Ruissalon kasvitieteellinen puutarha | yksivuotiset koristekasvit

Ruissalon kasvitieteellinen puutarha, yksivuotiset koristekasvit
Yksivuotiset koristekasvit ovat parhaimmillaan alkusyksystä.

Jos retkelle haluat mennä nyt, niin Ruissalon kasvitieteellinen puutarha tarjoaa ulkopuutarhassa ihanaa yksivuotisten kukkien tykitystä. Monet yksivuotiset tarvitsevat pimeän jakson yöllä ja siitä johtuen yksivuotisten kukkaloisto on parhaimmillaan näin alkusyksystä.

Ruissalon kasvitieteellinen puutarha, yksivuotiset koristekasvit
Puuvartisten kasvien lomasta voi nähdä edessä avautuvan kukkaloiston.

Uskomaton valikoima yksivuotisia

Ruissalon kasvitieteellinen puutarha sisältää uskomattoman hyvin hoidetun ja näyttävän ulkopuutarha-alueen, jossa on oma osionsa varattu yksivuotisille koristekasveille. Tämä alue on erityisen kiehtova kaikille, jotka miettivät tulevan vuoden kesäkukkavalintoja. Alueelle on näet koottu lukuisia kukkivia, köynnöstäviä ja lehdistöön pohjautuvia kesäkasveja. Rivistöissä olevia palstoja kiertämällä pääsee oivasti havainnoimaan niin kasvien kasvutapoja, kasvukorkeutta kuin kukintojen laatua ja värisävyjä. Ongelmana on tietysti se, että muistiinpanot täyttyvät kaikesta kivasta, jota haluaa seuraavana kesänä ehdottomasti kokeilla.

Ruissalon kasvitieteellinen puutarha, yksivuotiset koristekasvit
Yksivuotisten kukkapalstat on kulkevat pitkien käytävien kummankin puolen
Ruissalon kasvitieteellinen puutarha, yksivuotiset koristekasvit
Alkusyksyn väritys on kellertävä voittoinen

Tieteelliset nimet tien viitoittajana

Tieteelliset nimet ovat kauniisti paikoillaan ja jokaisen kasvin jäljille pääseekin helposti. Näppärä tapa on taltioida parhaat kasvivalinnat omalle kännykälle nappaamalla kuvat niin kasvista kuin tieteellisestä nimestä talteen. Monia kasveja on valittu istutusalueelle useammissa värisävyissä. Esimerkiksi revonhäntää on nähtävillä ainakin viittä eri lajiketta.  Useamman erilaisen lajikkeen näkeminen antaa syvyyttä yksivuotisten tuntemukselle ja saman lajin moninaisuus saa ihmettelemään.

Ruissalon kasvitieteellinen puutarha, yksivuotiset koristekasvit, revonhäntä
Revonhäntäpenkissä voi nähdä kuparin sävyisiä, tumman violetin punaisia tai heleän vihreitä häntämäisiä kukintoja
Ruissalon kasvitieteellinen puutarha, yksivuotiset koristekasvit
Vaalean vihertäviä ja tummanpuhuvia revonhäntiä

Kasarit olkikukat

Olkikukat nostavat nostalgiset tunteet pintaan. Jotenkin muistan ne 80-luvun lapsuudesta. Silloin niitä kasvatti kylän mummot puutarhoissaan. Sen jälkeen en juurikaan muista olkikukkia nähneeni. Mutta Ruissalossa niitä on valtaisasti, eri värisinä, kokoisina ja pituisina. Olkikukka on erityisen kiitollinen kesäkukka. Se kestää hyvin kuivuutta ja kukinta jatkuu aina pakkasten tuloon saakka. Lisäksi nimensä mukaisesti olkikukka on erinomainen kuivakukka syksyn asetelmiin ja kodin kaunistukseksi. Ehkäpä ensi keväänä meillekin tilataan olkikukkien siemeniä.

Ruissalon kasvitieteellinen puutarha, yksivuotiset koristekasvit, olkikukat
Olkikukkien kirjo on häkellyttävän karkkimainen
Ruissalon kasvitieteellinen puutarha, yksivuotiset koristekasvit, olkikukka
Kestävä olkikukka sietää hyvin kylmyyttä.
Ruissalon kasvitieteellinen puutarha, olkikukat
Vaaleanpunaisen ja oranssin kombo on kerrassaan ihastuttava
Ruissalon kasvitieteellinen puutarha
Kaktushuoneen raollaan olevasta ikkunasta avautuu panoraamakuva kesäkukkapuutarhaan

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.