Haaveita kesäkeittiöstä

Tästä lehtileikkeestä se ajatus joskus vuosia sitten lähti<3 Minullekin tuollainen keittiö, jospa sitä sitten alkaisi tuo kokkailukin innostamaan ihan eri tavalla, ja miten ihanaa tuolla olisi keittää mehut ja hillot pienellä puuhellalla, ah onnea:)

Pieniä istutuksiakin olen jo laittanut, eihän sitä nyt mitenkään malta odottaa että saisi ensin sen rakennuksen pystyyn:D Tuossa on pieni katsura (Cercidiphyllum japonicum), posliinivuokko (Anemonopsis macrophylla) ja jotakin tuntematonta kurjenmiekkaa ystävältä, kiitos A<3 Vähänhän nuo on vaan tungettu tuohon, joten jos katsura nyt kasvaa niin liekö varjostaa sitten liikaa, mutta sitten vaan siirrellään:)

Tämä kuva on kuvitteellisesti otettu kesäkeittiön ikkunasta ylös rinteeseen päin. Nuo kasat on kuoppia jotka kaivoin syksyllä ja täytin samaisella suonpohjan mullalla, jolla nostettiin alapihaa. Keräsin multakasasta paakkeja, jotka olivat mustinta multaa jota olen koskaan nähnyt. Harmi kun en ottanut paakeista kuvia:) Niin ja tuohon päälle sitten kuoriketta. Näihin ajattelin laittaa alppiruusuja, ihania suomalaisia vaalea kukkaisia! Taimet vaan ovat niin turkasen kalliita:( Tuo alue saa muuten jäädä luonnontilaiseksi, siinä kasvaa keväällä hurjasti vuokkoja ja olen istuttanut siihen joitakin sipuleitakin. Loppukesällä se on tosin aika pöheikkö, pitäisi kait ostaa viikate!

Haaveilin siis tästä kesäkeittiöstä jo ennen kuin talollemme oli edes perustuksia kaivettu, ja onneksi niin, sillä jo heti alussa kun sitten pihoja tasoiteltiin kaivurilla, samalla kaivettiin tästä tontin nurkalta pintamaat pois ja siihen tuotiin kuormallinen oikein kivistä hiekkaa. Hiekka oli pitkään kasassa alueen vierellä, kunnes saimme kuvan punaista viiraa, jota laitettiin sekä hiekan alle, että tuohon päälle. Ja joka välissä kun hurahti aikaa, niin rikkaruohot ne iloisesti kerkisivät jo tietysti kasvaa ja kukoistaa:) Viime kesän kivikasapenkin rakennus puuhissa vierittelin nuo kivet tuohon reunaan ja kärräsin samaisesta kivikasasta löytyneen hiekan tuon muurin taakse. Pienemmässä kuvassa näkyy taustalla kivikasa, joka siis siirtyi vain vähän erikohtaan odottamaan, jotta kesäkeittiö joskus valmistuisi ja pääsisi naputtelemaan kivet tuohon edustalle ja keittiön kivijalan ympärille. Laitoin kuitenkin viiraa myös kivikasan alle, jottei nyt sieltä rikkaruohot kovin tunkisi läpi ja kasa olisi helpompi sitten joskus purkaa.

Tässä vuosien varrella olen keräillyt noita kuvien rakennustarvikkeita aina kun on kohdalle sattunut, viimeisimpänä viime kesänä löysin tuon kaari-ikkunan, jonka luulin jo jäävän vain haaveeksi. Ikkunoita kyllä tuli vastaan, mutta vain pelkkiä pokia ja tuon karmin tekeminen ei olisi mikään ihan helppo homma. Noita vihreitä moniruutuisia ikkunoita on 12 kappaletta, mutta niistä puuttuvat karmit:( Lisäksi kaikki ovat vielä kunnostamatta, pariovista puuttuu toinen lasi ja myös ikkunoissa on joitakin rikkinäisiä laseja, joten puuhaa riittää vielä mukavasti:) Puuhella ja nuo isot ikkunat ovat isäni luona varastoituna, joten joku kesäloma olisi tarkoitus viettää ikkunoita rapsutellen. Pariovetkin olivat muuten huippu löytö, karmeineen ja kynnyksineen jotka ovat niin ihanan patinoituneet etten tiedä miten raaskin ne maalata ollenkaan. Kynnyksen jätän ainakin käsittelemättä kun se jää keittiön sisäpuolelle ja siten on enemmän turvassa sateilta.
Kierrätys materiaaleista puuttuvat vielä tiilet, joista haluaisin koko takaseinän muurattavan. Ne saisivat olla vaaleita ja mahdollisimman ajan hiomia, yhden talon navetan takana olen nähnytkin hylätyn näköisen kasan, täytynee joskus rohkaistua hieromaan kauppoja! Kuvan tiilet keräsin tien pohjallemme ajetun betonimurskan joukosta, mutta niitä on vain noin vähän, ajattelin tehdä niistä pienen laatoituksen kasvihuoneen edustalle.

Tässä lopuksi vielä kuva ensimmäisestä kasvihuoneestani, jonka unohdin laittaa kasvihuone postaukseen. Ikkunat tuohon sain ottaa roskalavalta, tuossa kylällä kun tehtiin ikkunaremonttia yhteen vanhaan taloon. Laudoitus on talosta ylijäänyttä paneelia. Hakasetkin on jo hommattu vaan ei kiinnitetty, joten toissa talvena tuosta särkyi toinen isoista ikkunoista, lasitus hommaa piisaa:) Kittiä ja maaliakin piti jo viime kesänä laittaa, vaan jotenkin taas jäi.  Lisäksi tuo kaipaisi valoa läpäisevän välihyllykön niin taimia mahtuisi enemmän ulkoilemaan kerrallaan.
Bonus kuvana vielä nuo munat, kun pääsiäinenkin lähestyy jo kovaa vauhtia! Olen kerännyt muksujen pääsiäismunista muovisia munia ja päällystänyt ne virkkaamalla. Nopeita käsitöitä malttamattomille virkkaajille:) Mukavaa viikon jatkoa, vielä joudutaan vähän heiluttamaan kolaakin!

5 Comments

  • Oi, miten ihana kesäkeittiö sinulle on tulossa! Noista aineksista syntyy varmasti upea olotila.

    Tykkään kovasti myös pikkukasvihuoneestasi, siinä on hienoa rustiikkia tunnelmaa. Ja mahtava keksintö tuo muovimunan päällystäminen virkkaamalla, kyllä itse tehtyä on ilo katsella.

  • Geranium: Kiitos! Kunhan vain sen saisin joskus pelkistä haaveista vähän toteutumaankin;) Tässä menee vielä monia rakennus edelle, autokatoskin vielä uupuu ja varastotilaa ei ole kuin pressukatoksia ja tuo isompi kasvihuone:(
    My life: Sehän se tässä minullakin on vähän probleemana, osaan kyllä haalia rakennusmatskuja vaan tarvitsisi jonkun motivoituneen timpurinkin ja kun kaikkea muuta tärkeämpää on hänen mielestään vielä tekemättä:)

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.