Kotimaiset joulukukat ja uutta inspiraatiota

kotimaiset joulukukat
Överbyn joulukukkatarhalla on kotimaisia joulutähtiä lukuisissa väreissä.

Kauppapuutarhaliitto järjesti Kotimaisten joulukukkien juurelle -tapahtuman Överbyn puutarhalla Espoossa ja sain ilon olla mukana. Kotimaiset puutarhat kasvattavat joulumarkkinoille joulutähtiä, princettioita, jouluruusuja, hyasintteja ja amarylliksiä. Seuraavaksi kukkakaupassa asioidessasi kannattaakin kysäistä kotimaassa kasvatettuja joulukukkia ja tehdä ekologinen ja kestävä valinta.

kotimaiset koulukukat
Puutarhalla kuulimme joulutähdistä, niiden historiasta,kasvattamisesta ja hoitamisesta.

Joulutähtiä kasvihuoneen täydeltä

Överbyn puutarha kasvattaa lukuisia erilaisia joulutähtiä minikokoisista jättisuuriin ja monilatvaisiin. Perinteisen punaisen ja valkoisen joulutähden rinnalla on uskomaton valikoiman limenvärisiä, rusehtavaan maitokahviin taittuvia, pilkullisia ja ties minkämoisia värisävyjä. Myös kukkien koot ja muodot vaihtelivat suuresta pieneen ja hieman mykerömäiseen kerrattuun.

Kotimaisten joulukukkien juurella -tapahtumaan osallistuneet  saivat kasvihuoneilta ottaa mukaansa yhden joulutähden, josta sitten tuunattiin Överbyn talvipuutarhan puolella oma metsäinen minimaailma.

Ruskeita sananjalkoja ja inspiraatiota

Överbyn talvipuutarhassa oli kauniita esillepanoja ja runsaasti joulukukkainspiraatiota. Esillepanojen kärkenä olivat hyggevaikutteet ja erilaiset luonnonmateriaalit näyttelivät kotimaisten joulukukkien ohella merkittävää roolia. Puun oksista ripustetut amaryllikset, kokedama hyasintit ja luonnonmateriaalit loivat runsasta tunnelmaa ja ripauksen satumaisuutta.

kotimaiset joulukukat
Erilaiset joulukukat ja kuihtuneet sananjalat luovat kaunista tunnelmaa

Rentous oli käsinkosketeltavaa, joskin harkittua. Metsäiset minimaailmat olivat läsnä niin kattauksissa kuin tilaisuuden koristeissakin. Kerrassaan inspiroivaa ja itsellekin tulvi useita ideoita niin joulukattauksen koristukseksi kuin jouluviemisiksi tuttaville.

kotimaiset joulukukat
Amaryllikset ja maitohorsman kuihtuneet siemenvanat toimivat kauniisti yhteen
kotimaiset joulukukat
Joulutähden uudet lempeämmät sävyt ovat herkkyydessään kauniita.
kotimaiset joulukukat, kauniistikotimainen
Jouluruusut ja sammaleet jalallisessa lasimaljassa toimivat vaikka joulupöydän koristeeksi

Metsäisiä minimaailmoja rakentamassa

Suuret lasipurkit ja joulutähdet sopivat vallan mainiosti yhteen. Niistä sai loihtia sellaisen minimaailman kuin mielikuvitus antoi myöden. Osa istutti joulutähden multaan ja peittivät lasipurkin reunat sammaleilla, osa taas kätki joulutähden muoviruukkuineen päivineen luonnonmateriaalin sekaan. Tapahtuman kuvia voi löytää Instagramista #kauniistikotimainen tunnisteella.

kotimaiset joulukukat, kauniistikotimainen
Suuret lasipurkit, luonnonmateriaalit ja joulutähdet toimivat erinomaisesti yhteen.
kotimaiset joulukukat, kauniistikotimainen
Kukin tilaisuuteen osallistuja sai rakentaa oman näköisensä asetelman.
kotimaiset joulukukat, kauniistikotimainen
Joulutähden voi sujauttaa myös kokonaan lasipurkin sisään ja koristella ihanin talventörröttäjin.
kotimaiset joulukukat, kauniistikotimainen
Instagramista pääset kurkistamaan lisää #kauniistikotimainen
kotimaiset joulukukat, kauniistikotimainen
Suuri, monilatvainen joulutähti näyttää komealta sammalein vuoratussa lasipurkissa
kotimaiset joulukukat, kauniistikotimainen
Suurta kranssia voi käyttää myös lattiakoristeena
kotimaiset joulukukat, kauniistikotimainen
Reilu kymmenen hyasinttia ja kuihtuneet hormasmat muodostavat kauniin yhdistelmän vaikka lasitetulle parvekkeelle

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.