Ukkolaukat luovat englantilaista tunnelmaa puutarhaan!

ukkolaukat
Ukkolaukat kukkivat varhain kesäkuussa näyttävin pallomaisin kukinnoin.

Ukkolaukat luovat puutarhaan englantilaisten puutarhojen tunnelmaa. Komeat pallomaiset kukinnot kehittyvät 50 – 70 cm varsien päihin ja piirtyvät kauniina vihreää taustaa vasten. Kukinnot ajoittuvat varhaiseen kesäkuun alkuun ja antavat lähtölaukauksen kesäkuun muulle kukkaloistolle.

Englantilaisten puutarhojen tunnelmaa

Perehtyessä englantilaisten puutarhojen kasvivalikoimiin ei voi välttyä ukkolaukan kohtaamiselta. Siinä missä jättipoimulehdet ja ritarinkannukset kuuluvat saarivaltion ihaniin puutarhoihin, kuuluu myös ukkolaukka vakiovarustukseen. Niiden komeat kukkapallot koristavat lukuisia netistä, Pinterestistä tai kirjallisuudesta löytyviä englantilaisten puutarhojen kuvia. Syvän violetit ja suuret lähes 8 – 10 cm halkasijaltaan olevat kukkapallot luovat puutarhaan ilmavuutta ja ripauksen leikkisyyttä. Kukkapallot piirtyvät kauniisti alkukesän vihreyttä vasten.

Ukkolaukat
Ukkolaukat nousevat korkeuksiin muun kasvillisuuden joukosta.
Ukkolaukat
Ukkolaukat istutetaan ryhmiin, jotta niiden kukkapallojen jauneus pääsee oikeuksiinsa.

Helpot ukkolaukat lisääntyvät itsestään

Ukkolaukat ovat puutarhan helppohoitoisimpia kasveja. Sipulikasvien tavoin ne istutetaan syksyllä kasvupaikalleen ja jo ensimmäisenä kesänä ne muodostavat kauniit kukinnot. Keväisin laukkojen kasvualustaa voi kevyesti kalkita ja peruslannoittaa. Muutoin laukat pärjäävät hyvin omillaan. Viihtyessään ne siementävät ja kasvattavat pieniä siementaimia ja näin puutarhan laukkakasvusto laajenee vuosien saatossa. Jos laukkojen ei halua siementävät niin tällöin kuihtuneet kukkavanat kannattaa poistaa ennen siementen karisemista.

ukkolaukat
Kukkapallot piirtyvät kauniisti myös puhdistettuja murskepintoja vasten.
ukkolaukat
Valkoinen lamoleimu kukkii ukkolaukkojen kanssa samaan aikaan.
ukkolaukat
Laukkojen väriin kannattaa yhdistää saman värisiä tulppaaneja ja näin puutarhan värisävyt säilyvät hillittyinä ja harkittuina.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.