Koiranhammas ja Espanjansinililja

Koiranhammas ja espanjansinililja
Koiranhammas ja espanjansinililja ovat erityisen viehättäviä kevään kukkijoita. Istuta niiden sipulit ennen pakkasten tuloa.

Koiranhammas ja espanjansinililja tuovat lehtomaiseen puutarhaan ripauksen eksotiikkaa. Molempien sipulikasvien kukat ovat äärimmäisen kauniit ja erikoiset. Koiranhampaan kukinto muistuttaa etäisesti varjoliljojen turbaanimaista kukintoa ja espanjansinililjan kukinnot ovat idänsinililjojen kukintoja täyteläisemmät ja suuremmat. Nämä viehättävät sipulikasvit istutetaan myöhään syksyllä, ennen pakkasten tuloa.

Koiranhammas ja espanjansinililja
Koiranhampaan ja espanjansinililjan kavereiksi vois istuttaa perinteisiä krookuksia ja kevätkurjenmiekkoja.

Istuta koiranhammas ja espanjansinililja riittävän syvälle

Koiranhampaan suuret ja pitkullaiset sipulit muistuttavat etäisesti koiran hammasta. Kokkailla sipuleilla on pituutta lähemmäs viisi senttimetriä. Myös espanjansinililjan sipulit ovat idänsinililjan sipuleita kookkaammat. Sipulien istuttamiseen pätee koko sääntö, mitä suuremmat sipulit sen syvempään niiden istuttaminen tehdään. Kumpikin näistä sipulikukista viihtyy puolivarjoisalla tai varjoisalla kasvupaikalla kuohkeassa ja humuspitoisessa maassa. Kaiva hyvin muokattuun maahan noin 10 cm syvä istutusalue johon istutat koiranhampaan ja espanjansinililjan sipuleita. Peittele istutus hyvin ja kasaa alueen päälle vielä reilusti syksyn lehtiä. Espanjansisililjat ovat talvenarkoja ja huolellinen lehtisuojaus auttaa sipuleita selviämään talven yli etenkin vähälumisilla alueilla.

Koiranhammas ja espanjansinililja
Sipulikukkaistutuksista saa näyttäviä kun rohkeasti sekoittaa erilaisia kukkijoita keskenään.

Valitse paikka pensaiden, lehtipuiden tai perennojen suojasta

Aroille sipulikukille sopii erinomaisesti paikka pensaiden tai lehtipuiden alta tai perennaistutuksista. Yllä oleva kasvillisuus antaa kaivattua suojaa sipulikasveille. Useat sipulikukat kukkivat myös varhain keväällä ennen kuin pensaisiin ja puihin ovat puhjenneet lehdet tai ennen kuin perennat ovat lähteneet kasvun vauhtiin. Sipulikukille on myös ominaista kuihtua nopeasti kukinnan jälkeen, tällöin kasvava kasvillisuus peittää alleen ränsistyneen näköiset kukkijat.

Sipulikukkien istuttamisesta voi lukea lisää vinkkejä artikkelista Sipulikukkien istutus

Sipulikukkien istutus
Yhteen ja samaan paikkaan voi istuttaa kukuisia erilaisia sipulikukkia, näin sattumanvaraisuus astuu mukaan peliin ja kevään kukkaloisto voi olla ennennäkemättömän upea.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.