Äänestä ihanin istutus ja voita 350 € palkinto!

Syystaimijuhlan istutukset
Piirros: Anni Pöyhtäri

Syksy on mitä parhainta istutusaikaa ja taimistoilla on juuri nyt hyvät valikoimat kasveja tarjolla. Kotipuutarha juhlistaa tänäkin vuonna syksyn saapumista Syystaimijuhlan merkeissä. Olemme laatineet juhlan kunniaksi kolme erilaista istutussuunnitelmaa. Tutustu kasveihin ja tutki suunnitelmia ajan kanssa. Haluamme nimittäin kuulla, mikä suunnitelmista sykähdytti juuri sinua ja miksi?

Äänestä kolmesta upeasta istutussuunnitelmasta omaa suosikkiasi! Pääpalkintona arvomme 200 € kasvilahjakortin sekä 150 € arvosta multaa ja puutarhakatteita. Lisäpalkintoina arvomme 10 kpl Kotipuutarha-lehden 5 numeron lahjatilauksia.

Voittajat on arvottu.

Pääpalkinnon: 350 eurolla kasveja, multaa ja puutarhakatteita voitti:
Kirsi Siloaho, Pieksämäki

Kotipuutarha-lehden 5 numeron lahjatilauksen voittivat:
Elina Sirén, Vesilahti
Mirka Kainulainen, Pirkkala
Eeva-Liisa Vesterinen, Vesanto
Sari Viikari, Salo
Jari Kolehmainen, Kouvola
Arja Puurunen, Äänekoski
Pia Räsänen, Mäntyharju
Meeri Hartonen, Espoo
Päivi Lammela, Teuva
Mia Miettinen, Espoo

Onnea voittajille!

Palkinnot tarjoaa Kekkilä, Kotipuutarha-lehti, Suomen Puutarhakauppiaat ja Viherrinki.

Kekkilä Garden
Viherrinki

 

Lue lisää palkinnoista

Mikä näistä istutussuunnitelmista on mielestäsi ihanin?

Pohjolan pikkumetsä
Pohjolan pikkumetsä

Astu pihan pikkumetsään! Kun istutat puita ja pensaita, tarjoat monivuotisen kodin lukuisille hyönteisille ja linnulle. Ja koska puutarhan tehtävä on olla myös kaunis, tämä istutus täyttää esteetikonkin toiveet. Seurattavaa riittää lehtien puhkeamisesta aina syksyn väriloistoon.

Atsalean kukinta tuo väriä alkukesään. Myöhemmin katse kiinnittyy kasvin lehdistöön. Pihlajien upea erikoislajike ’Autumn Spire’ sopii puuksi myös pieneen pihaan, koska se kasvaa kapeana pylvään muotoisena. Keltaiset marjat ja punainen syysväri hehkuvat happomarjan viininpunaisen värityksen ja japaninangervon keltaisen lehdistön rinnalla. Istutuksessa maata suojaa kestävä ja tiheä tuivio, yksi puutarhan parhaista havukasveista.   

Puut ja pensaat ovat puutarhan sydän. 

Piirros: Anni Pöyhtäri

Tutustu Pohjolan pikkumetsä -istutukseen tarkemmin

Esteetikon kukkakeidas

Esteetikon kukkakeidas

Kukkia koko kesäksi! Pitkäikäiset kukkivat kasvit ovat kestävä valinta puutarhaan. Hyvällä hoidolla tämän ryhmän kasvit vain komistuvat vanhetessaan. Kokoa ryhmä, jossa on kukintaa läpi kesän.

Ruusuorapihlaja on eteläisten vyöhykkeiden kaunotar, joka aloittaa kukkajuhlan. Pohjoisempana sen voi korvata helmiorapihlajalla. Seuraavana kukkaan puhkeavat iki-ihanat kiinanpionit. Kun kukinta päättyy, niiden tuuhea lehvästö tuo ryhmään vihreää volyymia. Tiesitkö, että kärhöjä voi kasvattaa myös maanpeittäjinä! Klassinen ’Arabella’ kukkii pitkälle syksyyn. Heinäkuun kukinnasta vastaa Suomessa jalostettu ranskanruusu ’Merveille’. 

Piirros: Anni Pöyhtäri

Tutustu Esteetikon kukkakeidas -istutukseen tarkemmin

 

Syötävä metsäpuutarha
Syötävä metsäpuutarha

Kasvata sato omassa minimetsässä! Satoisat marjat ja hedelmät kasvavat puutarhassa kuin koristekasvit, kun ne istutetaan ryhmiksi. Hedelmäpuu muodostaa syötävälle metsälle katon ja pensaat seinän. Maanpeittäjäksi sopivat matalat marjakasvit, kuten mesimarja.

Päärynä on toivepuu, jonka kestävät lajikkeet tuottavat satoa jopa IV-vyöhykkeellä. Keväisin päärynä on satumainen kukkapuu. Marjasinikuusama sisältää huiman määrän antioksidantteja ja flavonoideja. Perinteisen vadelman haastaa mustavadelma, jonka mehukkaat marjat kruunaavat loppukesän.

Piirros: Anni Pöyhtäri

Tutustu Syötävä metsäpuutarha -istutukseen tarkemmin

 

Äänestä ja voita! 

 

Äänestyksessä on ollut ruuhkaa. Mikäli et näe äänestyslomaketta yllä olevassa ikkunassa, klikkaa äänestykseen tämän linkin kautta. Huom! Palkinnon arvontaan voi osallistua vain täyttämällä äänestyslomakkeen. Jos et halua osallistua arvontaan, voit kertoa suosikkisi myös artikkelin kommenttikentässä sivun alareunassa. Kommentit käydään läpi, ennen kuin ne julkaistaan sivulla.

Kuva: Kekkilä

Juhli syksyä puutarhassa Syystaimijuhlan merkeissä 2.–11.9.2022

Syksy on puutarhassa parasta aikaa taimien istuttamiselle ja uuden rakentamiselle. Tule mukaan tekemään omasta puutarhastasi paras paikka maailmassa! Katso vinkit syksyn puutarhatöihin, tutustu kotimaisiin laatutaimiin, tee omaa multaa ja kokeile ihania syysreseptejä. Syystaimijuhlassa on mukana puutarha-alan ammattilaisia, järjestöjä, yrityksiä ja yhdistyksiä.

Kampanjan mahdollistavat Puutarhaliitto, Kotipuutarha-lehti, Kekkilä, Taimistoviljelijät, Viherrinki ja Suomen Puutarhakauppiaat ry.

Lue lisää: 

Katso Syystaimijuhlan tapahtumat tästä

29 Comments

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.