Joulukukat – syklaami ja gaultheria

joulukukat
Valkea syklaami, joulunpunainen gaultheria ja havut saavat joulun odotuksen tuntumaan erityiseltä

Enää 20 yötä jouluun! Tämä tarkoittaa ilman muuta joulukukka fiilistelyä. Kauppojen tarjonta alkaa olla parhaimmillaan ja hyllyt notkuvat toinen toistaan ihanampia amarylliksia, jouluruusuja, hyasintteja, syklaameita, gaultherioita eli joulupuolukoita sekä erilaisia pikkuhavuja. Tällä kertaa valkokukkainen ja erityisen kaunislehtinen syklaami sekä joulunpunaisena hehkuva joulupuolukka veivät voiton. Luvassa on siis perinteistä puna-vihreä-valkoista joulutunnelmaa.

joulukukat
Valkokukkaisen syklaamin lehdet näyttävät erityisen kauniilta.

Puna-valkoiset joulukukat luovat raikasta tunnelmaa

Kiiltävälehtinen, ainavihanta gaultheria toimii kauniisti asetelmien lisukekasvina. Rento, vähän mätästävä kasvutapa peittää kauniisti ruukun pintaa ja tuo kokonaisuuksiin runsauden tuntua. Gaultheria kestää hyvin myös pieniä pakkasia ja toimii siten myös ulkona olevissa istutuksissa. Syklaamin valkoisen kukat hehkuvat viatonta raikkautta hehkuvan joulunpunaisen rinnalla ja luovat kontrastia kokonaisuuteen. Valkeiden kukkien ohella syklaamin vaaleat lehtijuovat luovat kauniita yksityiskohtia kokonaisuuteen. Pieni Pinus `Silver Crest` tuo kokonaisuuteen korkeutta ja taustaa.

joulukukat
Joulupuolukka eli gaultheria on kestävä ja kaunis jouluistutusten varpukasvi

Ruukku antaa luonnetta istutukselle

Istutuksia tehdessä on hyvä miettiä kodin, sisustuksen ja tekeillä olevan asetelman luonnetta. Harmaalla, yksinkertaisella betoniruukulla saa minimalistista ja pelkistettyä tunnelmaa kun taas rustiikkinen, valkea ja lasitettu jalallinen malja tuo juhlavuuden ja ylevyyden tuntua kokonaisuuteen. Lähestyvän joulun vuoksi halusin hitusen juhlavuutta ja ripauksen romantiikkaa muutoin klassiseen väriyhdistelmään. Jalallinen malja tuo myös lisä korkeutta kokonaisuuteen ja nostaa joulukukat näyttävämmin esiin.

joulukukat
Ruukulla on väliä. Valkea, rustiikkinen malja tuo juhlavuuden tuntua istutuksiin.

Istutuksen viimeistely havuilla

Istutukset kannattaa viimeistellä huolella. Erilaiset sammaleet, koristesorat ja havut käyvät vallan mainiosti tähän tarkoitukseen. Näin kukkakaupan istutuksissa kauniita, hitusen harmaaseen taittuvia havunoksia ja pyysin niitä muutaman oksan matkaani. Harmaanvihertävien havujen sävy toimi erinomaisen hyvin yhteen syklaamin harmaanvihreiden lehtijuonteiden kanssa.

joulukukat
Istutuksen mulloksen voi peitellä havuilla

Viime vuonna fiilistelin joulun odotusta jouluruusuilla ja hyasinteilla, niistä voit lukea lisää artikkelista Istutusten ihanuudet – jouluruusu ja hyasintit.

Hyviä vinkkejä joulukukkien hoitoon voit lukea täältä.

joulukukat
Punaiset marjat luovat hehkua kokonaisuuteen
joulukukat
Tasapainoinen ja kaunis istutus syntyy riittävästä korkeudesta, toispuoleisuudesta, kontrasteista ja kokonaisuutta tukevasta ruukusta
joulukukat
Yhteen sointuvat vihreät luovat asetelmaan yhteneväisyyttä

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.