Hydrangea

Hortensiat ovat lumonneet minut! Sain viime syksynä istutettua ensimmäiset puutarhaani ja voi mikä ilo niistä oli jo heti istutuksen jälkeen! Kuvailin niitä edestä ja takaa ylhäältä ja sivuilta:)

Tässä tavallinen syyshortenisa H. grandiflora.

Vanilla fraise.

Pallohortensian viimeinen kukkaterttu, jonka kuura kuorruttikin pian.
Tämä uusin istutus alue on nimeltään kivikasa:) Nimi juontaa juurensa siitä kivikasasta joka tässä kohdassa sijaitsi monta vuotta. Maanrakentajamme oli taitava ja asianta osaava ja hän ystävällisesti seuloi minulle kivet tontin omasta maasta! Vasta viime kesänä sain kärrättyä kivet muualle muureiksi ja varastoon uusia kiviprojekteja varten;)
Ennen
Jälkeen
Nyt kun sain näitä tavallisia hortensioita, niin mieleni on alkanut tietysti tehdä lisää ja vähän erikoisempia! Kyselinkin jo eilen Klorofyllissä (kasviharrastajien keskustelu foorumi) tammihortensian (H. quercifolia) perään:)
Tässä vielä kuva yhdestä ruokakaupan hortensiasta, jota olen pitänyt talvet sisällä ja kesät kasvarissa. Näistä se hortensiahuuma oikeastaan alkoikin ja lisääntyi vielä entisestään kun huomasin että nämä pystyy talvettamaan pelargonioiden tapaan.
Huumaannuttavaa uuden kasvukauden alkua!

4 Comments

  • Ihanaa kun perustit blogin, kirjaudun heti lukijaksi!!! Hortensiat ovat upeita ja niihin ihastuessaan haluaa lisää ja lisää. Itselläni on myös tavallista syyshortensiaa, pallohortensiaa yksinkertaisena ja kerrottuna sekä jalohortensioista 'Endless Summeria' ja 'Twist n' Shouttia; nämä ovat kuitenkin vielä pihtailleet kukintojensa suhteen. Hortensian talvetus onkin onnistunut sulla hyvin, vau!

  • Oi miten kivaa ensimmäinen kommenttini, kiitos Maria! Nuo jalohortensiat ovat olleet listallani jo pitkään vaan kun ei ole ollut oikein sopivaa paikkaa valmiina. Nyt syksyllä saatiin kolme kuorma-autollista vanhaa suonpohjan multaa ja tästähän tää mun hortensiakuume vaan nousi nousemistaan. Alppiruusuille kaivoin jo syksyllä kuopat valmiiksi ja täytin ne tällä puutarhurin mustalla kullalla. Loppu levitettiin nostamaan alapihaa tuossa pellon reunassa ja nyt siinä on reilun metrin korkuinen multakerros ja paljon uutta istutus tilaa, ihanaa!
    Mulla on se Valoyan led valo ja nuo hortensiat ovat nyt tammikuun alusta oleilleet sen alla ja pukkaavat kovasti jo kukkiakin, täytyykin laittaa niistä tänne kuvia. Tuo valo on muuten ollut ihan älyttömän hyvä hankinta vaikka maksoikin aika paljon.

  • Se vanilla punertui kauniisti kukinnan myötä. Ensin näyttivät ihan samanlaisille tuon tavallisen kanssa ja olin jo vähän pettynyt, mutta kukinnan edetessä eron huomasi kyllä selvästi. Lueskelinkin hortensioista tuolta klorofyllistä ja sieltä opin että niitähän täytyy kovinkin saksia jos haluaa tuuheutta ja isompia kukintoja! Minusta tuo kasvien leikkaaminen on sitten vaikeimpia puutarha hommia!! Omenapuidenkin ympärillä kierrän ja kaarran enkä osaa päättää mistä napsaisen:D

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.