Hurmaavat hyasintit ja sipulikukat

hyasintit ja sipulikukat
Hyasintit ja sipulikukat tuovat tullessaan kevään ja ennen kaikkea pääsiäisen odotuksen.

Kukkakauppojen hyllyt ovat pikkuhiljaa vallanneet hurmaavat hyasintit ja sipulikukat. Kukkien värin kirjo on vuosi vuodelta, vallalla olevan puutarhainnostuksen myötä, kasvanut. Tällä kertaa löysin ihastuttavia, heleän oranssisia ja kepeän keltaisia hyasintteja sekä valkoisia helmililjoja. Suorastaan vastuttamattoman ihania värejä.

hyasintit ja sipulikukat
Hyasinttien ja helmililjojen kukinnoissa on kovasti jotakin samaa vain eri mittakaavassa

Miten hyasintit saa viihtymään maljakossa?

Hyasinttien kaunis olemus tulee mielestäni parhaiten esille maljakossa. Kaupasta ruukuissa myytävät hyasintit toimivat erinomaisesti maljakossa. Ensin kannattaa hyasintti irroittaa ruukusta ja karisuttaa varoen kaikki multa huolella pois. Tämän jälkeen sipulin juurakko pestään varoen viileässä vedessä. Mitä paremmin saat mullan pois sen parempi asia. Usein multaa jää herkästi aivan sipulin keskipisteeseen, kohtaan josta juuret lähtevät kasvamaan. Tämä kohta on myös syytä huuhdella hyvin. Tämän jälkeen sipuleille valitaan erikseen niiden lasvattamista varten valmistettu maljakko. Maljakkoon laitetaan viileää vettä, niin, että sipulipesään asti vesi ei ulotu. Tämän jälkeen laitat varon puhdistetun hyasintin kasvamaan maljakkoon, niin että juuret ulottuvat veteen, mutta itse sipuli pysyy kuivana. Maljakkokasvatukseen kannattaa valita aivan nupuillaan olevia hyasintteja. Näin niiden kauneudesta saa nauttia mahdollisimman pitkään.

hyasintit
Taustalla oleva Tikkurilan Riviera sävy saa hyasintit suorastaan hehkumaan

Helmililjat lasipalloissa

Helmililjojen kauneudesta voi nauttia myös ilman ruukkua ja multaa. Pikkuisten helmililjojen juuret voi pestä samaan tapaan kuin hyasinttienkin. Tämän jälkeen helmililjojen juuret voivat hetken vielä imeä itseensä vettä, ilman että sipuli on vedessä. Tämän jälkeen virkistyneet helmililjat voi asetella kauniisti lasisiin sisustuspalloihin. Helmililjat kestävät yllättävän kauan kauniina myös näin. Lisäksi helmililjat ja muut sipulikukat suorastaan rakastavat kirkasta lasia. Kirkkaan lasin kanssa saa loihdittua ihanan kepeitä ja keväisiä juttuja kotiin =)

helmililjat
Helmililjat sopivat erinomaisesti pikkuisiin lasipalloihin
hyasintit
Pariton määrä samoja huyasintteja toimii kauniisti yhteen

 

hyasintit ja sipulikukat
Hyasinttimaljakot toimivat erinomaisesti hyasinttien kasvattamiseen

Kauniita kokonaisuuksia

Kodin nurkkaukseen, pöydän kulmalle tai ikkunan läheisyyteen saa kauniita kokonaisuuksia kun yhdistelee rohkeasti erilaisia sipulikukkia ja lasimaljakoita. Joskus yllättävä tausta saa kukat hehkumaan aivan uudella tavalla. Tikkurilan Riviera on hurmaavan keväinen ja valovoimainen sävy. Tällä kertaa se sai heleät kukkaset hehkumaan entistä valovoimaisempana ja karkkimaisena. Mukaan pääsivät myös vaaleanpunainen tulppaani sekä jouluruusu =) Ihanaa ja inspiroivaa kevään ja pääsiäisen odotusta Teille kaikille =) Nyt kerkii vielä loihtimaan pääsiäiseksi vaikka mitä kivaa!

10 Comments

  • No nyt on superkaunis asetelma! Ja miten upean värisiä hyasintteja! ❤ En ole tuon värisiä ikinä nähnytkään! Nyt tekee mieleni kyllä lähteä kukkaostoksille! 😄

    • Ilman muuta kukkaostoksille =) se on parasta mitä tiedän. Nuo olivat niin ihanan värisiä minustakin =)

  • Kaunista! <3 Olen aina jotenkin mieltänyt hyasintit joulukukiksi, mutta ovathan ne toki kevätkukkiakin. 🙂

    • Hyasinteista on moneksi. onneksi niitä löytyy kevätsävyissä ja joulusävyissä =)

  • Enpä ollut ennen kuullutkaan hyasinttimaljakoista. Tuollaiset olisi kivoja! Upean värisiä hyasintteja, löytyisköhän semmosia täältäkin jostain..

    • Hyasinttimaljakot juontavat juurensa tulppaanimania aikakaudelta 1800-luvulta. Hienosto hyöti niitä ja kukitti talvella maljakoissa.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.