Omatekoinen joulupaperi vanhanajan perunaleimasimella

omatekoinen joulupaperi
Puutarhan ystävän joululahjat on mukava kääräistä omatekoiseen joulupaperiin.

Jouluun on enää tovi aikaa ja puutarhamielisen joulukiireet lähestyvät. Mikä olisikaan ihanampaa kuin ilahduttaa ystävää lahjalla, mitä koristaa omatekoinen joulupaperi. Marraskuun pimeät illat ja takkatulen lämpö houkuttelevat tonttupajan ääriin ja omatekoinen joulupaperi syntyy käden käänteessä.

omatekoinen joulupaperi
Lahjapaperin kuviopinta syntyy hetkessä.

Vanhanajan perunaleimasin ja omatekoinen joulupaperi

Joulupaperin valmistamiseen tarvitset rullan yksiväristä voimapaperia, noin desilitran yli jäänyttä maalia sekä perunan. Suojaa tasainen pöytäpinta sanomalehdin ja levitä voimapaperi pöydälle. Halkaise suurikokoinen peruna ja kaiverra perunaan terävällä veitsellä haluamasi kuvio. Helppo tapa tehdä kuvioita on käyttää pienikokoisia piparkakkumuotteja apuna. Kastele perunan kuviopinta maaliin ja painele voimapaperiin kuvioita. Leimasimella painettu kuvio kuivuu nopeasti ja paperi on valmista käyttöön jo muutaman tunnin kuluttua.

omatekoinen joulupaperi
Kuvioitu paperi kuivuu nopeasti ja jo samana iltana sitä voi käyttää lahjakääreenä.

Kääri joululahjat kauniisti ja hyödynnä puutarhahenkisiä koristeita

Luonnonläheisen, kuvioidun voimapaperin koristeeksi toimivat tuoreet rosmariinin tai pienten havujen oksat, kanelitangot, tähtianikset ja kuivatut sitrushedelmien siivut. Lahjan saajan mukaan voi valita mieleiset koristeet lahjanarun rinnalle. Punainen tai vihreä juuttinaru tuo ripauksen väriä pakettiin. Koristeet luovat joulun tuntua ja levittävät ympärilleen joulun tuoksuja. Mikä onkaan ihanampaa kuin saada mieleinen joululahja omatekoiseen joulupaperiin käärittynä?

lahjapaketti
Tuoreen koristehavun oksa, kanelitanko ja rouhea juuttinaru viimeistelee lahjapaketin.
lahjapaketti
Kaunis yksityiskohta syntyy kuivatusta appelsiininsiivusta.

Kivoja joululahjaideoita puutarhamieliselle

Puutarhan ystävät ilahtuvat herkästi kaikkeen puutarhaan ja kasvattamiseen liittyvistä asioista. Ihania lahjaideoita voivat olla itsekerätyt perennojen siemensekoitukset, pussillinen kastanjansiemeniä tai lahjakortti kevään puutarha-apua. Muita kivoja lahjaideoita voivat olla esimerkiksi kauniit puutarhahansikkaat, käytännöllinen pientyökalusetti, upeat ruukut tai jokin puutarhakirja inspiraation lähteeksi.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.