Puutarhamatka Chelsea Flower Show 25.–27.5.2022

Kolmen päivän aikana käymme puutarhanäyttelyn lisäksi kolmessa yksityispuutarhassa ja vasta uudistetussa RHS Wisleyn puutarhassa.

Maailman tunnetuin puutarhatapahtuma kokoaa alan harrastajat taas toukokuussa Lontooseen poimimaan tuoreita ideoita puutarhasuunnitteluun ja kasvivalintoihin. Matkan aikana vierailemme lisäksi kolmessa erilaisessa yksityispuutarhassa sekä upeasti uudistetussa laajassa RHS Wisleyn puutarhassa.

 

1. päivä, keskiviikko 25.5.

Kotipuutarhan edustaja Maija Stenman ottaa ryhmän vastaan Helsinki-Vantaan lentokentällä turvatarkastuksen luona. Lähtöselvityksen ja turvatarkastuksen jälkeen yhteinen aamiainen. Finnairin suora lento Helsinki–Lontoo/Heathrow klo 8.00–9.10.

Suomalainen oppaamme on meitä vastassa Heathrow’n tuloterminaalissa ja lähdemme omalla tilausajobussilla tutustumaan ensimmäiseen yksityispuutarhaan. Kohteemme on esikaupunkipuutarha, jossa täsmällisesti muotoon leikatut pensaat ja reunukset yhdistyvät perennojen ja kylvökukkien runsaaseen kukintaan. Toinen yksityiskohteistamme on villi ja vapaa cottage-puutarha, jossa keskeistä on värikylläisyys. Tiilien reunustamat istutusalueet ja lukuisat ruukkuistutukset tarjoavat paljon katseltavaa. Yhteinen lounas ennen hotelliin menoa.

Majoitumme South Kensingtonin kaupunginosassa keskeisellä paikalla, lähellä myymälöitä ja Harrodsin tavarataloa, Strathmore Hotel*** (2 yötä). Rakennus on aikoinaan ollut nykyisen kuningattaren isoisän, Strathmoren jaarlin kaupunkikoti.

2. päivä, torstai 26.5.

Aamiaisen jälkeen kokoonnumme hotellin aulassa ja lähdemme yhtenä ryhmänä läheiselle Gloucesterin metroasemalle, josta siirrymme yhdellä maanalaisella Sloane Squaren metroasemalle lähelle Chelsean näyttelyä. Chelsea Flower Show’n pitkä historia alkaa jo vuodesta 1913. Pandemian vuoksi näyttely jouduttiin peruuttamaan vuonna 2020 ja siirtämään syksyyn vuonna 2021, mutta nyt se on palannut perinteiselle paikalleen kevääseen ja odottaa vieraita ympäri maailmaa. Näyttely on samalla parhaiden puutarhasuunnittelijoiden ja sponsorien kilpailu, jossa juryn kultamitalilla palkitsemat puutarhat saavat runsaasti huomiota ja mainetta osakseen. Tutustumme laajaan näyttelyyn kukin omaan tahtiin. Myöhään iltapäivällä kokoonnumme sovitulle paikalle ja palaamme taas yhdessä maanalaisella hotelliin. Halutessa näyttelyyn voi jäädä pitempäänkin ja tulla omin neuvoin takaisin hotelliin.

3. päivä, perjantai 27.5.

Aamiaisen jälkeen suuntaamme tilausbussillamme vielä yhteen hienoon yksityispuutarhaan Richmondissa, Lontoon liepeillä. Puutarha on alkujaan ollut muurien ympäröimä hedelmätarha, mutta nyt siellä kasvavat ruusut, kärhöt ja erilaiset perennat sekä vanhoja puita, kuten mulperi. Leikatut marjakuuset ja puksipuut sekä pergola luovat puutarhaan rakennetta. Puolilta päivin jatkamme RHS Wisleyn puutarhaan, jossa tutustumme omaan tahtiin sen uudistettuihin osastoihin, syömme lounasta ja teemme tuliaisostoksia myymälässä.

Paluulento Lontoo/Heathrow–Helsinki klo 18.10–23.00.

 

Matkan hinta on Kotipuutarhan tilaajille 1.115 euroa, muille 1.145 euroa. Tilaajaksi lasketaan henkilö, jonka kotiosoitteeseen on tilaus voimassa.

Hintaan sisältyy:

 • Finnairin suorat lennot Helsinki–Lontoo/Heathrow–Helsinki, matkalaukut ruumaan.
 • Lentoverot ja syyskuussa 2021 tunnetut turistiverot.
 • 2 yötä hotellissa, jaettu 2 hengen huone.
 • 2 hotelliaamiaista, aamiainen lentokentällä, 1 lounas.
 • Ohjelman mukaiset bussikuljetukset ja päivälippu maanalaiseen.
 • Ohjelman vierailukohteet: 3 yksityispuutarhaa, RHS Wisleyn puutarha, Chelsean näyttely.
 • Suomalainen opas kohdemaassa 1. ja 3. päivänä, lehden edustaja mukana koko matkan ajan.

Lisämaksusta:

 • Yhden hengen huone 185 euroa. Viimeiseksi ilman huonekaveria ilmoittautuvan tulee varautua ottamaan yhden hengen huone.
 • Paikkavaraukset lennoille meno- ja paluumatkoilla.
 • Ruokajuomat.
 • Muut palvelut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Oy Kon-Tiki Tours Ltd. Varaukset verkkokaupasta www.kontiki.fi, sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai Kon-Tiki Tours, p. (09) 466 300 ilman palvelumaksua viimeistään 31.1.2022. Ennakkomaksu on 400 e/hlö, loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Pidätämme oikeuden matkanjärjestäjästä riippumattomista syistä tehtäviin aikataulu- ja retkikohdemuutoksiin sekä hinnantarkastukseen valuuttakurssien, polttoainekulujen, lentoverojen tai viranomaismaksujen muuttuessa. 

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 e/muutos sekä palveluntarjoajien perimät kulut.

Matka toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään 25 henkeä.

Huom! Seuraamme tarkoin pandemiatilannetta ja lukijamatkat toteutetaan vain, jos se on riittävän turvallista. Matkalle lähtijällä tulee olla kohdemaan vaatimusten mukaiset Covid-19 -todistukset. Suosittelemme ottamaan varauksen yhteydessä matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturva.

 

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.