Kasvihuone täynnä leikkokukkia

kastelukannut
Kastelukannurivistö on valmiustilassa kasvihuoneessa.

Kasvihuone on kuin pieni keidas erämaassa, niin voi ainakin tänä vuonna sanoa. Ennennäkemätön kuivuus ja tuuli tekee olosuhteet ulkosalla vaikeasti hallittaviksi ja leikkokukkapuutarhaan pääsyään odottavat leikontaimet saavat odottaa kasvihuoneen suojissa kelien paranemista. Sadevesivarastot ovat loppuneet ja potagerissa maa on pelkkää kuivaa pölyä. Joten ei auta muu kuin suosiolla venyttää esikasvatusaikaa.

kasvihuone
Vesi lämpiää ja hapettuu seuraavaa kastelukertaa varten

Esikasvatusta kasvihuoneen suojissa

Meillä on puuvajan päädyssä reiluhko kasvihuone. Mutta kasvihuonetta käytetään ani harvoin tomaattien ja muiden herkkujen kasvattamiseen. Se toimii pienten, esikasvatettavien taimien lastentarhana. Kasvihuone sijaitsee puolivarjossa, lehtipuiden siimeksessä. Auringonvalo toki siivilöityy pitkin päivää lehtien lomasta huoneeseen ja valaisee sekä lämmittää kasvihuonetta. Mutta tukala kuumuus ei ulotu tänne taimitarhaan saakka. Ehkäpä juuri siitä syystä kasvihuoneesta on tullut ajan oloon erinomainen esikasvatuspaikka. Tällä kertaa paahteelta ja tuulelta suojissa on reilu 600 koulittua tainta ja saman verran koulimattomia.

kasvihuone
600 koulittua leikkokukan tainta odottelee ulos pääsyään
tuoksuherneet
152 koulittua tuoksuhernettä ja 12 lajiketta

Sadetta on säätiedotteen mukaan mahdollisesti luvassa vasta ensi tiistaina. Toivottavasti säätiedotus pitää paikkansa, sillä kohta meillä on kasvihuoneessa kauan odotettu kukkiva leikkokukkapuutarha.

kasvihuone
Kasvihuoneen ovelta avautuu näkymä taimi-ihanuuksien yli
Avainsanat

4 Comments

  • Minulla menisi hermot jo 50 kasvin koulimiseen. Jaksan juuri noin 20kasvia koulia kerrallaan. Iso määrä leikkoja tulossa.
    Kuivaa on monessa paikassa. Vaikka puolet Suomesta on tainut saada eilen ja tänään sateita.

    • Musta kouliminen on taas jotenkin rauhoittavaa. Mitä enemmän koulittavaa niin sen leppoisempaa 😉 Täällä on edelleen niin kuivaa, että pahaa tekee maanviljelijöiden puolesta.

  • Huikea määrä taimia, kiva nähdä niiden kukinta.

    • Juu innolla odotan samaa. Kunhan nyt vaan saataisiin edes vähän sadetta niin uskaltaisi istuttaa nuo ulos.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.