Keskikesän ihanat ruukkuistutukset – ihastuttava marketta ja koristeheinät

marketta
Erikoisemman sävyiset marketat näyttävät upeilta yhdessä koristeheinien ja viherliljapuiden kanssa.

Keskikesän kauneimmat ruukkuistutukset syntyvät rennoista yhdistelmistä. Perinteinen marketta yhdistettynä kuparin sävyisiin koristeheiniin, komeisiin viherliljapuihin, upealehtisiin keijunkukkiin ja erilaisiin lisukekasveihin luo täyteläisen ja vapautuneen kokonaisuuden. Useiden erilaisten kasvien yhdistelmä luo sopivasti vaihtelua ja kiinnostavuutta suuriin ruukkuryhmiin.

Helppohoitoinen marketta hyötyy ahkerasta nyppimisestä

Marketta lukeutuu suosituimpien kesäkukkien joukkoon. Viime vuosina perinteikkään valkokukkaisen lajikkeen rinnalle on tullut runsain mitoin myös herkempiä värisävyjä persikkaisesta punertavasta hennon keltaisiin lajikkeisiin. Värikirjo on hyvinvarustelluilla taimistoilla laaja ja marketasta löytyykin sävyjä monenlaisiin yhdistelmiin. Marketan hoito on helppoa kunhan muistaa yhden ja tärkeimmän säännön. Nypi kuihtuneet kukat ahkerasti pois. Mitä kiivaammin nypit markettaa sen innokkaammin se tuottaa uusia kukkia. Marketta on muutoin kesäkukkana kiitollinen. Se kestää hetkittäistä kuivuutta, samoin sadekelejä. Ainoana vitsauksena on kukkien kohtalaisen nopea kuihtuminen ja kukkien nyppiminen. Kuihtuneet kukkavarret on kätevintä leikata saksilla tai nipistää kynnellä pois. Kukkavarsi kannattaa poistaa koko lehdettömän varren osalta, näin kasviin ei jää töröttämään tyhjiä kukkavanoja.

marketta
Marketan kukat kestävät hyvin koleaa säätä ja sadetta.
Marketta
Hopeakäpälä, punalehtinen keijunkukka ja tumma viherliljapuu luovat kauniin yhdistelmän herkän marketan kanssa.

Hopeakäpälä, viherliljapuu ja keijunkukka lisukekasveina

Lisukekasvit luovat kesän ruukkuistutuksiin luonnetta ja ilmettä. Luonnonmukaista ja rentoa ilmettä voi korostaa kauniilla koristeheinillä. Koristeheinät kestävät hyvin niin kesän paahteita kuin sateitakin. Niiden väritys vaihtelee syvästä viininpunaisesta, pehmeään kuparinhohteeseen ja erilaisiin valko vihreä kirjaviin versioihin. Koristeheiniä on tarjolla niin rentokasvuisina kuin ryhdikkäinäkin lajeina. Upeat viherliljapuut toistavat koristeheinien kasvutapaa, mutta muodostavat voimakkaamman lehtirytmiikan ja luovat korkeutta yhdistelmiin. Komean viherliljapuun voi myös talvettaa seuraavan kesän istutuksia varten. Hopeakäpälä on nopeakasvuinen vihertävän hopea lisukekasvi, jonka muodostaa istutuskokonaisuuksiin runsaan ja rehevän taustan. Keijunkukat komeilevat vuorostaan näyttävillä lehdillään. Lajikkeesta riippuen lehtien väritykset vaihtelevat viininpunaisesta, lämpimään kupariin ja erilaisiin vihertävän harmahtaviin.

Yhdistelemällä rohkeasti erilaisia kasvutapoja ja toisiinsa sopivia värisävyjä voi loihtia mielenkiintoisia ja näyttäviä istutuskokonaisuuksia, joilla on esteettisen arvon lisäksi myös näkösuojaa antavia ominaisuuksia.

ruukkuistutus
Yhtenäinen ruukkusarja ja runsaat istutukset luovat parhaimmillaan myös näkösuojaa.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.