Kesäinen pavlova syntyy helposti itse tehdystä marengista, raikkaasta rahkakermavaahtotäytteestä sekä tuoreista oman maan mansikoista, torin pensasmustikoista, ripauksesta kirpeää passionhedelmää ja koristeeksi sopii puutarhan ihanat orvokit.

Orvokit lukeutuvat syötäviin kukkiin ja mikä onkaan parempaa kuin omasta puutarhasta haetut kesäisten herkkujen koristeet. Tällä kertaa orvokin kukilla viimeistellään juhannuksen juhlintaankin soveltuva kesäinen pavlova.

Helppo pavlova on juhannuspöydän herkku
Pavlovaa varten on syytä varata runsaasti tuoreita kananmunia, sokeria, vispikermaa, rahkaa ja runsaasti marjoja ja hedelmiä. Kunnon marenkipohjan valmistaminen takaa pavlovan onnistumisen.
Marenkipohjan valmistus
6 kpl huoneenlämmintä kananmunan valkuaista
3 1/2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 tl valkoviinietiikkaa
3 tl maissitärkkelystä
Valkuaiset ja sokeri vatkataan kiiltäväksi ja kovaksi vaahdoksi. Valmiiseen vaahtoon lisätään varoen valkoviinietiikka, vaniljasokeri ja sihvilän läpi sirotellaan maissitärkkelys. Valmis vaahto muotoillaan voidellulle uunipellille siten, että marenkilevyn reunat kohoavat ylöspäin, muodostaen ikään kuin kulhon täytteelle. Pohja paistetaan 100°C uunissa noin 1 1/2 h tai kunnes pohja on kovettunut riittävästi.
Täytteen valmistus
3 dl rahkaa
3 dl vispikermasta vatkattua kermavaahtoa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
Sekoita täytteet keskenään ja asettele täyte varoen marenkipohjan sisälle. Täytettä kannattaa tehdä reilusti, sillä pavlova saa olla erityisen runsas ja täyteläinen. Halutessaan kermarahkan voi maustaa vaikka raparperihillolla, jotta täytteessä olisi riittävästi kirpeyttä taittamaan marengin makeus.

Runsas marjatäyte pavlovaan
Herkun kruunaa runsaat marjatäytteet. Tähän pavlovaan varasin kaksi litraa tuoreita mansikoita, puoli litraa pensasmustikoita, neljä passionhedelmää ja tuoreita mintun lehtiä. Mitä enemmän marjoja on täytteessä sen tasapainoisempi makuelämys syntyy. Lisäksi eri väriset marjat luovat yhdessä visuaalisesti kesäisen ja rennon kokonaisuuden.
Orvokit koristeeksi
Loppusilaus pavlovan ilmeeseen saadaan eri värisillä pikkuisilla orvokeilla. Orvokin kukkia on hyvä kerätä myös riittävästi, sillä orvokin kukkien värit korostavat upeasti marjoja ja täytteessä olevia värejä. Orvokkien lisäksi voi halutessaan käyttää muitakin syötäviä kukkia ja niiden terälehtiä. Tällaisia ovat esimerkiksi ruiskukan terälehdet tai kehäkukkien terälehdet. Jokainen voi siis loihtia niin kesäisen herkun kuin haluaa.

Ihanaa juhannuksen odottelua teille kaikille!

Tuo on varmasti herkkua! Taidanpa kokeilla raparperistä versiota jonain päivänä. Sellainen voisi sopia poikamme synttäreille, joita juhlitaan kohta.
Tuo on niin herkku, että aivan varmasti sopii synttäreille =) Ja raparperi tuo kivasti kirpeyttä muutoin makeaan marenkiin.
Hei,
Monelleko tästä riittää? Aion tehdä pavlovaa juhliin, johon saapuu max. 40 vierasta. Montako pavlovaa minun tulisi pyöräyttää?