5 kaunista kesäkukkaa

kesäkukat
Punotut luonnonmateriaaleista valmistetut korit ja vaaleanpunaiset kesäkukat näyttävät kivoilta yhdessä

Kesäkukkavalikoimaan tulee vuosittain kiehtovia uutuuksia. Valitsin kasvihuoneen kevätistutuksiin viisi vaaleanpunaista kesäkukkaa, jotka istututin luonnonmateriaaleista punottuihin koreihin. Mukaan istutuksiin pääsivät vaaleanpunaiset orvokit, mätäsdianat, kiinanjasmiinit, pilkkulehti sekä vaaleanpunainen verililjapuun uutuuslajike Pink Passion.

verililjapuu
Vaaleanpunertava verililjapuu muodostaa kauniin yksityiskohdan istutukseen.
pilkkulehti
Pilkkulehden lehdet toistavat samaa vaalean roosaa kuin orvokitkin. Pilkkulehden yläpuolella mätäsdiana.

Yhteensopivat värisävyt

Kesäkukkakaupoilla on syytä valita tietty väri kokonaisuuden lähtökohdaksi. Vaaleanpunaisen eri tummuusasteet sekä lempeä roosa tuntuvat varsin viehättäviltä varhain keväällä. Lähdin kesäkukka-asetelmassani liikkeelle perinteisistä orvokeista ja niiden vaaleanpunertavakukkaisista lajikkeista sekä totuttua vaaleammasta ja punertavammasta verililjapuusta. Näiden ihanuuksien ympärille keräsin samaa sävyä toistavia mätäsdianoja, viherkasvina tunnettuja pilkkulehtiä ja huumaavan tuoksuisia kiinanjasmineita. Värisävyt polveilevat tummasta vaaleaan luoden kokonaisuuteen vivahteikkuutta, kiinnostavuutta ja jännitettä. Verililjapuu luo korkeutta ja kiinanjasmiinit rentoa ryöpsähtelevyyttä. Kaikki valitsemani kasvit viihtyvät puolivarjossa ja viihtyvät samankaltaisessa kosteudessa.

Rentokasvuinen ja ryöpsähtelevä kiinanjasmiini tuoksuu huumaavalle
kesäkukkaa
Harmaat lisukekasvit sopivat vaaleanpunaisten kukkien kanssa

Punotut korit

Tämän vuoden puutarhatrendeissä näkyy ekologisuus ja luonnonmateriaalit. Kaupoissa on kiitettävästi saatavilla erilaisista luonnonmateriaaleista punottuja koreja, jotka luovat kesäkukkaistutuksiin pehmeyttä ja luonnollisuutta. Erilaisia koreja voi yhdistellä rennosti ja kokonaisuuteen sopii hyvin myös vanhat, jo käytössä palvelleet korit. 10

kesäkukat
Kukkien koon vaihtelu luo jännitettä kokonaisuuteen
kesäkukat
Punottu kori luo pehmeyttä kokonaisuuteen

1 Comment

  • Kauniita istutuksia. Kappas, hamstrasin tänä keväänä Hankkijan alelaarista kasan punottuja koreja. Enpä tiennyt olevani trendin harjalla. Vaaleanpunainen on ihana väri keväällä (tai oikeastaan ympäri vuoden). Tuo pilkkulehti on hurmaava, mulle ihan uusi tuttavuus. Kiitos kesäkukkaesittelystä, tästä saa hyvin inspiraatiota omiin istutuksiin. Mukavaa viikonloppua! 🙂

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.