Väriä elämään

kevätkurjenmiekka (Iris reticulata)

 Nappasin Anun puutarhasta haasteen tehdä oikein värikylläinen postaus! Koska meidän pihalla ei ole vielä oikein edes vihreää näkyvissä, paitsi terttuseljan silmuissa, niin pakko turvautua viime keväisiin otoksiin ja uskoa vain hartaasti, että kyllä tuo väri-iloittelu vielä tulee toistumaan, itseasiassa melko piankin jo <3


Siirsin tätä kevätlinnunsilmää kostealle ojan penkereellemme tuohon alapihalle muistaakseni toissa keväänä ja jo viime keväänä se oli levinnyt tosi kovasti ja hyvin kauaskin siitä paikasta, johon sitä alun alkaen laitoin. Liekö muurahaiset kuljetelleet siemeniä?! Minusta tuo on aivan valloittava luonnonkasvi ja sen limenvihreä väri loistaa jo kauas, tuoden ihanaa kevät fiilistä!Nämä Angelique tulppaanit ovat lemppareitani<3 Lisäksi tuossa kasvaa kesäpikkusydäntä (Dicentra formosa), joka on aika mahdoton leviämään, mutta kukkii niin kivasti lähes koko kesän. Taitaa sieltä jokunen helmililjakin kurkkia:)

Tässä sitä on väritulitusta kerrakseen, kaikille varmasti tuttu myöhäinen tulppaani, Tulipa `Carneval de Nice`. Laitoin näitä viime syksynä lisää kun olivat niin valloittavia kurkkiessaa tuolta pionin varsien seasta. Yritin kyllä varoa pionin juuria parhaani mukaan ja tungin tulppaanit ihan tuonne kiven juureen. Joskus sipulien istutus on aika haasteellista, kun penkit tuppaavat olemaan jo täynnä sipuleita ja juuria:D

Tämä anopilta saatu akileija on ilman nimeä, tosin luulen että se voisi olla japaninakileija (A. flabellata), vai onko? Se kasvaa muutamana pehkona tällaisilla kukilla, mutta viereen on tullut ilmeisesti siemen taimena ihan oudoin kukin kukkivia kasveja. Niissä kukat ovat sellaisia tiukkoja tupsuja, kuin todella kerrottuja, vai onkohan se jokin elukka joka viottaa nupun?

Tulipa  Rococo
Jottei nykyisyys ihan hämärtyisi tässä tämän aamun tilanne:( No jotakin hyvää oli sentään tapahtunut kompostissa, kun oli jo vähän vajentunut:) Mukavasti mahtuu vielä kevään biojätteet tuohon toiseen palloseen. Olen muuten ollut eri tyytyväinen näihin L&T:n Globe kompostoreihin, voin lämpimästi suositella. 

8 Comments

 • Tuo teidän kasvihuone on aivan ihana, eli kaksinkertaiset ikkunat niin kuin taloissakin! Loistoidea, eristää paremmin.
  Sydän sykähti oikein kunnolla, kun olit laittanut ensimmäiseksi kuvaksi ihastuttavan kevätkurjenmiekan, sehän näkyi jo omalla blogisivullani blogisi linkissä, voi ihanuus! Ja kun ne kukkivat jo ihan kohta…!
  Kevätlinnunsilmä on jo ostoslistalla, kiva kuulla, että se viihtyy kosteassa, sellaisia paikkoja riittää minullakin.
  Valitettavasti en osaa tunnistaa akileijaa tai öttiäistä paremmin, mutta nimimerkki Akileija blogista http://akileijat-nuokuningattaret.blogspot.com/ varmaan osaisi auttaa.

 • Nuo ikkunat olivat kyllä jättipotti, saatiin ne erittäin edullisesti ja niissä oli vielä huolellisesti irrotettu myös karmit mukaan. Niistä ne oli helppo vaan ruuvata toisiinsa ja harkkojen päällä kulkevaan alapuuhun. Niissä mun toisissa kesäkeittiöön (toivottavasti) tulevissa ikkunoissa on vaan pokat joten se onkin astetta hankalampi projekti.
  Saat kyllä meiltäkin tuota linnunsilmää jos satut ajelemaan tästä ohi tai jos me innostutaan kesällä tulemaan rengasreitille:) Se taitaa vaan olla muistaakseni kukinnan jälkeen nopeasti häviävää sorttia joten voisinkin ottaa sitä valmiiksi purkkiin!
  Täytyykin vierailla tuolla akileijan blogissa!

 • Minunkin katse nauliutui heti tuohon todella ihastuttavaan kasvihuoneeseen ja tuplaikkunoihin! Voisitko laittaa jossain vaiheessa lisää kuvia kasvihuoneestasi? Ihania kevään ja alkukesän kukkijoita, suloinen tosiaan tuo kevätlinnunherne. Globet ovat minustakin mainiot kompostorit, kaksi kappaletta löytyy meiltäkin 🙂

 • Voin toki laittaa kuvia kasvarista, siinä on pädyssäkin pieni ikkuna jolle nyt kasvattelen tuota punakukkaista Denise pelargoniaa:) Vähän tuossa aluksi harmitti valokatteen käyttäminen, mutta muutakaan ei sitten keksitty päätyihin ja kattoon:(

 • Kyllä se minusta japaninakileijalta näyttää.Kukkiiko jo keväällä?
  Kevätlinnunsilmä on minunkin lempparini. Tosi helluinen 🙂

  Ompa sulla ihana kasvihuone. Ah onnea 🙂

 • Kyllä se muuten kukkii tosi aikaisin, eiköhän ristitä se nyt sitten japaninakileijaksi:) Laitankin kohta kasvihuoneesta lisää kuvia, olen kyllä siitä tosi onnellinen kun muuten tämä tontti on vielä niin uusi ja keskeneräinen!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.