Pienet havut jouluksi

pienet havut
Pienet havut tuovat kutsuvaa tunnelmaa valoisalle verannalle tai viileään eteiseen.

Pienet havut tuovat palan metsän tuntua kotiin. Havut luovat ympärilleen kaunista vehreyttä ja ripauksen joulun tuntua. Pienet havut kannattaa sommitella yhdeksi suuremmaksi kokonaisuudeksi valoisaan ja viileään paikkaan. Havujen vihreitä värisävyjä, kasvutapoja ja korkeuseroja hyödyntämällä saa aikaiseksi elävän ja näyttävän ryhmän, mikä kutsuu joulun taikatunnelmaan.

Pienet havyt
Useamman havun tiivis ryhmä luo metsäistä tunnelmaa sisustukseen.
Huone mänty
Trendikäs huonemänty on kasvutavaltaan tuuhea ja näyttävä.

Luo pala taikametsää eteiseen tai verannalle

Ikivihreät ja tuuheat pikku havut luovat ympärilleen näyttävää tunnelmaa, minkä kruunaa ihana havujen tuoksu. Useimmat pienet havut viihtyvät valoisassa ja viileässä paikassa. Sopiva havuryhmän paikka onkin viileän verannan tai valoisan eteisen huomassa. Havuostoksilla kannattaa kiinnittää huomiota havujen kasvutapaan, väritykseen ja korkeuteen. Valitsemalla sinertävän vihreitä ja kellertävämmän vihreitä havuja voi loihtia luonnollisen ja vaihtelevan kokonaisuuden. Myös havujen riittävä korkeusvaihtelu tuo eloisuutta havuryhmään.

Pienet havut ruukkuryhmään:

  • sypressi
  • kartiovalkokuusi
  • kiinankataja
  • huonemänty
  • hernesypressi
  • kanadanhemlokki
  • libanoninsetri
pienet havut
Erilaiset kasvutavat luovat vaihtelua kokonaisuuteen.
Havukokonaisuus
Sommittele havut kutsuvaksi ryhmäksi.

Valitse yhteensopivat ruukut ja ryhmittele kokonaisuus

Havuryhmään saa näyttävyyttä valitsemalla toisiinsa sopivat ruukut. Yhtenäisyys luo tasapainoa ja harmoniaa ryhmään sekä nostaa kauniit havut oikeuksiinsa. Kokonaisuutta sommiteltaessa kannattaa muistaa rytmi ja ryhmät. Rytmittelemällä eri korkuisia ja eri pintarakenteisia ruukkuja saa kokonaisuuteen kiinnostavuutta. Ruukut kannattaa asetella useamman ruukun ryhmiksi. Kunkin ruukkuryhmään jätetään riittävästi tyhjää tilaa. Kolmen ryhmän kokonaiseedessa katseella on tilaa tarkastella kauniita yksityiskohtia ja kokonaisuus ottaa suuremmankin tilan kauniisti haltuun. Lisää jouluinspiraatiota löydät artikkelista: Ihanat jouluistutukset ja luonnonkuusi.

 

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.