Leikkokukkapuutarha haaveissa =)

leikkokukkapuutarha
Nyt tuumasta toimeen ja omaa leikkokukkapuutarhaa perustamaan!

Olen aivan toivottoman hurahtanut leikkokukkiin ja jättisuuriin kukkakimppuihin. Mikä siis olisikaan parempaa kuin iki oma leikkokukkapuutarha? Alkuviikosta posti toi kauan odottamani leikkokukkapuutarhoja käsittelevät kirjat ja nyt olen aivan onneni kukkuloilla. Uudet kylvösuunnitelmat ja ideat vilisevät kuin filminauha edessäni. Nyt alkaa suuri leikkokukkavallankumous meidän puutarhassa!

leikkokukkapuutarha
Leikkokukkia voi kasvattaa suurina peltoina jos oikein villiksi ryhtyy
leikkokukkapuutarha
Ihanat leikkokukkakimput tekevät puutarhuroinnista monin verroin ihanampaa

Kirjalähetyksessä oli kaksi aivan erityisen ihanaa kirjaa. Molemmat täynnä inspiroivaa visuaalista tykitystä, toinen toistaan inspiroivampia kuvia, ideoita ja vinkkejä. Kun oikein tarkastelemme asiaa niin puutarhamme ovat jo entuudestaan pullollaan ihania leikkokukkia ja kun olemassa olevaa runsautta vielä höystetään muutamilla ihanilla yksivuotisilla kukkijoilla niin käden käänteessä jokaisella meistä voi olla oma leikkokukkaparatiisi.

leikkokukkapuutarha
Kirjoissa on kauniisti kuvitettuja ohjeita kimppujen tekemiseen

Mitä leikkokukkapuutarhaan ehdottomasti tarvitaan?

Leikkokukkapuutarhojen ihanuus syntyy suurista, runsaista kukista. Keväällä esikasvatetut Dahliat toimivat erinomaisesti upeiden, näyttävien kukkakimppujen ja asetelmien rakennusmateriaalina. Iki-ihanat hajuherneet kasvavat nopeasti ja tuovat kimppuihin runsautta, ryöpsähtelevyyttä ja romantiikkaa. Helpot oppineidenkukat antavat väriloistoa jokaiseen makuun. Niiden kukkien moninaisuus, vivahrerikkaus ja ryhdikkyys toimivat useissa eri yhteyksissä. Upeat korkeuksiin nousevat ritarinkannukset, lupiinit ja sormustinkukat luovat korkeutta ja näyttävyyttä. Keväiset narsissit luovat vuorostaan tuoksuja huoneilmaan. Parhaimmillaan kukka-asetelmat ovat siis moniaistisia elämyksiä.

leikkokukkaseppele
Ihania ideoita kesäisiin kukkaseppeleisiin

Siinä missä suuria ja näyttäviä kukkia voi käyttää kimppujen ja asetelmien ainesosina voi pieniä ja sirompia käyttää vaikka kesäisten kukkaseppelten materiaalina. Omassa suuressa tai pienessä leikkokukkapuutarhassa voi kasvaa siis melkein minkä vaan ihanuuden materiaalia.

Leikkokukkapuutarha
Handpicked kirja on polkupyöräilyä kukkien keskellä, ihania fiiliskuvia, tunnelmia ja kivoja vinkkejä

Kukat voi ottaa vahvasti mukaan koko elämäntyyliin ja tehdä jokaisesta arkipäivästä pientä juhlaa. Polkupyöräily kauppaan kukkakimppu pyörän korissa, voisiko sen tunnelmallisempaa ajatusta ollakaan?

Leikkokukkapuutarha
Runsasta kukkatykitystä
leikkokukkapuutarha
Ideoita eri vuodenaikoihin

Miltä siis oma leikkokukkapuutarha vaikuttaisi? Ihana viikonvaihde on edessä ja salaisessa siemenkätkössäni on paljon erilaisten oppineidenkukkien siemeniä, astereita, hajuherneitä ja muita viettelyksiä. Aion laittaa vauhtia haaveisiin ja nauttia tulevana kesänä ennennäkemättömästä kukkaloistosta =)

 

Avainsanat

9 Comments

 • Mulla oli viime kesänä kylvettynä leikkoja täytteeksi uuteen marjatarhaan kun osa aluesta oli vielä tyhjillään. Ne ryöhäntyi mahdottomman kasvuun tuoreessa maassa ja näytti loppukesästä siltä kuin olisi kukkapommi räjähtänyt siellä. 😊

  • Oi, leikkokukat ovat niin ihania =) Ja yksivuotiset leikot sopivat erinomaisesti täytteeksi aukkokohtiin =)

 • Olisihan se ihanaa kun olis kesäkukkapenkki tulvillaan leikkoja! Mä en vaan tahdo raaskia leikata koskaan mitään kimppuihin 😂 Pionit on ainoat, mutta niitä onkin niin runsaasti ja painuvat maata vasten alimmat. Pelastan ne sitten kimppuihin 😃

  • Pionit ovat meilläkin sellaisia notkujia, että kimpuissa näyttävät kauneimmilta =) tosiaan tuo raaskiminen on ongelma ihanien kukkijoiden kanssa =)

 • Onpa ihanan näköinen kirja! Pitäisiköhän ryhtyä tilauspuuhiin… Meidän taloyhtiöpihamme on varjopuutarha, mutta viljelypalstalla on aurinkoa ja sieltä saan jonkin verran leikkoja. Pyöränkori on hyväksi havaittu kuljetusmenetelmä 🙂

  • Voi varjopuutarhat ovat ihanan vehreitä =) ja palsta sopii vallan mainiosti leikoille =)

 • Mitä kautta sä tilasit noi kirjat? Alkoi tietysti itseäkin houkuttaa. Mulla on nyt yksi iso ja yksi pieni penkki jo kylvetty täyteen yksivuotisia. Teen parin viikon päästä vielä toisen kylvösatsin niin saan vähän eriaikaisuutta. Lisäksi istutin isoon penkkiin useita erilaisia daalioita. Just mietin minne saisin niitä vielä lisää 😀

  • Amatsonilta tilasin =) Yksivuotiset ovat ihania etenkin leikkoina =)Ja niitä mahtuu aina johonkin koloon lisää ja lisää =)

 • Miun pojat olivat innokkaita 4-H kerholaisii ja kasvattivat paljon leikkokukkia ja möivät meijän kunnan vanhainkodille ja vuodeosastolle joka viikko kukkakimppuja koko kesän. Vasta muisteltiin sitä ja pojat sanovat heillä olevan hyvä miel siitä kun vanhukset tykkäsivät kukista. Leikkokukat on hyvä lisä perennoille!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.