Keväinen ruukkuistutus perunanarsisseista

Keväinen ruukkuistutus
Hempeä jaloleinikki ja tasettinarsissi luovay yhdessä ihanan keväistä tunnelmaa.

Mikään ei ole ihanampaa kuin ensimmäinen keväinen ruukkuistutus. Täyteläisesti tuoksuvat, valkoisena hehkuvat tasettinarsissit, pullukat hyasintit, kevään ensimmäiset lisukekasvit ja upeat jaloleinikit tuovat hetkessä kevään kotiin.

Kevään ruukkuistutus
Kauniit kevätkukkien taimet houkuttelevat istutuspuuhiin.

Tiivis ruukkuistutus näyttää kauniilta

Keväinen ruukkuistus vaatii reippaasti sipulikukkia ja muutaman lisukekasvin. Viileässä tilassa viihtyvät kevätkukat eivät kaipaa suurta multatilaa ja näin istutuksesta voi rakentaa poikkeuksellisen tiiviin ja täyteläisen. Kasveiksi kannattaa ehdottomasti valita täyteläiseltä tuoksuvia tasettinarsisseja `Bridal Crown`. Tasetit tarvitsevat paljon vettä ja niitä kannattaakin kastella koko kukinnan ajan, etteivät reunuslehdet pääse kellastumaan. Saman sarjan kasvi on jaloleinikki. Nekin vaativat kunnon kastelua ja riittävästi valoa kukkiakseen näyttävästi. Istutusta voi täyteläistää muratin variegata versiolla, jonka lehdet tuovat kauniisti valkoisen kirjavuutta istutukseen.

Keväinen ruukkuistutus
Matala multakerros riittää kevätistutuksen ruukun pohjalle.
tasettinarsissi
Valkea tasettinarsissi levittää huoneilmaan ihanan keväistä tuoksua.
jaloleinikki
Jaloleinikit kestävät viileää ulkoilmaa hyvin, kunhan pakkanen ei pääse puremaan niitä.

Viimeistele istutus lisukekasveilla

Varhaisen kevään kukkatarjontaan kuuluu muutamia takuuvarmoja lisukekasveja. Muratti on kestävä ja siitä löytyy useita eri muunnoksia. Raikkautta asetelmiin tuo variegata versiot, joissa lehdet ovat valkoisen ja vihreän kirjavat. Muita ihastuttavia muratteja ovat tiiviit pienilehtiset murattimätäkset ja suurilehtiset ja runsaasti köynnöstävät. Murattien lisäksi tarjolla on lukuisia koristeapiloita, lankaköynnöstä ja tarhakäenkaalia. Voimakkaan punalehtinen tarhakäenkaali voi olla oman puutarhan kiusallinen karkulainen, mutta ruukkuistutuksissa se luo kaunista tummuutta ja syvyyttä istutuksen tausta-alalle.

Lisää keväistä ruukkuistutusinspiraatiota voit hakea artikkelista Ihanat bellis ja helmililja 

Keväinen ruukkuistutus
Lempeä ja luonnollinen bambukori saa kevätkukat hehkumaan kauniisti.
Avainsanat

4 Comments

  • Oi, miten suloinen asetelma noista tuli! Ihanan herkät värit, ei mitään kirkuvankeltaista.

    • Kiitos =) Keltainen ei oikein lukeudu lempiväreihini, vaikka välillä onkin pakko hankkia noita tete-narsissejakin.

  • Kaunis kevätistutus! Vaaleat narsissit on niin ihania. Minä olen etsinyt kaupoista helmililjoja kevätistutuksia varten, mutten ole vielä löytänyt niitä. Kiva, kun pääsee jo tekemään ruukkuistutuksia ulos. Tästä se kevät lähtee!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.