Varhain kukkiva ruusukvitteni on puutarhan aarre

ruusukvitteni
Kiinanruusukvittenin kukat ovat heleän punaiset.

Toukokuun kauneimpiin kukkiviin pensaisiin lukeutuu ehdottomasti ruusukvitteni. Pieni pensas tuo mieleen itämaisten puutarhojen kauneuden. Sen hieman karu olemus, rujon piikikkäät oksat, pienet lehdet ja ihanat kukat toimivat erinomaisesti yhteen pienten havupuiden ja kivikkoryhmien kanssa. Puutarhan arvostettu pikkupensas sopii kauniisti myös ruukkuistutuksiin parvekkeelle tai patiolle.

Ruusukvitteni viihtyy lämpimässä

Ruusukvitteni viihtyy aurinkoisessa, tuulensuojaisassa ja lämpimässä kasvupaikassa. Kuohkea ja läpäisevä kasvualusta saa sen viihtymään ja kasvamaan kauniiksi pikkupensaaksi. Ruusukvitteni on melko vaatimaton kasvualustan suhteen. Kalkittu ja kevyesti peruslannoitettu maa sopii tälle ihastuttavalle pikkupensaalle erinomaisesta. Vuosien saatossa kvitteni saattaa kasvattaa juuriversoja ja pensasmaisuus tiivistyy. Tarvittaessa pensasta voi leikata varhain keväällä.

ruusukvitteni
Hieman karu kasvutapa yhdistettynä suloisiin kukkiin saa pensaan näyttämään lumoavan kauniilta.
ruusukvitteni
Kukkien sävyt vaihtelevat lajikkeittain punaisesta lohenpunaiseen.

Ruukkuistutuksiin ja kivikkoryhmiin

Matala, noin 50 cm – 100 cm kvitteni on erityisen kaunis ruukkuistutuksissa. Termoruukussa pensasta voi kasvattaa lämipällä, lasitetulla parvekkeella. Ruukun voi talvettaa myös kellarissa, jos sellainen mahdollisuus löytyy. Ruukkuistutusten lisäksi pikkupensas pääsee oikeuksiinsa kivikkoryhmissä. Koristesora tai kuorikate nostaa pensaan kauneuden upeasti esiin. Myös kvitteniä taustoittavat pienet havupuut piirtävät herkän pensaan kauneuden esiin. Usean pensaan kokonaisuus tuottaa myös syksyisin runsaasti satoa. Kvittenin kirkkaan keltaisista hedelmistä tehty hillo on erityisen herkullista. 

ruusukvitteni
Runsas kukinta kertoo runsaasta sadosta.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.