Lehdet vai kukat edellä? Ihanat pelargonit

pelargonit
Pelargonit luovat nostalgista tunnelmaa niin kotiin kuin kuistille

Pelargonit ovat omiaan laukaisemaan sisäisen keräilijävietin. Erilaiset kukkien muodot, lehdistön erikoisuudet tai tuoksut tekevät pelargoneista erityisen houkuttelevia ja jokaiseen makuun löytyy jotakin kiehtovaa. Moninaisuuden lisäksi pelargoneihin liittyvä menneen ajan tuntu luo ympärilleen pysähtyneisyyden taikaa.

pelargonit
Ruusunnuppupelargoni Àppleblossom`kukkii täyteläisin kukin
pelargonit
Roteva vanhanajan pelargoni `Dronning Ingrid`kukkii runsaasti koko kesän

Vanhanajan pelargonit

Vanhanajan pelargoneilla on pitkät perinteet. Niiden kasvutapa on rehevä, roteva ja yleensä ne ovat erittäin kestäviä. Vanhanajan pelargoneihin kuuluu monia erityisen kauniskukaisia ja lempeän sävyisiä lajikkeita. Tällaisia ovat esimerkiksi: Appleblossom, Dronning Ingrid,Emma,Felix, Pink Pandora, Prinsess Marie,Red Rosebud ja Selma. Nämä pelargonit sopivat kauniisti yksittäiskukkaseksi kauniiseen ruukkuun.

pelargonit
Dronning Ingridin lempeän vaaleanpunaiset kukat ovat tiiviitä ja pallomaisia

Lehtien ja kasvutavan erikoisuuksia

Kauniiden kukintojen sijaan pelargonivalinnoissa voi kiinnittää huomiota kauniisiin lehtiin, erikoiseen kasvutapaan tai tuoksuun. Ehkä yksi hienoimmista pelargonioista on Australianvillipelargoni. Sen kasvutapa on erityisen herkkä ja ilmava, kukat vaatimattomat. Tämä pelargoni muodostaa rönsyilevän ja kauniin mättään ajanoloon. Toinen varsin viehättävä on lähes oranssilehtinen Deco Caramel Pink pelargoni. Auringonvalossa lehdet hehkuvat pronssiin vivahtavaa oranssia, varjossa lehdet näyttävät hieman rusehtavilta. Mitkä ovat sinun pelargonisuosikkejasi? Lisää pelargoneista löydät Kotipuutarha -lehden Pelargonit artikkelista

pelargonit
Australian villipelargonilla on viehättävän ilmava kasvutapa
pelargonit
Deco Caramel Pink pelargonin lehdet ovat oranssinruskeat ja kukat heleän pinkit
Avainsanat

4 Comments

  • “Vanhanajan pelargonit” on kauppiaiden hieman harhaanjohtava myyntikikka, millä ei ole mitään tekemistä lajikkeen iän kanssa, eikä se ole mikään virallinen pelargoniryhmä. Kauppiaat myös surutta lyhentävät nimiä, esim. Appleblossom ja Appleblossom Rosebud ovat kaksi eri lajiketta. Kuvassa on jälkimmäinen, joka poikkeuksellisesti on aidosti vanha vuodelta 1870. Emman oikea koko nimi on Emma från Bengtsbo, hän on vuodelta 2002.

    • Kiitos kovasti selventävistä lisäyksistä =) On erityisen mielenkiintoista kuulla näistä asioista.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.