Keväinen kukkaistutus | orvokit ja kerrotut Tetet

Keväinen kukkaistutus
Valkoiset orvokit ja kerrotut tetet kuuluvat pääsiäisen ruukkuistutuksiin.

Kevään varma merkki ovat keltaisena hohtavat Tete -narsissit ja orvokit. Perinteistä keltaista Teteä hillitympi ja sirompi on kotimaista tuotantoa olevat kerrottukukkaiset Tete Boucle -narnissit. Kukkakauppojen varhaisen kevään kukkavalikoimat ovat juuri nyt parhaimmillaan. Monet taimistot ja kukkakaupat ovat kehittäneet tänä keväänä myös uusia nouto- ja verkkokauppapalveluita, joista kukkien hankinta on helppoa ja vaivatonta.

Tete Boucle
Kerrottukukkainen, kotimainen Tete Boucle on perinteistä Teteä pienempi narsissi.

Luonnollinen rottinki ja keväinen kukkaistutus

Monet luonnonmateriaalit ovat olleet suosittuja kukkakoreissa ja ruukkujen suojissa. Luonnonmateriaaleista rottinki on oma suosikkini. Rottingin 80-lukulainen nostalgiahenki yhdistettynä vaaleaan selkeälinjaisuuteen saa ruukkusuojat näyttämään luonnollisilta ja kauniilta kevään valon ja kukkien kanssa. Pienempiin rottinki astioihin menee näppärästi yksi huumaavasti tuoksuva perunanarsissi, kaunis Tete -narsissi tai yksittäinen orvokki. suurempiin rottinkikoreihin saa istutettua kokonaisen kevätkukka asetelman. Useamman ruukun kokonaisuus luo tilaan yhtenäisyyttä ja harmoniaa. Kun kokonaisuuteen yhdistää vielä rottinkikalusteet on kokonaisuus ihanan keväinen ja kutsuva.

Keväinen kukkaistutus
Kevään ensimmäiset orvokit näyttävät aina yhtä suloisilta.
Valkoinen orvokki
Kevyt rottinki toimii kauniisti yhteen valkeiden orvokkien kanssa.

Tete -narsissit ja orvokit kestävät hyvin viileää

Oikein valitut kasvit kestävät kevään viileyttä ja jopaa astettaista pientä pakkasta. Erilaiset narsissit, pienet orvokit ja muratit ovat viileyteen tottuneita kevään ensimmäisiä kukkijoita. Ne kestävät hyvin huhtikuista ulkolämpötilaa ja toimivat kauniisti sisääntulon kukkina. Miinusasteille painuvina öinä kukka-asetelmat kannattaa kuitenkin nostaa eteistilojen viileyteen. Viileä pitää narsissit kauan hyvälaatuisina ja kukinnasta saa nauttia pitkään. Keväinen kukkaistutus toimii sisätiloissakin, mutta silloin paikaksi kannattaa valita huoneiston viilein paikka. Esimerkiksi eteistilat ja verannat ovat oivia kevään ensimmäisten kukkaistutusten paikkoja.

Keväinen kukkaistutus
Mukava lepopaikka keväisten tuoksujen ja kukkien lomassa virkistää mielen

 

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.