Kesäkukkien siementilaukset 2020

Siementilaukset 2020
Classic Blue on Pantonen vuoden 2020 väri. Mutta millaisia sinisiä kasveja on tarjolla puutarhaan?

Tammikuu on ehdottomasti vuoden parasta aikaa pureutua tulevan vuoden siementilauksiin. Siemenfirmojen katalogit ovat juuri ilmestyneet ja tulevan vuoden uutuudet julkaistu. Tämän vuoden kesäkukkien siementilaukset voi pohjata vaikkapa vuoden trendiväriin eli Pantonen Classic Blue sävyyn. Myös viime vuoden pehmeät ja puuteriset korallin sävyt ovat näyttävästi esillä siemenkatalogeissa.

Classic Blue ja Living Coral näkyvät kasvikuvastoissa

Sinisen sävyt ovat perinteikkäitä ja suosittuja suomalaisissa puutarhoissa. Varhaisen kevään krookukset ja kurjenmiekat sekä keskikesällä kukkivat ritarinkannukset ovat yleisimpiä sinisen sävyllä kukkivia puutarhakasveja. Siemenkatalogeissa on paljon esillä myös viehättäviä yksivuotisia kukkijoita, jotka kukkivat kevyesti laventeliin taittuvin sinisen sävyin tai utuisen savun siniseen taittuvin sävyin. Nämä yksivuotiset muodostavat herkän, romanttisen ja kevyesti tuulessa huojuvan lisänsä puutarhan kukkapenkkien aukkopaikkoihin tai omalle kesäkukkamaalleen. Erilaiset herkät sinivarjot, sinitähtöset, ryytineidot ja unikot luovat ympärilleen herkkää sinisyyttä. Jykevämpien kasvien ystäville kiinanasterit tuottavat kämmenen kokoisia sinisiä pallokukkia ja siperianpallo-ohdakkeet lähes täydellisiä pallomaisia kukintoja. Kesäkukka-asetelmista tuttu ja perinteinen lobelia on tämän vuoden värien kunkku.

Siementilaukset 2020
Classic Blue on Pantonen vuoden 2020 väri. Mutta millaisia sinisiä kasveja on tarjolla puutarhaan?
Siementilaukset 2020
Viime vuoden Pantonen Living Coral näkyy melkoisesti vielä tämän vuoden siementarjonnassa.

Siinä missä sinisyys nousee tänä vuonna korostetusti esiin on viime vuoden Pantonen Living Coral edelleen näyttävässä asemassa. Kesäkukkien siementilaukset voikin suunnitella niin, että sekottaa näitä kahta sävyä leikkisästi yhteen. Lämpimät korallin sävyt kun saavat siniset hohtamaan ja päinvastoin. Vastaväreinä ne korostavat toinen toisiaan ja luovat puutarhaan kivasti jännitettä. Puuterisen pehmeissä oranssihtavan sävyissä löytyy mm. 80-luvulta tuttuja olkikukkia, kesäkukkien kestosuosikkeja zinnioita, erilaisia leimukukkia, revonhäntiä, samettikukkia ja törmäkukkia.

Omat siementilaukset 2020

Edellisten sävyjen lisäksi ainakin omiin kestosuosikkeihini lukeutuvat erilaiset herkät pinkkiin ja vanhaan roosaan vivahtavat kukat. Vuosien varrella cosmoskukkiin on jalostettu yhä ihanampia kerrottuja pallerokukkia, sinisenä kukkivat ruiskukat ovat saaneet rinnalleen kerkkiä pinkin sävyjä ja kalifornian unikoista löytyy suorastaan romanttisia väriyhdistelmiä. Myös tuoksuherneet, ryytineidot eli nigellat, olkikukat sekä törmäkukat löytyvät herkissä vaaleanpunaisen sävyissä.

Siementilaukset 2020
Edellisten sävyjen lisäksi suosin viileitä ja hieman savuisia pinkin ja vaaleanpunaisen sävyjä.

Kesäkukkien siementilaukset netistä

Siementilaukset on kätevää tehdä netissä. Kotimaisia ja ulkomaisia siemenkauppoja löytyy lukuisia. Hyvä keino etsiä tiettyä siemenvalikoimaa on yhdistää Googlen hakukenttään kyseisen lajin tieteellinen nimi ja siemenet, seeds tai jonkin muun kielinen siemenet sana. Näin saat näkyviin lukuisia siemenkauppoja haluamastasi maasta. Uusi kasvinterveyslaki asettaa siementilauksille omat rajoitteensa ja nykyään tilaukset pitääkin tehdä EU -alueen sisältä. Artikkelista Uusia kasvinterveyslaki vaikuttaa siementilauksiin voit tarkistaa siementilauksiin liittyviä asioita.

Siementilaus ulkomailta – tässä vinkkejä -artikkelista voi lukea lisää siementilauksista.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.