Potager pukeutuu valkoiseen ja vihreään

potager
Potager on kuin runsaudensarvi. Ensimmäinen sadonkorjuukierros odottaa poimijaansa ja pian potagerin valtaavat uudet herkut.

Alkukesästä potager pukeutuu raikkaasti valkoisiin ja vihreisiin sävyihin. Hedelmäpuiden ja arovuokkojen kukinta ajoittuu suunnilleen samoihin aikoihin ja valkeutta korostaa kauniisti myös obeliskit ja finialit. Siellä täällä valkeuden ja vihreyden seasta pilkottaa jokin väripilkku, muutamia tulppaaneja, kuolanpioni tai jokin muu aikainen kukkija.

arovuokot
Arovuokot levittäytyvät pikkuhiljaatiiviiksi matoksi valkean obeliskin juurelle

Potager ja arovuokot

Arovuokot rakastavat hiekkaperäistä multamaata ja aurinkoa. Niiden muodostama tiivis matto levittäytyy vuosi vuodelta potagerin yläosaan ja muodostaa upean kokonaisuuden yhdessä valkean obeliskin kanssa. Arovuokkojen lomassa siellä täällä on pieninä esiintyminä kerrattua vuokkoa, mikä muodostaa upean pallomaiset kukinnot. Jos kukkavarret leikataan ensimmäisen kukinnan jälkeen nämä ihanuudet suovat uuden kukkaloiston jälleen syksyllä.

Arovuokot
Kerratut vuokot ovat kovasti ryhdikkäitä ja muodostavat kauniin kombon tavallisten vuokkojen kanssa
obeliski
Obeliskin juurella on valkea arovuokkomatto
potager
Näkymää potagerin pystyakselilta
Raparperihuuppa
Raparperihuuppa pilkoittaa raparperikasvuston lomasta

Valkeuden sekaan särmää ja kiinnostavuutta tuovat siellä täällä fuksianpunaiseen vivahtavina kukkivat tulppaanit, kuolanpionit, tillipionit ja kylmänkukat. Jättipoimulehden tiivis ja valju lehdistö luo oivan taustan näille kaunottarille. Siinä missä jättipoimulehti luo kauniin taustan se toimii myös erinomaisena tukikasvina hontelommille kukkijoille. Tiivis kasvusto tukee hentoina huojuvia varsia ja auttaa kasveja pysymään pystyssä ja ryhdikkäinä.

tulppaanit
Syksyllä istutetut tulppaanit kukkivat kauniisti jättipoimulehden suojissa
Kuolanpioni
Kuolanpioni kukkii heleästi potagerin alareunassa

Loman alkuun ja varsinaisiin puutarhatöiden alouttamiseen on vielä muutama viikko aikaa, mutta voi miten jo kaipaankaan möyrimään tuonne potageriin. Mutta ennen lomaa ehtii vain katselemaan kasvun ihmeitä ja ihastelemaan kukkijoita =)

Potager
Potagerin vaaka-akselin päässä on penkki, johon voi istahtaa hetkeksi töiden lomassa
Avainsanat
,

4 Comments

  • Ihastuttavat väriyhdistelmät. Valkoinen sopii tosi hyvin alkukesän hentoon vihreään ja nuo pionit ja tulppaanit ovat ikäänkuin piste iin päälle. Kaunista!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.