Kauniit ruukkuistutukset syksyksi

syksyisiä rukkuistutuksia
Syyskukkien aika on parhaimmillaan ja kaupoissa vilisee ihania erikoisuuksia.

Sisäänkäynnit, terassit ja parvekkeet on syytä vielä kerran laittaa paraatikuntoon ennen talven tuloa. Näin elo-syyskuun taitteessa kauppojen syyskukkavalikoimat ovat parhaimmillaan ja kaupoista löytyy myös lukuisia ihania uutuuksia. Syksyiset ruukkuistutukset kannattaakin koota useasta toisiinsa sointuvasta kasvista, eikä kasvien määrässä kannata pihistellä. Syksyllä runsaus on kaunista.

syysistutus
Valkea pensastädyke, tummanpuhuva keijunkukka, koristekaali, syklaami, hopealusikka, jäätyneen näköinen koristeheinä ja kolmiolehtinen onnenapila muodostavat kauniin ja yhtenäisen ilmeen.

Uusia tuttavuuksia ja klassikoita

Viimeisen parin viikon aikana olen koonnut kaupoista kauniita ja toisiinsa sointuvia kasveja. Klassisia ja varmoja valintoja ovat kauniit syklaamit, jotka toimivat väripilkkuina istutuksissa. Varmoja ja kestäviä valintoja ovat kylmyyttä kestävät koristekaalit. Herkullisia erikoisuuksia ovat erilaiset lisukekasvit. Kokoa ja korkeutta saadaan pensastädykkeillä. Kukkakaupoilla kannattaa pitää silmät auki ja mieli avoimena sekä kysyä myyjiltä reilusti lisätietoa erikoisemmista kasveista.

ruukkuistutukset
Pensastädyke, Hebe attenda mix, valkoiset kukinnot näyttävät kauniilta terrakottaa vasten

Kauniit ja moninaiset pensastädykkeet ovat kiitollisia syksyn vihantia. Niiden hoito on helppoa ja ne kestävät jopa pieniä pakkasia. Pensastädykkeitä on lukuisia erilaisia kellertävän kirjavalehtisistä valkeajuovaisiin tai täysin vihreisiin. Kukintoja on saatavana myös lukuisissa väreissä.

ruukkuistutukset

Pensastädykkeen seuraksi pääsivät koristekaali sekä tummalehtinen keijunkukka.Ruukkuistutuksiin keijunmekko tuo upeaa tummuutta, mikä toimii sekä oivana taustana monelle kasville. Samaa värisävyä toistaa purppuranvärinen onnenapila. Lehtien koristeellisuus toimii myös hyvänä rikastajana istutuksiin.

ruukkuistutukset
Koristekaali, syklaami ja koristeheinä Ficinia Ìce Crystal`pääsivät yksittäisruukkuihin

Terracotta tuo lämpöä ja välimerellisyyttä syksyisiin istutuksiin

Terracotta ruukut tuo tuulahduksen etelän lämpöä sisäänkäyntiin. Ruukkuistutukset kannattaa suunnitella siten, että ruukkuvalikoima toistaa samaa värisävyä. Terracottaruukut ovat siitä ihania, että ne toimivat kivasti yhteen toistensa kanssa vaikka ruukkujen muotokieli olisikin keskenään erilainen. Runsaus tekee istutuksesta houkuttelevan ja kutsuvan. Yhdistelemällä kokonaisuuteen vaikkapa yhdeksän erikokoista ruukkua saa kokonaisuudelle kivasti kokoa ja näyttävyyttä. Kokonaisuuden kruunaa tietysti vaihteleva, mutta toisiinsa sointuva kasvivalikoima.

terracotta ruukut
Terracotta yhdistää ruukkukokonaisuuden yhteneväisen näköiseksi
ruukkuistutukset
Tiivis ja runsas ruukkukokonaisuus sisäänkäynnin rappusilla on näyttävän näköinen

Kauniit yksityiskohdat saa aina kotiin tullessa hyvälle mielelle =) Kaunista syksyn odotusta Teille kaikille!

syklaami
Lankaköynnös kietoo versojaan yksinäisen syklaamin ylle.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.