Aikaisia kevään merkkejä puutarhassa

kevään merkkejä puutarhassa
Pienet talventähdet ovat ensimmäisiä kevään merkkejä puutarhassa.

Ensimmäisiä kevään merkkejä puutarhassa ovat maasta nousevat pienet krookusten alut, kukkivat talventähdet ja lintujen liverrys. Tänä vuonna täällä 1a vyöhykkeellä talvi on kokonaan tulematta ja porskuttelemme vielä pitkäksi venynyttä syksyä. Luonto alkaa lisääntyvän valon ja lämmön voimasta heräilemaan pimeän ajan unestaan ja ilmassa on selviä kevään merkkejä.

pienet havut
Jouluistutuksiin ostetut pienet havut ovat päässeet sulaan maahan juurtumaan.
kevään merkkejä puutarhassa
Kasvihuoneen edustan sammaloitunut nurmi on yhtä vihreä kuin kesäisinkin.

Talventähti on herännyt kukkimaan

Yksi aikaisimpia kevään merkkejä puutarhassa on keltaisena loistavat talventähdet. Tavallisimmin ne kukkii maalis – huhtikuulla, nyt helmikuun lopussa. Talventähdet kiintyvät tiettyyn paikkaan ja häiriintyvät siirreltäessä. Na haluavat siis kasvurauhaa. Meillä talventähdet kasvavat metsäpuutarhan siimeksessä, etelään päin viettävällä rinteellä. Myöhemmin keväällä samalla alueella kukkivat lumikellot, keltaiset kevätkurjenmiekat ja valkoiset helmililjat. Toisinaan näiden kaikkien kukinta on ajoittunut samaan ajankohtaan, mutta tuskin tänä vuonna saadaan nauttia yhtäaikaisesta kukkaloistosta.

kevään merkkejä puutarhassa, talventähti
Talventähdet kukkivat sammalmättäällä.
talventähti
Talventähti kuuluu leinikkikasveihin ja on myrkyllinen.

Kevätkurjenmiekat nupuillaan ja kuusamat lehdessä

Pieni kierros puutarhassa kertoo lisää kevään tulosta. Pohjoisella rinteellä, jossa sijaitsee juhannusruusuja, on myös joukko erilaisia sipulikukkia. Kevätkurjenmiekka `Katharine Hodgin`on kasvattanut jo suuret nuput. Kukintaa on siis odotettavissa lähipäivinä lisää. Myös Tuoksuköynnöskuusama on virkeänä. Sillä on ollut uudet lehdet jo syksystä saakka ja nyt lehdet ovat kasvaneet auringon lämmössä.

Kevätkurjenmiekkka
Kevätkurjenmiekka `Katharine Hodgin` on kasvattanut suuret nuput.
Tuoksuköynnöskuusama
Köynnöskuusama on täydessä lehdessä vaikka vielä eletään helmikuuta.

Kevään merkkejä on muuallakin nähtävillä. Eteläisellä metsärinteellä availevat sinivuokot nuppujaan ja lähipellolle on saapunut tuttu kurki.

sinivuokko
Sinivuokon kukka kuvattuna helmikuun 23. päivä.

 

2 Comments

  • Voi miten ihania kevään merkkejä! <3 Eilen lenkkeillessäni pääni yli lensi joutsen. Kovin tuli keväinen olo, vaikka täällä taas lunta ja pakkasta hieman onkin. Oi sinivuokkoa! Jokohan viimein saisin aikaiseksi hankkia niitä puutarhaani.. Aurinkoista loppuviikkoa!

    • Kevään merkkejä on niin paljon jo ilmassa. Meille ilmestyivät jo kurjet lähipellolle.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.