Amaryllis on joulun kaunis leikkokukka

Amaryllis
Joulun ihanin leikkokukka on amaryllis, mikä on ripustettu roikkumaan ylösalaisin.

Amaryllis on monipuolinen joulukukka. Hyvin varusteltuihin kukkakauppoihin saapuu runsain mitoin erilaisia ja eri värisiä amarylliksia leikkokukkina. Pitkään ja ylväästi kukkiva ihanuus säilyy erityisen viehättävänä kun sen kääntää ylösalaisin ja ripustaa kauniilla samettinauhalla keittiön pöydän yläpuolelle. Näyttävyyttä asetelmaan saa ripustamalla useita amarylliksiä ryhmäksi.

Amaryllis
Tarvitset yhden amarylliksen leikkokukan, kaunista samettinauhaa, lehtikuusen käpyjä, sakset ja vettä.

Näin teet itsellesi ihanan roikkuvan amarylliksen

Roikkuva amaryllis syntyy joko liiallisesti venähtäneen ruukkuamarylliksen kukinnosta tai erillisestä leikkokukkana myytävästä amarylliksestä. Varren pituuden voit mitoittaa ripustamispaikan mukaan. Varaa varren koristeluun kaunis havun oksa tai kuivunut lehtikuusen osa käpyineen. Kieputa koristeoksa kiinni amarylliksen varteen tukevasti paksulla samettinauhalla. Jätä samettinauhaa niin, että saat ripustettua kukan kauniisti. Kaada ontto varsi täyteen haaleaa vettä ja nauti pitkään kukkivasta ihanuudesta.

Lehtikuusen käpy
Sirot lehtikuusen kävyt somistavat somasti amarylliksen vartta.

Kaunis amaryllis on myös oiva joulun ajan tuliainen läheiselle. Nauhan värin voi valita joko kukan sävyihin sopivaksi tai hillityksi varren vihreän sävyjä mukailevaksi. Tarvittaessa onttoon varteen on helppo kaataa vettä lisää. Lisää ihanista Amarylliksista voit lukea Kotipuutarhan artikkelista Ritarinkukka.

Viimeiset neljä vuotta ovat menneet yhdessä hujauksessa. Nyt onkin aika kiittää Teitä kaikkia ihania lukijoita, jotka olette kulkeneet Hernepensaselämää -blogin matkassa. Uusi vuosi tuo tullessaan uudet kujeet ja päivätöiden ohella häärin tutun Hernepensaskujanne -blogin sekä uuden verkkokaupan pyörteissä. Mukavaa joulun odotusta ja ihanaa vuotta 2021!

Amaryllis
Amarylliksen ontto varsi toimii maljakkona. Sinne kaadetaan vettä, mitä kukka käyttää pysyäkseen virkeänä.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.