Ripaus taikaa ja Hyvää Uutta Vuotta 2018!

Tillandsiat
Kasvien huoltoa ja kauniita asetelmia uuden vuoden kunniaksi.

Uuden tulevan vuoden kunniaksi olen huoltanut huonekasvit, pyyhkinyt pölyt, kylvettänyt, leikellyt kuivuneita lehtiä ja osaan jopa vaihtanut mullat. Kaikista huonekasveistani ihanimmat ovat kuitenkin ilmakasvit eli tillandsiat. Ilmakasveissa on ripaus mystiikkaa ja eksotiikkaa sekä ulkonäön graafisuutta, mitkä kokonaisuutena tekevät niistä erityisen kiehtovia. Aionkin pyhittää tulevan vuoden uusille tillandsioille ja perehtyä entistä paremmin ja monipuolisemmin niiden salattuun maailmaan. Hankintalistalla on ehdottomasti pitsimäisen upea naavatillandsia ja jykevän oloinen Capitata. Toisena kohteena on ehdottomasti tillandsioiden “kotien” kohennus. Osa vanhoista tillandsioista on kasvanut sen verran, että vanhat rasiat tai himmelit ovat käyneet ahtaiksi. Joten kaikkea kivaa uutta puuhaa on luvassa!

Ensi viikolla ilmestyvässä uudessa Kotipuutarha-lehdessä on juttua tillandsioista ja täysin näihin ihanuuksiin hurahtaneesta Johanna Vireahosta. Uutta lehteä odotellessa voit kurkistaa mitä olen ilmakasveista jutustellut tässä ja toisessa blogissani:

Ihanat ilmakasvit

Habitare osa II – Ihanat ilmakasvit

Huone Ett Rum – ja meitä todellakin vietiin!

Ihanaa ja kasvirikasta Uutta Vuotta 2018!

Tillandsia
Tillandsia ja luonnosta löytyneet luut sopivat erinomaisesti yhteen
Tillandsiat
Tillandiat toimivat erinomaisesti vanhojen kirjojen lähettyvillä
Tillandsiat
Poron sarvilla lepää viehkeä Pohliana
Tillansiat
Medusatillandsia asustaa lasiterraariossaan.

4 Comments

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.