmin, kuin täällä V alueella.
  Pelargoniasi ovat syötävän suloisia ja hennon värisiä. Tykkään <3

 • Minullakin epäonnistui edellinen keijujen talvetukseni, arvelen että yritin pitää niitä silloin liian pitkään ulkona ja lämpötilan suuri yhtäkkinen muutos oli niille liikaa. Tiedä häntä sitten lopulta, mikä ratkaisee säilymisen?!

 • Sain sieltä postia melkein heti kun kisa silloin ratkesi! Miksihän sinulle ei ole tullut kirjaasi?? Nyt jännitän maaliskuun arvontaa:D

 • Moikka! Vasta nyt luen taas blogiasi, on ollut nettisurffailut vähissä viime aikoina.
  Mutta asiaan: olen edelleen siinä uskossa että tuo pelakka on Denise, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Denisenä olen sen ostanut Pukin puutarhalta. Googlasin äsken denisen kuvahaulla ja minusta ne näyttää aika samalta? Mutta voin tänäkesänä tehdä vertailevaa tutkimusta, sillä tilasin Rockdalan myymälästä http://www.rockdala.se Appleblossom rosebudin (ja 15!! muuta pistokasta!!; siellä oli liian monta hienoa lajiketta!). Näyttää vakavasti siltä että minusta on tulossa pelargonia-harrastaja…
  Kevättä sinne! Täällä melkein lumet sulaneet ja ilmatkin lämmenneet kivasti, ensi viikolle luvassa jopa +14.

 • Hei ihanaa kuulla sinusta! Pidetään hänet Denisenä, muistelin vain että siellä Annalassa osoitit tuota omenankukkaa kun sitten tuli puhe pistokkaan saamisesta. Joka tapauksessa hän on erittäin kaunis ja yksittäiset nuput ovat aivan mahtavan kokoisia ja kokonaisesta kukasta on tulossa todella suuri!
  Hih minäkin olen tehnyt tilaukset Pukin puutarhaan jo joulukuussa ja varmistellut sähköpostilla vielä myöhemmin keväällä, sieltä vaan ei ole tullut mitään tilausvahvistusta, vaikka pyysin jotakin merkkiä tilaukseni perille pääsystä?! Kyllä nämä pielikit tosiaan vievät sydämmen mennessään <3
  Voi kun ihanat lämpötilat siellä jo! Täälläkin nyt viikonloppuna sateli ja sai lumet aikalailla kyytiä. Löysin ensimmäisen sinivuokon:) Mukavaa kevättä teillekin sinne rapakon taakse:D

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.