Morsiusharso ruukkuistutuksissa

morsiusharso
Morsiusharson herkkä ja pilvimäinen kukinto luo kauniin taustan erilaisille kesäkukille.

Meillä leikkokukkana ja perennana tuttu morsiusharso toimii kauniisti myös kesän ruukkuistutuksissa. Herkät pienet kukat luovat pilvimäisen ja pehmeän taustan monelle perinteiselle kesäkukalle. Ihanan morsiusharson voi hyödyntää syyskesällä istuttamalla sen suojaisalle ja vettä läpäisevälle paikalle puutarhaan. Näin seuraavana kesänä kukkapenkki saa komistuksekseen valkean, reilu 60 cm korkean kukkapilven.

morsiusharso
Kukkien koon vaihtelu luo kukkaistutuksiin vaihtelua ja jännitettä.

Kaunis morsiusharso luo raikkautta istutuksiin

Ripaus valkoista luo istutuksiin raikkautta ja kontrastia. Morsiusharson sirot kukat ovat omiaan luomaan täyteläisyyttä ja pehmeyttä kukkaistutuksiin. Minikokoiset kukat luovat puhtaan valkean sävynsä lisäksi myös istutuksiin kokokontrastia. Kukkien koon vaihtelu tekee asetelmista mielenkiintoisen näköisiä. Valkoisen pinta-ala on pienikukkaisessa morsiusharsossa myös sopivassa tasapainossa luoden kepeyden ja hienostuneisuuden tuntua, ripauksen romanttisuutta.

morsiusharso
Muraatin variegata muunnos jatkaa hienostuneen valkoisen toistoa lehtiensä reunoilla.

Hopealehtiset lisukekasvit morsiusharson seuralaisena

Monet hopealehtiset lisukekasvit tuovat niin ikään istutuksiin rauhoittavaa taustaa ja sopivasti harmonista tunnelmaa. Hopealehtisistä kasveista etenkin helppohoitoiset hopeaputoukset ja hopealehdet toimivat rauhoittavana taustana värillisille kukille. Muratin valkokirjavalehtinen variegata muunnos tuo kaunista rentoutta kasvutavallaan ja lehtien kärkien valkoiset raidat toistavat kauniisti valkoisen sävyä, kytkien lisukekasvin morsiusharson valkoiseen.

muratti variegata
Hopealehtiset lisukekasvit sekä erilaiset variegata muunnokset toimivat kauniisti yhteen morsiusharson kanssa.

Helppohoitoisen morsiusharson voi siirtää kukkapenkkiin

Aurinkoisella kasvupaikalla viihtyvä morsiusharso on myös erinomainen perenna. Syyskesällä sen voi siirtää ruukkuistutuksista vettäläpäisevään ja ilmavaan maahan. Helppohoitoinen kasvi viihtyy perennapenkkien lisäksi myös kivikkoistutuksissa. Kasvuun päästyään morsiusharso ei säikähdä hetkellistä kuivuuttakaan. Viihtyessään perenna kasvaa 60 – 80 cm korkeaksi. Perennapenkeistä kauniita kukintoja voi napsia myös kesän kauniisiin kukkakimppuihin.

morsiusharso
Ruukkuistutuksessa kukkiva morsiusharso on hyvä siirtää varhain keväällä suojaan yöpakkasilta.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.