Orvokein koristeltu kesäinen pavlova

kesäinen pavlova
Kesäisen pavlovan voi koristella omasta puutarhasta poimituilla orvokin kukilla

Kesäinen pavlova syntyy helposti itse tehdystä marengista, raikkaasta rahkakermavaahtotäytteestä sekä tuoreista oman maan mansikoista, torin pensasmustikoista, ripauksesta kirpeää passionhedelmää ja koristeeksi sopii puutarhan ihanat orvokit.

orvokkien poimiminen
Pikkukukkaiset orvokit toimivat erinomaisena koristeena kesäisiin herkkuihin

Orvokit lukeutuvat syötäviin kukkiin ja mikä onkaan parempaa kuin omasta puutarhasta haetut kesäisten herkkujen koristeet. Tällä kertaa orvokin kukilla viimeistellään juhannuksen juhlintaankin soveltuva kesäinen pavlova.

orvokin kukat
Eri väriset orvokin kukat tuovat kesäisyyttä koristeluun.

Helppo pavlova on juhannuspöydän herkku

Pavlovaa varten on syytä varata runsaasti tuoreita kananmunia, sokeria, vispikermaa, rahkaa ja runsaasti marjoja ja hedelmiä. Kunnon marenkipohjan valmistaminen takaa pavlovan onnistumisen.

Marenkipohjan valmistus

6 kpl huoneenlämmintä kananmunan valkuaista

3 1/2 dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

2 tl valkoviinietiikkaa

3 tl maissitärkkelystä

Valkuaiset ja sokeri vatkataan kiiltäväksi ja kovaksi vaahdoksi. Valmiiseen vaahtoon lisätään varoen valkoviinietiikka, vaniljasokeri ja sihvilän läpi sirotellaan maissitärkkelys. Valmis vaahto muotoillaan voidellulle uunipellille siten, että marenkilevyn reunat kohoavat ylöspäin, muodostaen ikään kuin kulhon täytteelle. Pohja paistetaan 100°C uunissa noin 1 1/2 h tai kunnes pohja on kovettunut riittävästi.

Täytteen valmistus

3 dl rahkaa

3 dl vispikermasta vatkattua kermavaahtoa

1 tl vaniljasokeria

2 rkl sokeria

Sekoita täytteet keskenään ja asettele täyte varoen marenkipohjan sisälle. Täytettä kannattaa tehdä reilusti, sillä pavlova saa olla erityisen runsas ja täyteläinen. Halutessaan kermarahkan voi maustaa vaikka raparperihillolla, jotta täytteessä olisi riittävästi kirpeyttä taittamaan marengin makeus.

kesäinen pavlova
Rapeaksi paistettu marenkipohja täytetään rahkakermavaahtotäytteellä

Runsas marjatäyte pavlovaan

Herkun kruunaa runsaat marjatäytteet. Tähän pavlovaan varasin kaksi litraa tuoreita mansikoita, puoli litraa pensasmustikoita, neljä passionhedelmää ja tuoreita mintun lehtiä. Mitä enemmän marjoja on täytteessä sen tasapainoisempi makuelämys syntyy. Lisäksi eri väriset marjat luovat yhdessä visuaalisesti kesäisen ja rennon kokonaisuuden.

mansikat ja pensasmustikat
Tuoreet mansikat ja pensasmustikat tuovat kesäisyyttä täytteeseen
Orvokin kukat odottavat koristeluvaihetta
passiohedelmä
Passionhedelmän keltaisuus ja kirpeys sopii erinomaisesti makean marengin seuraksi
pensasmustikat
Pensasmustikat on hyvä latoa täytteen pohjalle
mansikat
Mansikoissa ei kannata säästellä, tässä enemmän on parempi
mintun lehdet
Tuoreet mintunlehdet sopivat makukomboon vallan mainiosti

Orvokit koristeeksi

Loppusilaus pavlovan ilmeeseen saadaan eri värisillä pikkuisilla orvokeilla. Orvokin kukkia on hyvä kerätä myös riittävästi, sillä orvokin kukkien värit korostavat upeasti marjoja ja täytteessä olevia värejä. Orvokkien lisäksi voi halutessaan käyttää muitakin syötäviä kukkia ja niiden terälehtiä. Tällaisia ovat esimerkiksi ruiskukan terälehdet tai kehäkukkien terälehdet. Jokainen voi siis loihtia niin kesäisen herkun kuin haluaa.

orvokit
Pavlovan kruunaa eri väriset pikku orvokit
kesäinen pavlova
Orvokit tuovat runsaaseen pavlovaan koristeellisuutta
kesäinen pavlova
Kesäinen pavlova on mitä mainioin herkku myös juhannusvieraille

Ihanaa juhannuksen odottelua teille kaikille!

kesäinen pavlova
Koristelun juhlaa!

3 Comments

  • Tuo on varmasti herkkua! Taidanpa kokeilla raparperistä versiota jonain päivänä. Sellainen voisi sopia poikamme synttäreille, joita juhlitaan kohta.

    • Tuo on niin herkku, että aivan varmasti sopii synttäreille =) Ja raparperi tuo kivasti kirpeyttä muutoin makeaan marenkiin.

  • Hei,

    Monelleko tästä riittää? Aion tehdä pavlovaa juhliin, johon saapuu max. 40 vierasta. Montako pavlovaa minun tulisi pyöräyttää?

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.