Kesäkukkia ihastelemassa

kesäkukkia
Vielä kesää on jäljellä! Elokuun lopun kesäkukkia Ruissalon puutarhassa.

Loppukesä on parasta aikaa ihastella yksivuotisia kesäkukkia. Ruissalon Kasvitieteellisen puutarhan yksivuotisten kesäkukkien alue on tulvillaan väriloistoa ja toinen toistaan ihanampia kukkia. Kukkaloisto houkuttelee alueelle myös runsain mitoin perhosia ja muita pörriäisiä, joten ihailtavaa löytyy puutarhamieliselle todella paljon.

Valloittavat revonhännät

Ruissalon yksivuotisten kukkien alueella on mahtava valikoima erilaisia pallo- ja revonhäntiä. Pallo- ja revonhännät ovat reheväkasvuisia ja hieman pensasmaisia kesäkukkia. Niiden koko vaihtelee puolesta metristä lähes metrin korkuisiin pensaisiin. Revonhännät sopivat erityisen hyvin erilaisiin kukka-asetelmiin. Tämän vuoksi niitä onkin hyvä kasvattaa myös omassa puutarhassa suurissa kukkaistutuksissa tai ruukuissa. Revonhännät kestävät pitkään leikkona ja niitä voi myös kuivattaa. Värivalikoima on kattava ja sävyjä löytyy kuparin hohteisesta aivan kerman valkoiseen, lähes limen vihreään ja lukuisiin erilaisiin punaisen sävyihin. Näin jokaiseen makuun löytyy varmasti jokin sopiva pallo- tai revonhäntä. Lähiaikoina siemenkauppojen valikoiman taas täydentyvät ja näiden ihanuuksien siemeniä voi tilata jo tulevan kevään varalle.

kesäkukkia, pallohäntä
Hehkuva fuksianpunainen pallohäntä houkuttelee puoleensa perhosia.
kesäkukkia, revonhäntä
Yksivuotisten kukkien alueella on melkoinen kokoelma erilaisia pallo- ja revonhäntiä.

Perhosia ja pörriäisiä

Kauniiden kukkien lomassa puutarhassa riittää reilusti myös muuta ihailtavaa. Kukkaloisto nimittäin houkuttelee paikalle runsaasti perhosia ja erilaisia pörriäisiä. Perhosbongarille riittää kuvattavaa kun yhdellä silmäyksellä voi nähdä useamman ihanan kirjosiiven. Perhosten lisäksi paikalta löytyy satoja kukkakärpäsiä. Kesäkukat ovatkin oiva tapa houkutella myös omaan puutarhaan pölyttäjiä.

Ruissalon kesäkukkien ihailusta on vuosien mittaan kehittynyt suoranainen perinne. Viime vuonna ihastelin olkikukkia ja sain uutta inspiraatiota omaan puutarhaan. Tämän vuotinen kierros nosti pölyttäjien hyvinvoinnista huolehtimisen päällimmäiseksi. Omaa puutarhaa kannattaakin suunnitella huomioiden monet eri tulokulmat.

kesäkukkia, neidonsilmä
Keltaisena hohtava neidonsilmä houkuttelee kukkakärpäsiä.
daalia
Myös daalian kukinnolla tuntuu olevan ruuhkaa.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.