Koristeheinät luovat tunnelmaa puutarhaan

koristeheinät
Moninaiset koristeheinät sopivat erinomaisesti syksyiseen ja talviseen puutarhaan

Koristeheinät kuuluvat oleellisena osana syksyisiin puutarhoihin. Lempeät sävyt ja tuulessa huojuvat suuret koristeheinät luovat syksyisestä ja talvisesta puutarhasta erityisen upean. Valossa hohtavat oljen keltaiset, graafiset heinät säilyttävät kauneutensa myös talven tuiskuissa ja tuulissa.

Koristeheinät
Vaihtelevien muotojen ja sävyjen kanssa voi luoda kontrastia ja kiinnostavuutta heinäpuutarhaan.
Koristeheinät
Pehmeät heinät luovat syksyn valon kanssa utuista tunnelmaa.

Maalauksellinen puutarha koristeheinillä

Koristeheinät luovat puutarhaan pehmeyttä, luonnonmukaisuutta ja graafista ilmettä. Komeat koristeheinätuppaat tekevät puutarhasta astetta maalauksellisemman. Syksyn upeat sävyt pääsevät oikeuksiinsa kun lyhenevien päivien kuulas valo saa heinät suorastaan hehkumaan. Koristeheiniä kannattaakin käyttää puutarhassa ryhminä. Erilaisia heiniä ja syksyllä kukkivia perennoja yhdistelemällä puutarhaan saa luotua maalauksellisen ja kiehtovan kokonaisuuden, joka pitää pintansa myös kukkien lakastuttua. Heinäpuutarhalla saakin mukavasti puutarhan syys- ja talvikauteen lempeää vivahteikkuutta ja kauneutta.

koristeheinät
Heinien röyhyt vaihtelevat lajeittain.

Koristeheinät sopivat puutarhan tilanjakajaksi tai näkösuojaksi

Kauniiden koristeheinien korkeus tekee niistä oivia kasveja myös puutarhan eri tilojen rajaajiksi tai puutarhan reuna-alueiden näkösuojaksi. Koristeheinät sopivat niin upeiden perennojen, herkkien yksivuotisten kukkijoiden kuin selkeiden havuryhmienkin seuraksi. Heinät luovat luonnonmukaista näköestettä ja suojaa puutarhaan. Valitusta lajista ja lajikkeesta riippuen koristeheinien korkeus voi vaihdella muutamasta kymmenestä sentistä aina lähes kahden metrin korkeuteen. Näin lajikkeita vaihtelemalla voi luoda korkeudeltaan polveilevia ja suloista näkösuojaa tarjoavia istutuksia.

koristeheinät
Luonnonmukaiset heinät sopivat erinomaisesti myös metsäpuutarhoihin.

Kokeilunarvoisia koristeheinälajeja

Valittaessa koristeheiniä omaan puutarhaan kannattaa tutustua huolella kasvien kasvutapaan, leviämistaipumuksiin sekä kasvuvyöhykkeisiin. Eteläisen Suomen olosuhteisiin on tarjolla lukuisia erikoisiakin koristeheinälajeja ja lajikkeita. Pohjoisemmassa pärjää rajatumpi valikoima koristeheiniä. Osa näistä ihanista heinistä on kovia leviämään, joten tällaisten heinien sijoituspaikka kannattaa valita huolella.

Koristeheiniä:

  • Koristekastikka (150 – 180 cm)
  • Siniheinä (30 – 120 cm)
  • Niittyräpelö (20 – 60 cm)
  • Viiruhelpi (80 – 100 cm)
  • Elefanttiheinä (120 – 180 cm)
  • Sininata (30 cm)
  • Hopeatappo (40 cm)

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.