Keltainen joulutähti luo aurinkoa ja iloa ympärilleen

keltainen joulutähti
Keltainen joulutähti luo valovoimaista loistokkuutta joulun odotukseen.

Keltainen joulutähti lukeutuu joulutähtivalikoiman erikoisuuksiin. Hyvin varusteltuihin kukkakauppoihin on alkanut näin joulun läheisyydessä tulemaan pieniä määriä ihania erikoisuuksia. Keltainen on joulukukkana hieman vieras väri, mutta värisymboliikan pohjalta se toimii erinomaisesti myös joulun odotukseen.

Keltainen joulutähti
Keltainen joulutähti on rotevan kokoinen ja sen runko-osa on pitkähkö.

Keltainen väri luo iloa ympärilleen

Keltainen väri on perinteisesti yhdistetty pääsiäiseen, mutta kukkien värinä keltainen sopii erinomaisesti myös vuoden pimeimpään aikaan. Keltainen valovoimaisena värinä luo iloa ja raikkautta ympärilleen. Valkoinen toimii kauniisti sen kanssa ja saa keltaisen entisestään hehkumaan. Länsimaisessa kulttuurissa keltainen yhdistetään energisyyteen, positiivisuuteen, onnellisuuteen, lämpöön ja viisauteen. Mikä siis sen paremmin toimisi myös joulun odotukseen, kiireiseen valmisteluaikaan ja tonttupajojen puuhailuun?

joulutähti
Muutama minikokoinen valkea joulutähti toimii kauniisti yhteen keltaisen kukkijan kanssa.

Keltainen joulutähti kaipaa lämpöä ja valoa

Joulutähti on äärimmäisen arka kylmälle ja vedolle. Tämä kannattaa muistaa myös kotiin kuljetuksen aikana. Hyvin viileältä suojattu joulutähti pysyy pitkään hyvänä ja kauniina. Kohtuullinen kastelu pitää herkän juuriston hyvänä ja kasvi pysyy pitkään kauniina ja kukoistavana. Tavallinen, tasainen huoneenlämpö on parasta mitä herkälle joulutähdelle voi tarjoilla, kohtuullisen kastelun lisäksi. Viihtyessään joulutähti voi jatkaa kukinnan jälkeen viherkasvina.

Joulutähti sopii kauniisti myös erilaisiin aseteltiin ja kransseihin. Inspiraatiota näihin voit hakea artikkelista Joulutähti ja suloiset asetelmat.

Keltainen joulutähti
Keltaista valovoimaa keittiön pöydän äärellä.

 

2 Comments

  • Tämä oli uutta tietoa minulle! En ole nähnyt aikaisemmin keltaista joulutähteä – vai olisiko parempi käyttää siitä jatkossa nimeä poinsettia? Keltainen poinsettia voisi tuoda iloa ja valoa vuodenvaihteen jälkeen. Punainen joulutähti assosioituu niin vahvasti jouluun, että se ei enää tunnu mukavalta esim. tammikuun lopulla.

    • Pitääpä tutkia asiaa tarkemmin. Hankin kyseisen joulutähden asiantuntevasta kukkakaupasta ja tämän vakuuteltiin olevan nimenomaan joulutähti kun varmistin asiaa.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.