Kasvihuone

Kuvan puu on päärynä. Samassa puussa Pepi ja Billnäsin leiviskä. Ihan mukavasti antanut jo satoa ja kasvanut tuosta kovasti.

Näissä kuvissa kasvari on valokatteita vaille ja muutenkin ympäristö näyttää olevan ihan todella karu vielä. Kyllä kannattaa katsella välillä vanhoja valokuvia, niin huomaa mitä kaikkea on jo saanut aikaiseksi, monesti sitä vaan valittaa että kun on niin kesken kaikki ja kuitenkin piha on jo ihan PIHA:)

Kylläpä tuo seinänvierus penkkikin on ihan mukavasti tuuheutunut tuosta kuvasta!

Aluksi pidin sähkökelapöytää tuossa ikkunan edessä, mutta sittemmin olen istuttanut siihen Zilgan siementaimen, joka kyllä taitaa ensi kesänä vaihtua Fruticetumista ostamaani Gunaan. Jahas luinkin juuri, että se kyllä taitaisi paremmin sopia ulos pölyttyäkseen kunnolla, hm ehkä joudun hommaamaan vielä kolmannen:) Kovin on tuossa kuvassa honteloita tomaatin taimia kun tuolloin minulla ei ollut vielä mitään lisävaloa. Viime keväänä valon alla kasvaneet taimet oli puolet lyhyempiä.

Tuo ompelukonepöytä minulla onkin vielä tuossa samassa paikassa, purkittelen siinä taimia ja loppukesällä se on täynnä purkkeja:D Saisi olla vähän isompi pöytälevy tuossa, mutta noista jaloista pidän kyllä kovasti!

Tähän se Denise on kasvamassa tuon possun haisteltavaksi:)

Tämä kuva taitaa olla jo viime keväältä kun laitettiin noita heinäpaaleja kurkkupenkin reunoiksi. Ihan hyvä reunus yhdeksi kesäksi, mutta syksyllä oli jo niin haperoa, että keväällä täytynee kääntää paalit multaan. Kyselin kovasti ihmisiltä mitä mieltä olivat noista heinistä kasvimaalla, siis leviäisikö niistä rikkoja. Mitäs mieltä te olette? Paalataanko kuivaheinä jo siinä vaiheessa, kun siemen ei ole vielä kypsä eikä karise?

Lopuksi vielä vinkki viikonlopuksi! Hakekaahan pieni koivu sisälle tuomaan kevättä tullessaan! Koristeltiin tämä koivu toissa vuonna lasten kanssa pääsiäispuuksi! Viime vuonna epäonnistuin puun kanssa, kun vein sen kylppäriin saunomisen ajaksi ja lehdet kärähti kun saunan ovi oli auki kylpemisen jälkeen:) Mukavaa viikonloppua!

4 Comments

  • Mun äiti toi aina noita koivunoksia sisälle, kun olin pieni. Kauniita, mutta yksi vika. Lähes aina niissä alkoi roikkua jonkin sortin ötökkää ja pikku matoa, jotka heräilivät huoneenlämmössä eloon koivun kanssa yhtä matkaa..

    Tosi kaunis kasvihuone!

  • En huomannut mitään elukoita tuossa puussa, mutta se olikin sisällä vain avaamassa lehdet ja sitten laitettiin se tuohon terassille. Lehdet tuli tosi nopeasti kylppärissä kunhan vaan nostaa saunomisen ajaksi viileämpään:)

  • Kiitos näistä, kasvihuoneenne on ihana! Edellisvuosien kuvia selatessa tosiaan on ilo huomata, miten oma pihamaa on muovautunut ihan oikeaksi puutarhaksi. Joka vuosi tapahtuu pienenmpää tai suurempaa muutosta ja välillä on kiva miettiä, miltä puutarhaassa näyttää 10 vuoden kuluttua. Minä otan tänään ainakin leikkaamiani herukan oksia sisään, niissä oli ihana tuoksu. Mukavaa viikonloppua Minna!

  • Voi sentään, ole hyvä! Ihanaa kun jaksat käydä katselemassa ja kommentoimassa näitä sepustuksiani;)
    Meillä on tuota hitsin lunta vielä niin paljon, että marjapuskista näkyy vain vähän latvoja:( Nyt kun sulaminen oli hyvässä vauhdissa niin piti vielä viime yönä pakastaa, pöh! Ei kannata nyt hakea mitään oksia sisälle kun lämpötilaero on niin suuri, mutta kyllä ne ilmat tästä pian lämpenevät:) Mukavaa viikonloppua sinnekin!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.