Habitare 2018 – vihersisustusta ja luonnonläheisyyttä

Habitare 2018
Vihersisustajan varsinainen paratiisi avautuu Habitaren Signals osastolla

Habitare 2018 on vihersisustajan ja luonnonläheisten sävyjen ystävän ehdoton menokohde tulevalle viikonvaihteelle. Jo ensi silmäyksellä huomaa, miten skandinaavinen minimalismi, korkeakiiltoiset sävyt ja valkeus ovat väistyneet. Tilalle on tulossa pehmeitä sävyjä, täyteläisyyttä, runsautta ja tietysti viherkasveja.

Habitare 2018
Täyteläisen vihreät seinät ja runsaana ryöpsähtelevät viherkasvit vievät katsoja suorastaan toiseen ulottuvuuteen.

Luonnonläheiset sävyt, täyteläisyys ja renessanssi

Aivan ensimmäisenä kierros kannattaa aloittaa Singnals alueelta. Siellä aistit avautuvat, mielikuvitus saa siivet allensa ja värien, kuvioiden, yksityiskohtien ja viherkasvien yhdistelmät saavat inspiroitumaan. Alueella voi nähdä hetkittäisiä välähdyksiä historiasta aina tähän päivään, jännittävällä ja kutkuttavalla tavalla. Leikkokukat ovat nousseet vuosi vuodelta yhdeksi kodin tunnelman luojaksi, arjen estetiikan tuojaksi. Viherkasveissa on vallallaan runsaus ja toisaaltaan rennosti valuvat amppelikasvit.

Habitare 2018
Pyöreät muodot, murretut ja täyteläiset värit valtaavat kodit
Habitare 2018
Roikkuvat ja ryöpsähtelevät kasvit luovat rentoa tunnelmaa
Habitare 2018
Runsaat leikkokukkakimput luovat yleellisyyttä
Habitare 2018
Historiallisten kirjojen kuvitusta muistuttavat seinämuralit luovat villiä tunnelmaa
Habitare 2018
Lempeitä sävyjä, kukkia ja ripaus renessanssia
Habitare 2018
Elävät leikkokukat viimeistelevät sisustuksen

Amppeleita, lyhtyjä ja ilmakasveja

Tarkkasilmäinen löytää messujen myyntikojuista uusia tuttavuuksia, suomalaisia ruukkujen, amppeleiden ja maljakoiden valmistajia. Jyhkeää ja luonnonväreihin turvautuvia tunnelmia ja väriyhdistelmiä. Luonnonläheisyys näkyy myös  lukuisilla osastoilla heinäkoristeina, jotka luovat tunnelmaa ja lämpöä esillepanoihin. Syksyn viileneviä iltoja ajatellen voi tuunata ulkolyhdyt vaikkapa rennosti eugalyptyksen oksilla. Pieniä tuunausvinkkejä voi löytää monelta osastolta. Edellisvuosien tapaan messuilta löytyy myös osasto, joka on täynnä toinen toistaan ihanampia ilmakasveja. Vain mielikuvitus on rajana vihersisustajan arjessa.

Habitare 2018
Käsin tehtyjä maljakoita, ruukkuja ja rannan heiniä
Habitare 2018
Muhkeita amppeleita ja helminauhana valuvia viherkasveja
Habitare 2018
Värien syksyistä lämpöä ja tuunattuja lyhtyjä
Habitare 2018
Suloisia kukkakuoseja
Habitare 2018
Ihania ilmakasveja ties miten paljon
Habitare 2018
Monta ilmakasvia on ehdottomasti parempi valinta kuin yksi yksinäinen
Habitare 2018
Heleitä värejä yhdistettynä vaalean puun sävyihin
Habitare 2018
Hyllyjä viherkasveille

Workshoppeja innokkaille

Tämän vuoden selvä suuntaus on se, että ihmiset haluavat yhdessä tehdä ja oppia uusia asioita. Siitä kielivät workshopit, jotka ovat osa messuosastojen ohjelmaa. Kannattaa siis varata reilusti aikaa, jotta ehtii ottaa kaiken ihanuuden irti messuista. Habitare 2018 on auki 12.-16.9 Helsingin Messukeskuksessa.

Habitare 2018
Muistivihkojen ystäville kukkamuistivihkoja
Habitare 2018
Ihania workshoppeja
Avainsanat

1 Comment

  • Ooh, ihania tunnelmia <3 Voi kunpa saisi puutarhan lisäksi kipinän myös kodin sisätilojen tuunaamiseen. Tuollaiset messut ainakin antavat varmasti lisää buustia sisähommiin!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.