Mistä tietää, että kevät on täällä?

kevät
Oi ihanat kirjopikarililjat =)

Meille on saapunut kevät! Ei haittaa vaikka elohopea painuisi iltaisin alas ja vanhan puutalon lattia olisikin viiman ja pakkasen vuoksi kylmä. Aurinko lämmittää päivisin ja kevään valo houkuttelee kevätjuttuihin. Varmin kevään merkki ovat kuitenkin työpäivien jälkeiset käynnit kukkakaupoissa ja kotiin rantautuneet kevään sipulikukkaset. Tänään kävin luottokukkakaupassani ja siellä minua odotti niin nauruntäyteinen ja ystävällinen palvelu kuin ihanat kevään kukkijat. Mikä voisikaan olla parempaa?

kevät
Pieni pala kevättä kotona
kevät
Ihanaa kevään vihreyttä

Mitä kukkijoita saapui kotiin?

Aivan ensimmäisenä kukkakaupassa oli vastassa ihania pikarililjaruukkuja. Vaaleissa, luonnonläheisissä ja rustiikkisissa ruukuissa hentoja pikarililjoja ja sipuleiden juurella hiekkaa. No eihän niitä voinut vastustaa ja kotiin lähti ensimmäinen ruukullinen pikarililjoja. Seuraavaksi pikkuisen pöydän alta löytyi pullukoita valkoisia helmililjoja. Nämä olivat siitä erityisen ihastuttavia, että sipuleista tunkeutui vasta pienen pienet alut. Ja sitten vielä näiden ihanuuksien kavereiksi hankin leikkokukkahyllyltä yhden upean jouluruusun oksan sekä komean pikarililjan oksan. Miten sinä otat kevättä vastaan?

kevät
Pikkuiset helmililjat puskevat topakasti ruukusta kohti valoa.

Kevään sipulikukat näyttivät erityisen kivoilta vanhaa kansakoulun vihreää liitutaulua vasten. Nämä sipulikukkaihanuudet kannataa viedä yöksi aina vähän viileään, jotta kukinta jatkuisi mahdollisimman pitkään. Sitten kun kukinta on ohi ja kukat alkavat pikkuhiljaa lakastumaan, voi sipuleiden antaa hieman kuivahtaa ennen kuin ne istuttaa ulos. Näistä kevätkukkijoista saa siis iloa vuosiksi.

kevät
Helmililja, Muscari ´White Magic´
kevät
Jouluruusut ovat ihastuttavia

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.