Viherkasvit sisustuksessa | Kasviparrun uusi elämä

viherkasvit
Viherkasvit tuovat kevään tuntua kotiin. Lisääntyvä luonnonvalo saa viherkasvit kukoistamaan.

Viherkasvivalikoimat ovat alkuvuodesta parhaimmillaan, juuri kun joulu on korjattu pois ja katseet kääntyvät kohti kevättä. Meilläkin koti on saanut kevätpiristystä ja lukuisat uudet viherkasvit ovat saaneet muuttaa keittiön komistukseksi. Keittiön pöydän yllä oleva kasviparru on saanut uudet kasvit kannettavakseen ja vehreys on vallannut kodin.

viherkasvit
Peikonlehti `Monkey Leaf` pääsi ensimmäinen mukaan uuteen istutukseen.
viherkasvit
Pieni kissus toimii erinomaisesti amppelissa, josta se saa vapaasti köynnöstää alaspäin.

Viherkasvit luovat viihtyisyyttä kotiin

Viherkasvit luovat ympärilleen kodikkuuden tuntua ja lisäävät viihtyisyyttä. Niiden hoitaminen, kastelu ja lehtien pyyhintä tuntuu rentouttavalta työpäivän jälkeen. Vihreät ja ryöpsähtelevät viherkasvit luovat rauhoittavaa ilmapiiriä ja vähentävät stressiä. Ja mikä parasta, koti näyttää vehreänä ja elinvoimaisena kutsuvalta.

viherkasvit
Miniviherkasvit ovat mukava lisä amppeli-istutuksiin.
viherkasvit
Erilaiset lehtimuodot ja värit tuovat vaihtelua istutuksiin.

Miten yhdistellä kasveja?

Erilaisia viherkasveja voi yhdistellä samaan tapaan kokonaisuuksiksi kuin kesäkukkiakin. Kasvien valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota saman tyylisiin kasvuolosuhteisiin, jotta kasvit viihtyisivät yhdessä samassa istutuksessa. Kasvien lehdet, niiden kokoerot, muodot ja väritys luovat jännittävyyttä ja runsauden tuntua istutuksiin. Keittiön pöydän ylle tulleisiin amppeleihin valitsin kasvutavaltaan vaihtevia kasveja. Peikonlehti ´Monkey Leaf`, vesifiikus, kissus sekä juorut kasvavat köynnöstäen alaspäin, erilaiset minikokoiset ja vartetut kasvit nousevat ylöspäin ja muorinkukka kasvattaa yhtenäisiä, kirjavia lehtiä. Näin kokonaisuudesta tulee vaihteleva ja kiinnostava.

adiantumi
Kasviparrun yksittäisruukussa kasvaa paljon vettä tarvitseva adiantumi.
Kultaimarre
Parrun toisen päädyn yksittäisruukussa on kultaimarre.
kasviparru
Kasviparru helpottaa kasvien ripustamista amppeleihin.

1 Comment

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.