Ensimmäinen haasteeni

Sain jokin aika sitten ensimmäisen haasteeni Pirkolta Elämää ja elämyksiä blogista. Huh jotkut kysymykset näyttävät olevan melko hankalia, mutta yrittänyttä ei laiteta ja ainahan voi pikkuisen soveltaa, eikös niin?! No sitten vaan vastailemaan.


Viisi asiaa joita tarvitsen päivittäin:


Tietysti perhe ja läheiset kuuluvat tähän kategoriaan, mutta erittäin korkealle tärkeysjärjestyksessä nostaisin kyllä myös kunnon yöunet! Kun kerran on ne menettänyt niin niitä osaa sen jälkeen arvostaa ihan kympillä ja vieläkin muistan olla joka aamu onnellinen hyvin nukutun yön jälkeen. Viimeinen villlahousumme on nyt 2v. ja nukkuu yönsä terveenä ollessaan jo erinomaisesti, josta kiitän joka aamu!  

Kotona kun päivät pyörii lasten kanssa niin toisen aikuisen seura on arvossa arvaamattomassa. Niin ihania kuin lapset ovatkin, niin voi sitä riemua kun saa jutella toisen aikuisen kanssa ihan jostakin muusta kuin tavallisesta arjen jutuista, joita pyörittelee muutenkin koko ajan mielessään. 
Olisihan se ihan kiva saada päivittäin myös se pikkuinenkin hetki omaa aikaa ihan rauhassa! Viisi kirjaa joita suosittelen muille:

Tässä kohdassa köpötän kirjahyllylle ja valitsen viisi mieleisintä puutarhakirjaa joita tällä hetkellä omistan, hetkinen… Siis ykkösenä tällä hetkellä ja jo pitkään on ollut Hannu Sarenströmin Trädgårds visioner, joka on niin ihana! Mahtavia kuvia upeasta puutarhasta, pienenä miinuksena että on ruotsinkielinen, mutta ainahan siitä on hyötyäkin kerrata välillä toista kotimaista:D Toisena pinosta löytyy Hanna Tuurin Vihreän saaren puutarhoissa jonka johdosta lumouduin Irlannista. Olen lukenut se aina vaan uudelleen ja uudelleen ja kuvitellut mielessäni nuo kirjan puutarhat. Kolmantena Mattias Tolvasen Villi puutarha, joka on toiminut minulle lähtökohtana oman pihan suunnittelussa. Olen löytänyt siitä hyvin paljon vinkkejä niin luonnonkasveista kuin kaikesta muustakin puutarhan hoitoon ja rakentamiseen liittyvästä. Neljäntenä Arja Paasion Unelmien huvimajat josta olen löytänyt paljon lisää unelmia kesäkeittiööni liittyen. Arjan oma Villa Roni on lähtökohtana aiemmin esitellyn lehtikuvan lisäksi, jos joskus pääsen kasaamaan keittiötä ihan oikeasti eikä vain unelmissani. Viimeisenä hyllystä tarttui käteeni Inger Palmstiernan Unelmien kasvihuone, jota lueskelin huolellisesti ennen oman kasvihuoneen rakentamista, siitä löytyy paljon asiaa niin rakentamiseen kuin kasvien kasvattamiseenkin liittyen. Eih pakko vielä ekstrana esitellä kuudeskin opus nimittäin Meeri Saarion Kotipuutarhan marjat ja hedelmät! Erittäin kattava teos jota suosittelen kaikille hyötykasveista kiinnostuneille. Meerillä on oma hedelmälajipuutarha Fruticetum, jossa voi samalla alueella nähdä kaikki suomessa menestyvät monivuotiset, puuvartiset hedelmäkasvit!

Viisi materiaalista (joulu)lahjatoivetta:

Autotalli, kunnon varastotilat, maakellari, leikkimökki, se kesäkeittiö ja kivituhkaa pihan sepelialueille:) Hups siinä tulikin jo heti yksi liikaa:D Olenpas ahne, hih!
Viisi paikkaa, joihin haluan matkustaa (uudelleen ja uudelleen ja sitten yksi uusi kohde):

Tämä on kyllä vaikein kysymys! Olen matkustellut niin vähän, tuskin ollenkaan:( No mitä ei ole nähnyt sitä ei osaa niin kaivatakaan, ehkä sitten joskus lähdetään isännän kanssa vähän kiertämään moalimaa kun lapset on isompia?! Kotimaan kohteista vastaisin tähän kuitenkin Loviisan, Tammisaaren, Hangon, saariston, Kuopion ja tietysti kotipaikkamme Keski-suomessa<3
Kyllä sen tuon Hanna Tuurin kirjan innoittamana olisi tuo Englannin ja Irlannin suunta, jonne haluaisin matkustaa. Siskoni valokuvat Skotlannista ja Sailan omassa viitos haasteessaan julkaisema kuva Irlannin länsirannikosta ovat vain lisänneet kiinnostustani tuota maailman kolkkaa kohtaan.

Viisi adjektiivia, jotka kuvaavat minua:

Rempseä, optimistinen, kiltti, joskus räjähtäväkin:) ja ja… En keksi viimeistä!

Viisi lempiruokaani:

Tähän on pakko vastata makarooniloota:D Muistan sen vieläkin elävästi kun seitsemännen luokan monnibileissä vastasin sujuvalla savon murteellani tuon lempiruokani ja salissa kuului pienoisia hörähtelyjä:D No ruokien kanssa olen melko kaikki ruokainen, joten en nyt erikseen osaa mainita muita pöperöitä, jos on oikeasti nälkä niin kaikki ruoka on hyvää! Niin ja tietty kaikki oman maan kasvatit maistuu erityisen hyvällä!

Viisi elämänohjetta, jotka haluaisin jakaa kaikkien kanssa:

Kohtele toisia niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan. 
Aika aikaansa kutakin, sanoi pässi kun päätä leikattiin.
Se, että pikku prinssi on viehättävä, että hän nauroi ja halusi lampaan, todistaa, että hän on todella elänyt. 
Ole kaikkien kaveri (naapurin mies kyllä sanoi minulle kerran, että ei kukaan voi olla kaikkien kaveri, mutta aion kuitenkin yrittää:). 
Pysähdy joka päivä miettimään mitkä kaikki asiat ovat hyvin elämässäsi ja ole niistä onnellinen. 
Vastoinkäymiset kasvattavat.
jahas siinä taisi tulla yksi ekstrakin!
Lopuksi vielä hassuja kuvia hortensioista:) Ne kasvattaa tuollaisia pikkukukkia joita en ole niissä ennen huomannutkaan. Ja nuo normaalin näköiset kukan alut ovat niin ihanan limen vihreitä että! Tuohon yhteen yksilöön on kasvanut ihan tavallisia kukkia.


Päivän pakollinen multakuva on tässä:) Sailalta saamani rohtosormustinkukkien (D. purpurea `Apricot beauty`) siemenet itivät hurjan hyvin, niitä taisin ripotella vähän liian tiukkaan innostuksissani:D

Ja koska ihan kohta on pääsiäinen viimeiseksi munakuva! Olen kitkutellut vähän lisää munia langan jämistä, täytyykin muistaa taas säästää suklaamunien muovikuoret ensi vuotta varten, näyttää siltä että näitä on tehtävä joka pääsiäisen alla! Tuo pehmoisen näköinen on  Novitan Huopasesta.8 Comments

  • Haa, sielläkin on nousussa Sailan kalsareita, kuten Pirkko ne jo nimesi (kun alun perin hän kutsui niitä mummon alushousun värisiksi, vai miten se nyt menikään).
    Voi, munkin on ehkä pakko joskus hankkia tuo Sarenströmin kirja itselleni. Tykkään kovasti hänen puutarhatyylistään. Ja nyt on juuri ilmestymässä uusi kirja hänen hurmaavasta niitty/metsäpuutarhastaan.

  • Aika hauska tämä viisi-haaste. Voi tosiaan olla haasteellista löytää ne viisi juttua jostain aiheesta ja toisesta ei loppua tulisikaan.
    Hyviä elämän ohjeita ei voi olla liikaa, sinun ohjeillasi kyllä pärjää pitkälle 🙂

  • Kruunu Vuokko: Kiitokset! Tajusin vaan äsken etten muistanut laittaa haastetta eteenpäin:)
    Heidi-Maaria: Tosiaan joitakin oli vaikea keksiä ja noita kirjoja taas olisi sitten tehnyt mieli laittaa vaikka kuinka monta:) Tuo "pässiohje" on isältäni ja se on auttanut minua jaksamaan lasten syntymien jälkeiset raskaat ajanjaksot valvomisineen!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.