Ihanat jouluistutukset ja luonnonkuusi

jouluistutukset
Ihanat huonehavut pääsevät yksinkertaisiin betoniruukkuihin ja kohta koti on valmis ottamaan vastaan Joulun!

Joulu tulla jollottaa niin vikkelään, ettei meinaa kyydissä pysyä. Meidän jouluun kuuluu itse metsästä haettu luonnonkuusi ja ihanat jouluistutukset. Tämän vuoden teemana on romanttisvivahteinen yksinkertaisuus ja pelkistyneisyys. Karu ja luonnon muovaama luonnonkuusi, valkeat joulupallot ja kävyt ja kuusen alla pienoinen joukko hernesypressejä, huonemänty sekä vadillinen valkeita hyasintteja tuomaan ihanaa joulun tuoksua.

jouluistutukset
Joulun ajan ihanuudet pääsevät vihdoin ruukkuihin

Jouluistutukset ja laskeutuminen joulunaikaan

Pikkuhiljaa olen hankkinut erilaisia joulukukkia ja kasveja. Tämän vuoden ehdottomat ihanuudet ovat pikkuiset havupuut. Jo useamman vuoden kaupoissa nähty huonemänty jaksaa aina ilahduttaa kasvutavallaan ja vehreydellään. Joku vuosi hankin vielä meille joulukuusen tilalle luonnon männyn. Muistan lapsuudesta kun jonkun ystävän kodissa oli jouluisin mänty ja se näytti kauniimmalta kuin joulukuusi. Mutta tuo jälkipolvi odottaa kuusta niin kovasti, etten vielä uskalla moista riskiä ottaa. Pikkuhavujen lisäksi olen hankkinut valkeita hyasintteja. Nupuillaan ollessaan ne näyttävät niin kauniilta ja kukassa tuoksuvat niin ihanilta. Joulu on pikkuhiljaa laskeutumassa kotiin ja kiireet hellittämässä. Ihaninta on työntää kädet multaan ja irrottautua työkiireistä.

jouluistutukset
Huonemänty on upea ja trendikäs joulunajan pikkuhavupuu
jouluistutukset
Hernesypressi on ihastuttava pikkupuu jouluistutuksiin
jouluistutukset
Monta ihanaa hyasinttia näyttää yhdessä upeammalta kuin yksi yksinäinen
jouluistutukset
Harmaa jäkälä viimeistelee istutuksen

Luonnonkuusi ja sen tarina

Rento ja harvaoksainen, ehkä aavistuksen jopa rujo luonnonkuusi on asetettu paikoilleen isoon saliin johtavan oven eteen. Meillä kuusen hankintaan liittyvät omat perinteet. Meillä ei etsitä metsän kauneinta kuusta vaan kuuseen liittyy aina sattuma, yllätyksellisyys ja luonnollisuus. Kuusi noudetaan pellon laidassa kasvavien kuusten joukosta ja pellolta tulviva valo sekä metsästä laskeutuva pimeys ovat muovanneet kuuset omanlaisikseen. Tämän vuoden kuusi on hentoinen, rento-oksainen ja harvahko. Kuusella on selvästikin erilainen luonne kuin aiemmilla kuusilla. Ilmavuus ja herkkyys tekevät siitä melko kauniin. Kuusi on koristeltu valkeilla palloilla ja pikkuisilla valkeilla kävyillä. Kuusen alla on oma pienoismaailmansa. Siellä kukkivat valkeat hyasintit ja ruukuissa on juuri istutetut pikkuhavut. Täältä muuten voi käydä kurkkaamassa hyvät niksit joulukuusen hoitoon.

Joulu voi siis laskeutua kotiin. Kaunista joulun aikaa ja taikkaa teille kaikille!

jouluistutukset
Valkeat pallot joulukuusessa
Luonnonkuusen hentoinen olemus näyttää kauniilta

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.