Myöhään kukkivat kerrotut tulppaanit

Kerrotut tulppaanit
Touko - kesäkuussa kukkivat, kerrotut tulppaanit ihastuttavat pitkällä kukinnallaan.

Syksyn kukkasipulien istutusaika on nyt parhaimmillaan. Sipulit on hyvä saada sulaan maahan, niin että ne ehtivät hieman juurtua ennen talven tuloa. Tulevan kevään kukkaloiston ehdoton suosikki on touko – kesäkuulla kukkivat kerrotut tulppaanit. Niiden täyteläiset kukat ilahduttavat hieman murretuilla sävyillään ja erinomaisilla leikkokukkaominaisuuksillaan.

Kerrotut tulppaanit
Hyvissä ajoin tilatut sipulit ovat kotoisasti paperipusseissa.
kerrotut tulppaanit
Lempeät punertavan sävyissä kukkivat sipulisekoitukset luovat rentoa tunnelmaa.

Suurikukkaiset kerrotut tulppaanit

Suurikukkaiset kerrotut tulppaanit kukkivat myöhään toukokuun lopulla tai kesäkuussa. Näitä tulppaaneja saa siis keväällä odottaa vähän pidempään, mutta odotus palkitaan. Suuret kerrotut kukat ovat jämäköitä ja kukinta jatkuu uskomattoman pitkään. Terhakkaana pysyvät tulppaanit eivät karisuta hetkessä terälehtiään toisin kuin perinteiset kertaamattomat tulppaanit. Kukka pysyy kiinteänä ja hyväkuntoisena pitkään ja toimii erinomaisesti myös leikkokukkana. Värivalikoimaksi kannattaakin valita toisiinsa sopivia kerrottuja tulppaaneja, joista saa alkukesästä uskomattoman kauniita ja täyteläisiä kukka-asetelmia.

kerrotut tulppaanit
Lempeät, punertavan sävyissä kukkivat sipulisekoitukset luovat rentoa tunnelmaa.

Yhdeksän ihastuttavaa lajiketta

Tulevana keväänä on odotettavissa kukkaloistoa, minkä tarjoilee yhdeksän ihastuttavaa ja myöhään kukkivaa lajiketta. Tulevan tulppaanipenkin pohjan luovat kaksi tulppaanilajitelmaa, joissa kummassakin on hennon vaaleasta tummempaan punertavaan vivahtavia tulppaaneja. Tulppaanilajitelma Double Magic tarjoilee kattauksen vaaleasta heleän punertavaan ja lajitelma Double Inspirations kattauksen vaaleasta purppuraan. Lajitelmia täydentämään valitsin kahta tummanpuhuvaa lajiketta. Nachtwacht ja Black Hero luovat kokonaisuuteen kontrastia ja dramatiikkaa. Toista ääripäätä edustaa puhtaan valkoinen ja näyttävä Mount Tacoma. Kokonaisuutta pehmentää lempeän pastelliset Copper Image ja Zantucharme. Toinen tuo vivahduksen lämmintä kuparin sävyä ja toinen pehmeää persikkaa. Räväkkyyttä tuovat reipas pinkki Aveyron ja viininpunainen Antracient. Tulppaanien kanssa kannattaakin rennosti leikitellä ja yhdistää lukuisia samaan väriperheeseen sopivia lajikkeita tai kokeilla karkkisia ja rentoja yhdistelmiä. Lajikkeita löytyy niin lukuisasti, että jokaiseen makuun löytyy varmasti sopivat yhdistelmät. Jos haluat lukea lisää sipulikukista niin voit klikata itsesi Pikkuisten kukkasipulien istuttaminen -artikkeliin.

Kerrotut tulppaanit
Syksyllä istutetut sipulit tuovat kevään jo oven taakse ja muutaman kuukauden odotus palkitaan nopeammin kuin arvataankaan.

 

1 Comment

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.