Ihanat Ilmakasvit

Ilmakasvit
Ilmakasvien eli tillandsioiden ehdoton kuningas - Xerographica

Perjantaisen Habitare reissuni ehdoton kohokohta oli Huone ett Rumin osasto. Innostusta ja asiantuntijuutta huokuva Johanna Vireaho sai ilmakasvit tuntumaan entistäkin kiehtovimmilta. Osasto oli rauhoittavan elegantti ja kaunis, aivan kuten ilmakasvien eteeriseen olemukseen kuuluukin. Olin aivan myyty jälleen kerran. Löysin oitis uusia ihanuuksia kokoelmaani.

ilmakasvit
Ilmakasvit ja lasi ovat yhdessä mitä viehättävin yhdistelmä

Tillandia xerographica – salvadorintillandsia

Ilmakasvi innostukseni alusta asti olen himoinnut upeaakin upeampaa salvadorintillandsiaa. Tämä ilmakasvi on näyttävyydessään aivan omaa luokkaansa. Sen upeat hohtavanharmaat lehdet kietoutuvat kasvin ympärille saaden sen näyttämään erityisen elegantilta ja hienostuneelta. Nimen graphica sana viittaa kirjoitukseen ja tuo mieleen typografian ihmeellisen maailman. Tämä kuivuuttasietävä ilmakasvi ei pidä kylvettämisestä niin kuin useat muut ilmakasvit. Suihkuttelu sen sijaan muutaman kerran kuukaudessa riittää tälle aavikoiden asukille. Kuivuudesta nauttiva jättiläinen rakastaa muita ilmakasveja enemmän aurinkoa, joten tälle on hyvä katsoa erityisen valoisa paikka kodista.

ilmakasvit
Tätä jättimäistä ilmakasvien kuningasta kastellaan suihkuttamalla
ilmakasvit
Ihana aarteeni pääsee paraatipaikalle olkkarin pöydälle

Living with air plants

Johanna Vireahon ja Annabelle Antasin keväällä julkaistu Living with air plants kirja on jokaisen ilmakasviharrastajan ja vihersisustajan ehdoton inspiraationlähde. Kirjan upea kuvitus tekee oikeutta näille kasvimaailman erikoisuuksille, niiden hienostuneelle ja kiehtovalle olemukselle ja mikä parasta antaa siinä sivussa oivia vinkkejä ilmakasvien parissa puuhaileville. Erityisesti ilmakasvien taustat ja hoitoniksit toivat taas uutta perspektiiviä näihin pikkuihanuuksiin. Kirjassa on myös vinkkejä ja ohjeita tillansioiden asumusten rakentamiseen ja hankkimiseen.

ilmakasvit
Living with Air plants on järisyttävän inspiroiva teos kaikille ilmakasvien ystäville
ilmakasvit
Johanna Vireahon ihana omistuskirjoitus tekee kirjasta erityisen
Ilmakasvit
Ilmakasvien hoitoon kannattaa perehtyä tarkoin.

Kukin ilmakasvilaji on avattu aukeamalla tai kahdella. Kustakin kasvista löytyy perustietojen lisäksi näyttävä kuva sekä kokotiedot. Ahh – tähän kirjaan pitääkin oikein kunnolla perehtyä.

Ilmakasvien hoito ja kasvattaminen

Ilmakasvit ovat osoittautuneet erittäin helppohoitoisiksi. Meidän vanhimmat ilmakasvit ovat nyt asustelleet meillä reilu vuodenpäivät ja siinä ajassa ne ovat kummasti jopa kasvaneetkin. Epäsäännöllinen hoito ja kylvetys tai suihkuttelu on riittänyt vallan mainiosti. Toki nyt suunnitelmissa on hankkia vielä ilmakasveille soveltuvaa ravinnesuihkutetta, jos vaikka osa ilmakasveista äityisi kukkimaan ja tuottamaan pikkuisia poikasiakin.

Ilmakasvit
Pohliana on yksi lemppareistani. Sen säännöllisen selkeä muoto on suorastaan täydellisyyttä hipova

Ilmakasvien hoitamisessa yksi ihanuus piilee niiden sijoittamisessa. Ilmakasveja voi näet kasvattaa himmelien tyyppisissä roikkuvissa ratkaisuissa tai erilaisten lasikupujen ja rasioiden suojissa tai sitten vaan niitä voi pitää vaikka kirjahyllyn reunalla. Erityisen helppoja ne ovat myös työhuoneissa ja työpisteiden läheisyydessä, koska ei tarvitse pelätä kasteluveden tärväävän sähkölaitteita. Meilläkin osa ilmakasveista asustelee tietokoneen läheisyydessä työpöydällä.

Jos haluat kurkistaa Huone ett Rumin ihanaa messuosastioa niin siihen pääset tutustumaan täältä. Klikkaa siis itsesi Hernepensaskujanteen blogiin ja näet mistä kaikesta keskustelimme Johannan kanssa messuilla.

Ilmakasvit
Caput-medusae muistuttaa kaukaisesti medusaa
Ilmakasvit
Ilmakasveilla voi olla myös ihania asuntoja. Meillä Pohliana asustaa lasikuvun suojissa
Avainsanat

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.