Esikasvatus onnistuu hyvin valoisassa huoneessa

Esikasvatus
Pikkuruiseen esikasvatukseen erityisen hyvin soveltuvaan huoneeseen tulvii kauniisti valoa ikkunoista

Meillä on nyt uusi huone esikasvatusta varten. Entinen, tupaten täynnä ollut varasto tyhjennettiin, siivottiin ja maalattiin ja nyt meillä on ihka oikea esikasvatushuone. Mikä tästä huoneesta sitten tekee erinomaisen juuri tähän tarkoitukseen? Huoneessa on kaksi ikkunaa, toinen itään ja toinen etelään. Koko päivän huoneeseen siis virtaa valoa ja auringonpaistetta. Lisäksi huoneen lämpötilaa on helppo säädellä. Mikä voisikaan siis olla parempaa?

esikasvatus
Huoneessa on juuri ja juuri pöydän menevä kolo, johon mahtui sopivasti esikasvatuspöytä.

Luonnonvaloa ja lisävaloa

Vaikka huoneeseen tulvii runsain mitoin luonnonvaloa asensin sinne myös kaksi kasvivaloa. Vuosia ilman lisävaloja esikasvattaneena sitä sitten osaakin arvostaa lisävaloa. Pikkuisista taimista tulee selvästikin tanakampia ja lyhytkasvuisempia lisävalon ansiosta. Pidän koko päivän kasvivaloja päällä, mutta siitä huolimatta auringon valolla on ihmeellinen voima ja kasvit taipuvat kohti aurinkoa.

esikasvatus
80cm x 80cm kasvipöydän yläpuolella on kaksi kasvivaloa.

Kolme ja puoli metrinen huonekorkeus asettaa hieman haasteita valojen asentamiselle. Joten puuvajasta piti hakea pätkä vanhaa luudanvartta ja laskea se 160cm korkeuteen, jotta kasvivalojen sähköjohto ulottuu pistorasiaan.

kasvivalot
Huonekorkeus asettaa pieniä haasteita kasvivalojen asentamiselle

Mitä esikasvatuksessa?

Tällä kertaa kasvatuksessa on kaikkea syötävää. Sinapin versot kasvavat vanhassa sinappijauhepurkissa, voileipäkrassit säilyketölkeissä ja kreikkalainen krassi vanhassa kakkuvuuassa. Lisäksi sata orvokkia ovat vankistuneet, latva-artisokat kasvattaneet ensimmäiset sirkkalehdet ja herneenversot puskevat ilmoille jo kovaa vauhtia. Voi miten ihanaa esikasvatus voikaan olla, etenkin kevään tuloa näköjään saadaan vielä odottaa.

Kasvata tilliä, krassia, sinappia ja herneenversoja leivän päälle!

esikasvatus
Kasvatuksessa on myös kaikkea pikkuista leivän päälle napsittavaa kuten sinapin versoja.
esikasvatus
Koulitut tammenlehtisalaatit ja basilikat vankistuvat ihan silmissä.
esikasvatus
Auringonvalossa kylpevät pikku taimet ovat niin ihania.

1 Comment

  • Ompa kauniit sinkityt aluslautaset! Mistä olet mahtanut ne löytää?

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.