Potageriin kesäkukkia

Kesäkukkia
Ihanat miljoonakellot kukkivat kiitollisesti läpi kesän

Muutama päivä lämmintä ja meillä on hankittu potageriin jo kesäkukkia. Vähän jännittää kuinka tässä puuhassa käy, sillä säätiedote lupaa uhkaavasti taas kylmenevää. Potagerin vaaka-akselilla on useita ruukkuja ja kesäisin vaaka-akselia koristavat erilaiset kesäkukat. Useana vuotena olen suosinut miljoonakelloja, sillä ne kestävät erityisen hyvin potagerin hieman jopa paahteisia olosuhteita. Lisäksi miljoonakellon kasvutapa on varsin kaunis.

Miljoonakello
Miljoonakello kasvattaa kesän mittaan komean kasvuston

Kesäkukkia valitsemassa

Tänä vuonna aloitin kesäkukkaistutusten suunnittelun valitsemalla taimistolta erityisen kauniita arabian sulkahirssejä. Halusin kukkaistutuksiin vähän korkeutta ja vaihtelevuutta. Sulkahirssi käsissäni jatkoin valintojen tekemistä. Istutuksissa on kaunista jos korkeuden lisäksi on kasveja, jotka laskeutuvat kauniisti pitkin ruukun reunoja. Seuraavaksi matkaan tarttui kauniisti sulkahirssin sävyihin sointuva hopeaputous ja lopuksi oli miljoonakellojen vuoro.

Kesäkukkia
Arabian sulkahirssi tuo korkeutta kesäkukkaistutuksiin

Miljoonakello on siitä kiitollinen, että niitä löytyy lähes minkä värisinä vain. Meidän lähitaimistolta niitä löytyi keltaisina, oransseina, voimakkaan fuksian punaisina, laventelin sinisinä, kerman valkeina sekä vanhahtavan vaaleanpunaisina. Sulkahirssin ja hopeaputouksen kanssa kauneimmin sopi yhteen tuo vaaleanpunainen, joten otin niitä suloiseksi väripilkuksi.

Kesäkukkia
Poikkeuksellisesti salaojituskivetyksen sijaan laitoin sanomalehden ruukun pohjalle. Tein näin, jotta kosteus pysyisi paremmin ruukussa. Paikka on erittäin paahteinen ja multa kuivuu nopeasti ruukussa niin, että kasteluvesi lorisee ulos suoraan ruukun pohjasta. Eli testataan auttaako tämä asiaan. 
Kesäkukkia
Tuore multa kannattaa tiivistää ruukkuun ennen kesäkukkien istuttamista
kesäkukkia
Kastelusta ja riittävästä lannoittamisesta pitää huolehtia läpi kasvukauden

Kesäkukkien hoito

Valitsemani kesäkukat ovat erittäin helppohoitoisia. Voi jopa sanoa, että valintani on laiskan puutarhurin makuun. Miljoonakellon lakastuneita kukkia ei tarvitse edes nyppiä, vaan kasvi kukkii läpi koko kesän pelkän riittävän veden ja lannoittamisen turvin. Miljoonakellojen hyvä puoli on myös se, että ne kestävät jopa hieman hallaa, mikä takaa kukinnan pitkälle syksyyn. Hopeaputous on vähään tyytyväinen. sSe rakastaa aurinkoa siinä missä miljoonakellokin, eikä ole moksiskaan vaikka vähän kuivahtaisikin. Myös arabian sulkahirssi on vähään tyytyväinen. Meillä kesä menee pääasiassa potageria hoitaessa, joten helppous on valttia =)

Kesäkukkia
Kasvit kannattaa istuttaa sen verran matalalle ruukkuun, että tiivistysmullan lisäämisen jälkeen on vielä hyvä kasteluvara ruukussa
Kesäkukkia
Lopuksi huolellinen kastelu, jotta juurtuminen lähtee käyntiin.
Avainsanat

3 Comments

  • Kaunis on. Mun mukaan tarttui myös miljoonakello, on niin söpö. Toivotaan että ei kylmenisi, hirvee homma peitellä tai kantaa ruukkuja suojaan.

    • Miljoonakellot ovat niin kovin kiitollisia =) Pidetään tosiaan peukkuja sään suhteen =)

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.